Skip to main content
Romige gnocchi met blauwekaassaus, spinazie en appel
Romige gnocchi met blauwekaassaus, spinazie en appel

Romige gnocchi met blauwekaassaus, spinazie en appel

met frisse salade met walnoten

Gnocchi is een pastasoort die, anders dan andere pastasoorten, gemaakt wordt van aardappel in combinatie met meel!

Labels:
Veggie
Allergenen:
Tarwe
Ei
Zwaveldioxide en sulfiet
Melk (inclusief lactose)
Walnoten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd15 minuten
Oventijd15 minuten
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

175 gram

Gnocchi

(Bevat: Tarwe, Ei, Zwaveldioxide en sulfiet)

100 gram

Spinazie

(Kan bevatten: Selderij)

10 gram

Geraspte pecorino DOP

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

25 gram

Blauwekaasblokjes

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

10 gram

Walnootstukjes

(Bevat: Walnoten Kan bevatten: Pinda's, Noten, Sesamzaad)

75 gram

Culinaire room

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

½ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Appel

Zelf toevoegen

½ tl

Mosterd

½ el

Wittewijnazijn

½ el

Extra vierge olijfolie

½ el

[Plantaardige] boter

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)3610 kJ
Energie (kcal)863 kcal
Vetten42.8 g
waarvan verzadigd20.2 g
Koolhydraten95.2 g
waarvan suikers14.2 g
Vezels10.1 g
Eiwitten20.7 g
Zout3.5 g

Benodigdheden

Hapjespan of grote koekenpan
Grote kom
Koekenpan

Instructies

Bakken
1
  • Snipper de ui.
  • Snijd de appel in schijfjes.
  • Verhit 1/2 el boter per persoon in een sauteerpan of grote pan op middelhoog vuur. Voeg de ui, gnocchi en appel toe en bak 5 - 7 minuten, of tot alles goudbruin is.
  • Voeg in de laatste 2 minuten de helft van de spinazie toe en bak al roerend verder.
Voorbereiden
2
  • Verhit ondertussen een pan zonder olie op hoog vuur een rooster de walnootstukjes in 1 - 2 minuten goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart.
  • Meng in een grote kom per persoon: 1/2 el wittewijnazijn, 1/2 tl mosterd en 1/2 el extra vierge olijfolie. Breng op smaak met peper en zout.
Saus maken
3
  • Voeg de blauwe kaas en de culinaire room toe aan de pan met gnocchi en meng tot de kaas gesmolten is. Breng de saus op smaak met peper en zout. 
  • Voeg de overige spinazie toe aan de kom met dressing en meng (zie Tip).

Tip: Scheur de spinazie eventueel in kleinere stukken als je niet van groot spinazieblad houdt.

Serveren
4
  • Verdeel de gnocchi over diepe borden.
  • Garneer met de pecorino.
  • Leg de spinaziesalade ernaast. 
  • Bestrooi met de walnoten en serveer. 

Weetje: Wist je dat appels flavonoïden bevatten? Dit zijn antioxidanten die ons beschermen tegen vrije radicalen: schadelijke stoffen in je lichaam veroorzaakt door bijvoorbeeld UV-straling of luchtvervuiling.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Tempehbowl met gember-honingglazuur

Tempehbowl met gember-honingglazuur

met sushirijst, furikakemayonaise en groenten
Veggie + protein - Linguine met kipfiletreepjes als extra

Veggie + protein - Linguine met kipfiletreepjes als extra

met zelfgemaakte spinaziepesto en geroosterde cherrytomaten
Frittata met cherrytomaten en feta

Frittata met cherrytomaten en feta

met courgette en aardappelschijfjes
Romige pasta pesto met kip

Romige pasta pesto met kip

met courgette en cherrytomaatjes
Frisse parelcouscous met warmgerookte zalm en avocado

Frisse parelcouscous met warmgerookte zalm en avocado

met spinazie-room, walnoten en witte kaas
Veggie + protein - Curry-noedelsoep met kabeljauwfilet als extra

Veggie + protein - Curry-noedelsoep met kabeljauwfilet als extra

met kokosmelk, verse koriander en pinda's
Dahl met geroosterde aubergine en spinazie

Dahl met geroosterde aubergine en spinazie

met rijst en cashewnoten
Vegan massaman curry

Vegan massaman curry

met aardappel, kikkererwten en courgette
Oosterse kipgehaktballetjes in tomaten-kokossaus

Oosterse kipgehaktballetjes in tomaten-kokossaus

met spinazie en witte rijst
Rijstpilav met gestoomde kabeljauwfilet

Rijstpilav met gestoomde kabeljauwfilet

met broccolini, gekleurde wortel en citroenmelissesaus
Double Veggie - Courgette uit de oven in romige tomatensaus

Double Veggie - Courgette uit de oven in romige tomatensaus

met een extra salade van gemengde sla, cherrytomaten en walnoot
Penne in romige pompoensaus met spekreepjes

Penne in romige pompoensaus met spekreepjes

met spinazie en salie
Pittige kokoscurry met sperziebonen

Pittige kokoscurry met sperziebonen

met tomaten, spinazie, bonen en rijst
Bulgurbowl met zoete varkenshaas

Bulgurbowl met zoete varkenshaas

met geroosterde courgette, spinazie en witte kaas
Bulgurbowl met kipfiletblokjes, sinaasappeldressing en witte kaas

Bulgurbowl met kipfiletblokjes, sinaasappeldressing en witte kaas

met geroosterde wortel, spinazie en rozijnen
Gigli met Midden-Oosterse kruiden

Gigli met Midden-Oosterse kruiden

met witte kaas en spinazie
Biefstuk met patatjes uit de oven

Biefstuk met patatjes uit de oven

met salade met witte kaas en kruidenyoghurt
Italiaanse aubergine in tomatensaus

Italiaanse aubergine in tomatensaus

Ovenschotel met mozzarella, ciabatta en basilicum
Double veggie - Flammkuchen met mozzarella en courgette

Double veggie - Flammkuchen met mozzarella en courgette

met een frisse salade met extra groenten en olijven
Quiche lorraine

Quiche lorraine

met prei, spek, zure room en kaas

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof
Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

met aardappelpuree en geroosterde broccoli
Luxe vispannetje

Luxe vispannetje

Met gebakken krieltjes
Luxe vispotje met room en witte wijn

Luxe vispotje met room en witte wijn

Met venkel en gebakken Drieling aardappelen
Varkenshaas met orecchiette

Varkenshaas met orecchiette

Met paddenstoelen-roomsaus en rucola
Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

met krieltjes, citroen, dille en kappertjes
Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

met prei, venkel en aardappelpuree
Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

met een frisse salade van sinaasappel en peultjes
Tonijnsteak met sesamkorst

Tonijnsteak met sesamkorst

met broccolini en gebakken rijst met kimichisaus
Paasbrunch

Paasbrunch

met een hartige plaattaart en appelpakketjes
Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

NL: met mango, taugé en gezouten pinda's BE: met mango, sojascheuten en gezouten pinda's
Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Met tomaat, vers basilicum en pecorino
Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

met orzosalade, mini Turks brood en tzatziki
Pollo tonnato met zuurdesembrood

Pollo tonnato met zuurdesembrood

Gepocheerde kip met tonijnsaus
Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

met geglaceerde bospeen
Pastaschotel Griekse stijl

Pastaschotel Griekse stijl

met gehakt, feta, courgette en paprika
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Surf & turf: garnalen en biefstuk

Surf & turf: garnalen en biefstuk

met een saus van parmigiano reggiano
Gentse waterzooi

Gentse waterzooi

gegarneerd met verse krulpeterselie

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Cheesy tostada's met kip

Cheesy tostada's met kip

met mais, tomaat en salade met limoendressing
Noedels met kip, pinda's en paksoi

Noedels met kip, pinda's en paksoi

met zwartebonensaus, gefrituurde uitjes en limoen
Bietenflatbread met sticky aubergine en witte kaas

Bietenflatbread met sticky aubergine en witte kaas

met zelfgemaakte hummus en gezouten amandelen
Loaded hotdog met kimchi en ontbijtspek

Loaded hotdog met kimchi en ontbijtspek

met frieten en smashed komkommersalade
Gepaneerde kip met feta en zwarte sesamzaadjes

Gepaneerde kip met feta en zwarte sesamzaadjes

met rucola, balsamicocrème en geroosterde groenten
Smokey Tex-Mex 'Sloppy Joe' met chipotle-mayonaise

Smokey Tex-Mex 'Sloppy Joe' met chipotle-mayonaise

met wortelbroodje, koolsla en patatjes
Zoete aardappel met tonijnsalade en avocado

Zoete aardappel met tonijnsalade en avocado

met wortel-linzensalade en verse kruiden
Pompoen met pecorino en knapperige salie

Pompoen met pecorino en knapperige salie

met romige parelgerstrisotto met champignons
Loaded patatjes met saus van witte kaas en olijven

Loaded patatjes met saus van witte kaas en olijven

met courgette en kerstomaten
Burger met Parmigiano Reggiano-roomsaus

Burger met Parmigiano Reggiano-roomsaus

met patatjes, wortel en sperziebonen
Aardappelröstis met geitenkaas en zureroomsaus

Aardappelröstis met geitenkaas en zureroomsaus

met salade met citroendressing en pompoenpitten
Plantaardige fish sticks met patatjes en groenten

Plantaardige fish sticks met patatjes en groenten

één simpel recept, met extra smaken voor ouders!
Heek met salade op z'n Scandinavisch

Heek met salade op z'n Scandinavisch

met patatjes, dille en botersla
Romige mafaldine met garnalen

Romige mafaldine met garnalen

met prei, tomaat en verse dille
Zelfgemaakte bruschetta-cheeseburgers

Zelfgemaakte bruschetta-cheeseburgers

met balsamico-patatjes en komkommersalade
Kipschnitzel met zelfgemaakte frietjes

Kipschnitzel met zelfgemaakte frietjes

met zuurkoolsalade, cranberrychutney en peterselie
Bowl met krokante kipschnitzel

Bowl met krokante kipschnitzel

met avocado, zoet-pittige chilimayo, rijst en wortellinten
Tortelloni uit de oven met romige blauwekaassaus

Tortelloni uit de oven met romige blauwekaassaus

met courgette, prei en Italiaanse kruiden
Provençaals gehaktbrood

Provençaals gehaktbrood

met rijst en geroosterde groenten in tomatensaus
Kabeljauw met verse tagliatelle en stoof à la caponata

Kabeljauw met verse tagliatelle en stoof à la caponata

met basilicum, aubergine en geroosterd amandelschaafsel