Rijst met kokosspinazie en cashewnoten met kokosmelk
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Rijst met kokosspinazie en cashewnoten met kokosmelk

Rijst met kokosspinazie en cashewnoten met kokosmelk

Avec du lait de coco

Deze curry garneer je met cashewnoten, die je vaak tegenkomt in de Thaise keuken. Hierdoor krijgt het gerecht een volle structuur. De kokosmelk en kokosrasp zorgen voor een romige smaak.

Labels:
Eet mij eerst
Veggie
Allergenen:
Pinda's
Noten
Selderij
Mosterd

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

1 stuk(s)

Tomaat

85 gram

Pandanrijst

½ tl

Gemalen kurkuma

20 gram

Cashewnoten

(Bevat Pinda's, Noten)

5 gram

Kokosrasp

(Kan bevatten Pinda's, Noten, Sesamzaad)

1 tl

Kerriepoeder

(Bevat Selderij, Mosterd)

50 ml

Kokosmelk

100 gram

Spinazie

(Kan bevatten Selderij)

Zelf toevoegen

175 ml

Groentebouillon

½ el

Olijfolie

½ el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2962 kJ
Energie (kcal)708 kcal
Vetten34 g
waarvan verzadigd13.9 g
Koolhydraten82 g
waarvan suikers6.9 g
Vezels8 g
Eiwitten16 g
Zout2.2 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Hapjespan
Wok

Instructies

Snijden
1

Bereid de bouillon. Snipper de ui en snijd of pers de knoflook fijn. Snijd de tomaat in blokjes.

Koken
2

Verhit de olijfolie in een pan met deksel en fruit de ui 2 minuten op laag vuur. Voeg de rijst en kurkuma toe en bak al roerend 1 minuut. Voeg de bouillon toe en kook de rijst, afgedekt, 10 - 12 minuten. Voeg eventueel wat extra water toe indien de rijst te droog wordt. Laat daarna zonder deksel uitstomen.

Bakken
3

Verhit een wok of hapjespan op middelhoog vuur en rooster de cashewnoten, zonder olie, goudbruin. Voeg na 1 minuut de kokosrasp toe. Haal daarna uit de pan en bewaar apart.

Sudderen
4

Laat de wok of hapjespan 2 minuten afkoelen. Verhit daarna de zonnebloemolie in de pan en fruit de knoflook 1 minuut op laag vuur. Voeg de tomaat en currykruiden toe en bak al roerend 4 minuten. Voeg de kokosmelk toe, breng op smaak met peper en zout en breng aan de kook.

Laten slinken
5

Scheur de spinazie klein boven de wok of hapjespan, laat al roerend slinken en laat 1 - 2 minuten doorkoken.

Serveren
6

Verdeel de rijst en spinazie over de borden en garneer met de cashewnoten en kokosrasp.