Gehaktbrood met mozzarella en saus van ui
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Gehaktbrood met mozzarella en saus van ui

Gehaktbrood met mozzarella en saus van ui

met zelfgemaakte frietjes en sperziebonen

Je geeft het gehaktbrood extra crunch met panko - een soort paneermeel uit Japan met een extra grote korrel.

Labels:
Familie
Allergenen:
Tarwe
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd40 minuten
Oventijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

200 gram

Aardappelen

½ zakje(s)

Italiaanse kruiden

1 stuk(s)

Knoflookteen

100 gram

Rundergehakt

(Kan bevatten Eieren, Mosterd, Selderij, Soja, Gluten)

25 gram

Panko paneermeel

(Bevat Tarwe)

½ stuk(s)

Ui

150 gram

Sperziebonen

½ bol(len)

Mozzarella

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

1 tl

Suiker

¾ el

Zwarte balsamicoazijn

1 tl

Bloem

1 el

Olijfolie

50 ml

Zoutarme runderbouillon

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)850 kcal
Energie (kJ)3555 kJ
Vetten41.9 g
waarvan verzadigd16.8 g
Koolhydraten72 g
waarvan suikers9.7 g
Vezels14.3 g
Eiwitten43.5 g
Zout1.7 g

Benodigdheden

Kom
Bakplaat met bakpapier
Grote kom
Ovenschaal
Koekenpan
Pan met deksel

Instructies

Frietjes maken
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Was of schil de aardappelen en snijd in frieten van maximaal 1 cm dik (zie Tip). Meng in een kom de frieten met per persoon: 1/2 el olijfolie, 3/4 tl Italiaanse kruiden, peper en zout. Verdeel de frieten over een bakplaat met bakpapier en bak 30 - 35 minuten in de oven. Schep halverwege om.

Tip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Bereid dan de helft van de hoeveelheid frietjes en gebruik de overige aardappelen voor een ander gerecht.

Gehakt kneden
2

Pers de knoflook of snijd fijn. Meng in een grote kom het gehakt met de panko, de knoflook en per persoon: 3/4 tl Italiaanse kruiden en 2 el water. Breng op smaak met flink wat peper en zout. Kneed in de vorm van een brood. Leg het gehaktbrood in een ovenschaal en bak 20 minuten mee in de oven met de frietjes. Haal het gehaktbrood uit de oven en zet opzij tot stap 5.

Saus van ui maken
3

Bereid ondertussen de bouillon. Snijd de ui in dunne halve ringen. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een pan op middelhoog vuur. Bak de ui 6 - 8 minuten. Blus de ui af met de zwarte balsamicoazijn en de suiker. Voeg de bloem en de bouillon toe en laat 5 - 8 minuten op laag vuur reduceren. Breng op smaak met peper en zout.

Sperziebonen koken
4

Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en snijd in 2 gelijke stukken. Voeg een bodempje water toe aan een pot met deksel. Voeg een snuifje zout en de sperziebonen toe. Breng aan de kook en laat, afgedekt, 6 – 8 minuten zachtjes koken. Giet vervolgens af.

Weetje: In sperziebonen zitten belangrijke mineralen. Zo zorgt kalium voor het behoud van een gezonde bloeddruk en zowel ijzer als foliumzuur voor een energieker gevoel.

Gehaktbrood afmaken
5

Scheur de mozzarella klein. Verdeel de saus van ui en de mozzarella over het gehaktbrood. Zet de ovenschaal met het gehaktbrood terug in de oven en bak 2 - 3 minuten, of tot de mozzarella gesmolten is (zie Tip).

Tip: Is het gehaktbrood nog niet gaar? Gaar het gehaktbrood dan nog 5 - 10 minuten langer in de oven.

Serveren
6

Snijd het gehaktbrood met mozzarella in sneetjes en verdeel over de borden. Serveer de frietjes en de sperziebonen ernaast. Besprenkel het gerecht met de saus van ui uit de ovenschaal.