Skip to main content
Kabeljauwfilet met zwarte-bonennoedels

Kabeljauwfilet met zwarte-bonennoedels

met zoetzure komkommer, lente-ui en paprika

Zwartebonenpuree is een rijke, hartige smaakversterker gemaakt van gefermenteerde zwarte sojabonen. Sommige varianten kunnen ook zoet zijn, maar de puree in dit recept voegt een heerlijke, diepe umami smaak toe aan je gerecht!

Labels:
Caloriebewust
Eiwitrijk
Allergenen:
Ei
Gluten
Tarwe
Vis
Soja

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd20 minuten
Oventijd20 minuten
NiveauMakkelijk
Hoeveelheden

1 stuk(s)

Eiernoedels

(Bevat: Ei, Gluten, Tarwe)

1 stuk(s)

Pangasiusfilet

(Bevat: Vis)

½ stuk(s)

Paprika

½ bosje(s)

Lente-ui

½ stuk(s)

Wortel

½ stuk(s)

Mini-komkommer

5 gram

Gemberpuree

15 gram

Zwarte sojabonenpasta

(Bevat: Gluten, Tarwe, Soja)

20 gram

Zoete Aziatische saus

(Bevat: Gluten, Tarwe, Soja)

Zelf toevoegen

½ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

½ el

Wittewijnazijn

½ tl

Suiker

50 ml

Water voor saus

½ el

[Plantaardige] boter

1 tl

Honing [of plantaardig alternatief]

½ el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Energie (kJ)2700 kJ
Energie (kcal)645 kcal
Vetten19.3 g
waarvan verzadigd6.3 g
Koolhydraten79.3 g
waarvan suikers22.5 g
Vezels8.1 g
Eiwitten38.2 g
Zout3 g
Potassium709.3 mg
Calcium68.6 mg
Iron1.6 mg
Pan
Kom
Wok of hapjespan
Koekenpan

Instructies

Noedels koken
1
  • Breng water aan de kook in een pot voor de noedels en verkruimel het bouillonblokje erboven.
  • Snijd de lente-ui in drie stukken. Snijd de paprika in blokjes.
  • Snijd de sjalot in halve ringen.
  • Kook de noedels in 4 - 5 minuten beetgaar. Giet af en houd apart.
Komkommer voorbereiden
2
  • Snijd de komkommer in halve maantjes en voeg toe aan een kom.
  • Voeg de wittewijnazijn en de suiker toe. Breng op smaak met peper en zout.
  • Meng goed en houd apart tot serveren. Schep af en toe om.
  • Verhit een scheutje olijfolie in een wok of sauteerpan op hoog vuur. Bak het witte gedeelte van de lente-ui, de paprika en sjalot 2 minuten.
Vis bakken
3
  • Voeg de zwartebonenpasta, het water voor de saus, de gemberpuree, de honing en de overige lente-ui toe. Meng goed en bak 2 minuten.
  • Verlaag het vuur en laat de saus 2 minuten indikken.
  • Verhit ondertussen een klontje boter in een pan op middelhoog vuur. Bak de vis 1 - 2 minuten per kant. Breng op smaak met peper en zout.
Serveren
4
  • Serveer de noedels in kommen.
  • Schep de groenten, de saus en de vis erbovenop.
  • Serveer met de komkommer.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders