Quiche met broccoli en oude kaas
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Quiche met broccoli en oude kaas

Quiche met broccoli en oude kaas

met cherrytomaten en oregano

Wist je dat het woord quiche afkomstig is van het Duitse woord voor taart: kuchen?

Labels:
Familie
•Veggie
•Familie
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)
•Tarwe
•Gluten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd50 minuten
Oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

100 gram

Broccoli

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

¼ stuk(s)

Rode peper

2 stuk(s)

Ei

65 ml

Room

(Bevat Melk (inclusief lactose))

½ zakje(s)

Gedroogde oregano

25 gram

Geraspte oude Goudse kaas

1.6 snufje

Nootmuskaat

65 gram

Rode kerstomaten

â…“ roll(s)

Bladerdeeg

(Bevat Tarwe, Gluten)

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

½ el

Olijfolie

0.1 stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

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Voedingswaarden

Energie (kcal)962 kcal
Energie (kJ)4025 kJ
Vetten71 g
waarvan verzadigd33 g
Koolhydraten45 g
waarvan suikers8 g
Vezels6.1 g
Eiwitten31 g
Zout2 g

Benodigdheden

•Pan met deksel
•Koekenpan
•Vergiet
•Grote kom
•Rasp
•Ovenschaal

Instructies

Préparer
1

Préchauffez le four à 210°C. Pour le brocoli, portez un bon volume d’eau à ébullition dans la casserole avec une pincée de sel. Découpez le bouquet de brocoli en petites fleurettes et la tige en petits dés. Coupez l’oignon rouge en fines rondelles. Émincez ou écrasez l’ail. Épépinez et émincez finement le piment rouge.

Tip: Snijd de broccoli goed klein, zodat hij makkelijk over de quiche verdeeld kan worden en op tijd gaar is.

Cuire le brocoli
2

Faites cuire le brocoli 2 à 4 minutes à couvert dans la casserole. Pendant ce temps, faites chauffer 1/2 cs d'huile d'olive par personne dans la poêle. Faites-y cuire l'oignon, l'ail et le piment rouge 3 à 4 minutes. Émiettez-y 1/4 du bouillon cube par personne et mélangez bien.

Tip: Let op, de rode peper is pittig! Houd je niet van pittig, of eten er kinderen mee? Gebruik dan naar smaak minder rode peper of houd apart.

Poêler le brocoli
3

Ajoutez le brocoli à la poêle et faites-le cuire 1 minute à feu vif, pour que le liquide s'évapore. Retirez les légumes de la poêle et laissez-les refroidir dans la passoire.

Tip: Broccoli wordt niet voor niets gezien als een supergroente. Het is rijk aan onder andere vitamine B, C en E, én calcium, kalium en ijzer.

Préparer la garniture
4

Dans le grand bol, mélangez les œufs et la crème fraîche liquide. Ajoutez-y l’origan séché, la moitié du fromage vieux et 1 pointe de noix de muscade râpée par personne. Salez et poivrez généreusement. Mélangez bien. Coupez les tomates cerises en deux et incorporez-les, avec le brocoli refroidi, au mélange à base d'œuf.

Tip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Vervang dan de helft van de slagroom door een gelijke hoeveelheid melk. De overige room is lekker in bijvoorbeeld soep.

Préparer la quiche
5

Tapissez le plat à four - ou moule à quiche - de papier sulfurisé. Recouvrez-le de la quantité de pâte à quiche nécessaire. Piquez le fond de la pâte à la fourchette. Versez le mélange à base de brocoli et d’œuf dans le plat à four - ou moule à quiche - et garnissez du reste de fromage vieux. Enfournez la quiche 30 à 35 minutes, ou jusqu'à ce qu'elle soit cuite.

Tip: Geen bakpapier in huis? Je kunt de bakvorm of ovenschaal ook invetten met 1/4 el olijfolie per persoon.

Servir
6

Coupez la quiche en parts et servez-les sur les assiettes.