Waar of niet waar? De Italiaanse benaming voor aubergine beschrijft deze groente (technisch een vrucht) als ongezonde appel.
(Het juiste antwoord is: Waar. Melanzana is een samenvoeging van mela (appel) en insana (ongezond) en werd gezien als 'ongezonde' vrucht omdat hij rauw niet lekker is.)
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
½ stuk(s)
Aubergine
2 stuk(s)
Tomaat
5 gram
Vers basilicum
1 stuk(s)
Ei
50 ml
Room
(Bevat Melk (inclusief lactose))
½ zakje(s)
Italiaanse kruiden
25 gram
Geraspte Italiaanse kaas
â…“ roll(s)
Quichedeeg
(Bevat Gluten, Tarwe Kan bevatten Melk (inclusief lactose), Gluten)
½ el
Extra vierge olijfolie
naar smaak
Peper en zout
1 el
Olijfolie
½ el
Zwarte balsamicoazijn
Verwarm de oven voor op 220 graden. Snijd de aubergine in blokjes van 1 - 2 cm. Verhit 1 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de aubergine in 8 - 10 minuten rondom bruin. Breng op smaak met peper en zout.
Snijd ondertussen de helft van tomaat in plakken en de andere helft in blokjes. Ris de blaadjes van de takjes basilicum en snijd fijn.
Tip: Wist je dat we gemiddeld nog geen 150 gram groente eten per dag? Dat is een stuk minder dan de ADH. Geen zorgen, deze maaltijd bevat ruim 250 gram groente per portie!
Kluts de eieren in een kom en voeg de slagroom, de gedroogde Italiaanse kruiden, de helft van het basilicum en de helft van de geraspte Italiaanse kaas toe (zie Tip). Meng goed en breng ruim op smaak met peper en zout.
Tip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Vervang dan de helft van de slagroom door een gelijke hoeveelheid melk. Gebruik de overige slagroom de volgende dag in een soep of opgeklopt met verse aardbeien!
Bedek een quichevorm of ovenschaal met bakpapier en bekleed deze met de benodigde hoeveelheid quichedeeg. Druk het quichedeeg goed aan en prik wat gaatjes in de bodem met een vork. Verdeel de blokjes aubergine over het quichedeeg en giet het eimengsel eroverheen. Dek de quiche af met de plakjes tomaat en de overige geraspte Italiaanse kaas. Bak de quiche in 30 - 40 minuten gaar in de oven (zie Tip).
Tip: Wordt de bovenkant al bruin, maar is de vulling nog niet gaar? Dek de quiche dan af met aluminiumfolie en bak verder tot alles gaar is.
Meng in een kom per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie en 1/2 el zwarte balsamico azijn. Voeg het overige basilicum en de blokjes tomaat toe. Breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de quiche over de borden en serveer de tomatensalade ernaast.