Skip to main content
Quesadilla’s met spinazie, tomaat en kruidenkaas
Quesadilla’s met spinazie, tomaat en kruidenkaas

Quesadilla’s met spinazie, tomaat en kruidenkaas

3.2
(884)

Quesadilla’s zijn met kaas gevulde en gegrilde tortilla’s, een populair gerecht in Mexico. In plaats van tortilla’s bak jij zelf volkoren pannenkoeken. Je vult ze met spinazie, tomaat en kruidenkaas. De kruidenkaas is een Hollandse Goudse met smaakmakers als paprika, knoflook en bieslook.

Labels:
Veggie
Kindvriendelijk
Allergenen:
Gluten
Ei
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd40 minuten
Oventijd
NiveauMoeilijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Tomaat

100 gram

Spelt-pannenkoekenmix

(Bevat: Gluten Kan bevatten: Noten)

1 tl

Paprikapoeder

1 stuk(s)

Ei

(Bevat: Ei)

250 ml

Biologische halfvolle melk

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

150 gram

Spinazie

(Kan bevatten: Selderij)

50 gram

Kruidenkaasblokjes

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

½ el

Roomboter

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

/ per gerecht
Energie (kcal)835 kcal
Energie (kJ)3494 kJ
Vetten35 g
waarvan verzadigd18 g
Koolhydraten83 g
Vezels16 g
Eiwitten48 g

Instructies

1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snipper de ui en snijd de tomaat in dunne plakken.

Bereid het pannenkoekenbeslag.
2

Voeg de pannenkoekenmix, helft van het paprikapoeder, ei en melk toe aan een kom en klop met een garde tot een glad beslag.

3

Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de ui, spinazie en overige paprikapoeder 5 minuten op middelmatig vuur en breng op smaak met peper en zout. Doe in een vergiet en laat uitlekken.

Bak de pannenkoeken.
4

Reken 2 pannenkoeken per persoon. Smelt ¼ el roomboter in dezelfde koekenpan op middelhoog vuur. Schenk vervolgens een grote lepel van het beslag in de pan en bak de pannenkoek in 2 – 3 minuten aan een kant goudbruin. Keer om met behulp van een groot bord en bak de andere kant nog 2 minuten. Herhaal deze handeling tot al het beslag op is.

Bestrooi de pannenkoeken met extra kruidenkaas.
5

Beleg de helft van de pannenkoeken met tomaat, spinazie en kruidenkaas. Vouw de pannenkoek dicht en bestrooi met extra kruidenkaas. Bak de pannenkoeken 6 – 8 minuten in de oven, tot de kaas gesmolten is.

Schep met een spatel de pannenkoeken op de borden, eet smakelijk!
6

Schep met een spatel de warme quesadilla's op de borden.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders