HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconQuesadilla's Met Kimchisaus
topBanner
Quesadilla's met kimchisaus

Quesadilla's met kimchisaus

met pittige komkommersalade

Lees meer

In dit recept combineer je quesadilla's, afkomstig uit de Mexicaanse keuken, met Koreaans gekruide ovengroenten. Een verrassend lekkere combinatie!

Labels:VeggieNieuwLekker snelNew
Allergenen:TarweSesamzaadSojaGlutenMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd25 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingrediënten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuk(s)

Courgette

1 stuk(s)

Rode puntpaprika

2.64 stuk(s)

Lente-ui

½ zakje(s)

Koreaanse kruidenmix

(BevatTarwe, Sesamzaad, Soja, Gluten)

100 gram

Biologische zure room

(BevatMelk (inclusief lactose))

6 stuk(s)

Witte tortilla

(BevatTarwe, Gluten)

100 gram

Geraspte belegen kaas

(BevatMelk (inclusief lactose))

40 gram

Kimchisaus

1 stuk(s)

Komkommer

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

1 el

Olijfolie

1 tl

Bruine basterdsuiker

½ el

Zonnebloemolie

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3261 kJ
Energie (kcal)779 kcal
Energie (kJ)3261 kJ
Energie (kcal)779 kcal
Vetten39.0 g
Vetten39.0 g
waarvan verzadigd17.0 g
waarvan verzadigd17.0 g
Koolhydraten77 g
Koolhydraten77 g
waarvan suikers14.0 g
waarvan suikers14.0 g
Vezels6.59 g
Vezels6.59 g
Eiwitten27 g
Eiwitten27 g
Zout3.0 g
Zout3.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Hapjespan
Kleine kom
Kom
Koekenpan
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1
  • Snijd de courgette in halve plakken (zie Tip). Snijd de paprika in reepjes. Snijd de bosui in fijne ringen en bewaar het witte en groene gedeelte apart van elkaar.
  • Verhit een hapjespan met 1/2 el olijfolie per persoon op middelhoog vuur. Bak de courgette 2 minuten. Voeg de paprika en het witte gedeelte van de bosui toe en bak nog 4 - 5 minuten.
  • Voeg in de laatste minuut 1 1/2 tl Koreaanse kruiden per persoon toe. Breng op smaak met peper en zout.

Tip: Wil je de quesadilla's na het bakken warm houden op een bakplaat in de oven? Verwarm dan nu alvast de oven voor op 150 graden.

2
  • Meng ondertussen in een kleine kom de kimchisaus met per persoon: 1 tl water en 1/2 tl bruine suiker. Houd 1/2 el saus per persoon apart.
  • Besmeer de ene helft van de tortilla met een laagje saus en de andere helft met zure room. Verdeel de groenten over de zure room en bestrooi met de geraspte kaas.
  • Vouw de tortilla dicht. Herhaal dit tot je drie tortilla's per persoon hebt.
3
  • Verhit 1/4 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Leg twee quesadilla's tegelijk in de pan en bak 2 - 3 minuten per kant (zie Tip). Haal de quesadilla's uit de pan en bewaar apart.
  • Herhaal dit tot alle quesadilla's gebakken zijn.
  • Maak ondertussen de salade. Halveer de komkommer in de lengte en verwijder met een lepel de zaadlijsten. Snijd in halve maantjes van ongeveer 1 cm dik.
  • Meng in een kom de komkommer met het groene gedeelte van de bosui en de overige saus. Breng op smaak met peper en zout.

Tip: Maak je dit gerecht voor meer dan twee personen? Gebruik dan een tweede koekenpan.

4
  • Halveer de quesadilla's en serveer op de borden.
  • Verdeel de komkommer ernaast. Serveer met de overige zure room.

Tip: Wist je dat puntpaprika naast vitamine C ook rijk is aan vitamine E? Vitamine E is een antioxidant dat ook in zonnebloemolie, volkoren producten, noten, zaden en groene groenten zit.