HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconPulled Chicken Wraps Met Koolsla
topBanner
Pulled chicken wraps met koolsla

Pulled chicken wraps met koolsla

met veldsla en kruidige zure-roomsaus

Supersnel
Lees meer

Deze pulled chicken wraps zijn koud ook heerlijk. Bewaar wat je over hebt en gebruik het de volgende dag om wraps te maken om onderweg van te genieten.

Labels:FamilieLekker snelKlimaatbewust
Allergenen:Melk (inclusief lactose)GlutenTarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd15 minuten
Oventijd15 minuten
MoeilijkheidsgraadMakkelijk
Ingrediënten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1.5 stuk(s)

Rode ui

1 zakje(s)

Mexicaanse kruiden

50 gram

Biologische zure room

(BevatMelk (inclusief lactose))

200 gram

Pulled chicken

6 stuk(s)

Mini-tortilla's

(BevatGluten, Tarwe)

200 gram

Rodekool, wittekool en wortel

60 gram

Rucola en veldsla

Zelf toevoegen

2 tl

Extra vierge olijfolie

1 el

Wittewijnazijn

1 el

Zonnebloemolie

2 el

Mayonaise

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3112 kJ
Energie (kcal)744 kcal
Energie (kJ)3112 kJ
Energie (kcal)744 kcal
Vetten44.17 g
Vetten44.17 g
waarvan verzadigd7.6 g
waarvan verzadigd7.6 g
Koolhydraten52.74 g
Koolhydraten52.74 g
waarvan suikers10.7 g
waarvan suikers10.7 g
Vezels8.31 g
Vezels8.31 g
Eiwitten29.74 g
Eiwitten29.74 g
Zout2.4 g
Zout2.4 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Kom
Koekenpan met deksel
Aluminiumfolie
Saladekom
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1
  • Verwarm de oven voor op 180 graden (zie Tip).
  • Snijd de rode ui in halve ringen.
  • Meng in een kom de zure room met de helft van de Mexicaanse kruiden en 1 tl water per persoon. Roer tot een saus en zet apart.

Tip: Je kunt de tortilla's ook zonder oven opwarmen. Bak ze dan vlak voor serveren één voor één kort in een koekenpan.

2
  • Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan met deksel.
  • Bak de ui 1 - 2 minuten.
  • Voeg de pulled chicken en de overige Mexicaanse kruiden toe en bak, afgedekt, 4 - 6 minuten op middelhoog vuur.
  • Verpak de tortilla's in aluminiumfolie en verwarm 3 - 5 minuten in de oven.
3
  • Meng ondertussen in een saladekom per persoon: 1/2 el wittewijnazijn met 1 tl extra vierge olijfolie.
  • Voeg de rodekool, wittekool, wortel en mayonaise toe.
  • Meng alles goed door elkaar en breng op smaak met peper en zout.
4
  • Vul de tortilla's met de pulled chicken, rucola en veldsla, koolsla en het zure-roomsausje.
  • Serveer de rest van de koolsla, rucola en veldsla ernaast.