Kip met noedels, spitskool en sesamzaad
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kip met noedels, spitskool en sesamzaad

Kip met noedels, spitskool en sesamzaad

Avec du piment rouge, de jeunes oignons et de la sauce soja

De kip is gekruid met onder andere paprika, gember en anijszaad. Het vet wat aan de kippendij zit, zorgt voor een extra malse smaak. Dit hoef je dan ook niet weg te snijden. De spitskool voeg je toe aan het mengsel, zodat het een heerlijke smaak krijgt.

Labels:
Pittig
Allergenen:
Sesamzaad
Gluten
Soja

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd35 minuten
Oventijd
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

5 gram

Sesamzaad

(Bevat Sesamzaad Kan bevatten Noten, Pinda's)

1 stuk(s)

Knoflookteen

¼ stuk(s)

Rode peper

150 gram

Spitskool

2 stuk(s)

Bosui

110 gram

Kippenpoot

15 ml

Sojasaus

(Bevat Gluten, Soja)

75 gram

Noedels

(Bevat Gluten)

Zelf toevoegen

½ el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

/ per gerecht
Energie (kJ)2950 kJ
Energie (kcal)705 kcal
Vetten22 g
waarvan verzadigd5 g
Koolhydraten55 g
waarvan suikers0 g
Vezels5 g
Eiwitten36 g
Zout0 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Hapjespan met deksel
Wok met deksel

Instructies

1

Kook 500 ml water per persoon in een pan met deksel voor de noedels.

Rooster het sesamzaad
2

Verhit een wok of hapjespan met deksel op hoog vuur en rooster het sesamzaad, zonder olie, goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart.

Snijd de bosui fijn
3

Snijd of pers de knoflook fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn. Snijd de bosui in ringen.

4

Verhit de zonnebloemolie in een wok of hapjespan met deksel en fruit de knoflook, rode peper en het grootste deel van de bosui 2 minuten op laag vuur. Voeg de kippendijfiletstukjes toe en roerbak 4 minuten op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en zout.

Bak de groenten
5

Voeg de spitskool, de sojasaus en 2 el water per persoon toe aan de wok of hapjespan en bak, afgedekt, 8 minuten. Kook ondertussen de noedels in de pan met deksel 3 – 4 minuten. Giet daarna af en spoel af onder koud water.

6

Kook ondertussen de noedels in de pan met deksel 3 – 4 minuten. Giet daarna af en spoel af onder koud water. Voeg de noedels toe aan de wok of hapjespan en verhit nog 1 minuut.

7

Voeg de noedels toe aan de wok of hapjespan en verhit nog 1 minuut.

Garneer het gerecht met sesamzaad
8

Verdeel het gerecht over de borden. Snijd de overige bosui extra fijn en garneer het gerecht met de bosui en het sesamzaad.