De kip is gekruid met onder andere paprika, gember en anijszaad. Het vet wat aan de kippendij zit, zorgt voor een extra malse smaak. Dit hoef je dan ook niet weg te snijden. De spitskool voeg je toe aan het mengsel, zodat het een heerlijke smaak krijgt.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
5 gram
Sesamzaad
(Bevat Sesamzaad Kan bevatten Noten, Pinda's)
1 stuk(s)
Knoflookteen
¼ stuk(s)
Rode peper
150 gram
Spitskool
2 stuk(s)
Bosui
110 gram
Kippenpoot
15 ml
Sojasaus
(Bevat Gluten, Soja)
75 gram
Noedels
(Bevat Gluten)
½ el
Zonnebloemolie
naar smaak
Peper en zout
Kook 500 ml water per persoon in een pan met deksel voor de noedels.
Verhit een wok of hapjespan met deksel op hoog vuur en rooster het sesamzaad, zonder olie, goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart.
Snijd of pers de knoflook fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn. Snijd de bosui in ringen.
Verhit de zonnebloemolie in een wok of hapjespan met deksel en fruit de knoflook, rode peper en het grootste deel van de bosui 2 minuten op laag vuur. Voeg de kippendijfiletstukjes toe en roerbak 4 minuten op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en zout.
Voeg de spitskool, de sojasaus en 2 el water per persoon toe aan de wok of hapjespan en bak, afgedekt, 8 minuten. Kook ondertussen de noedels in de pan met deksel 3 – 4 minuten. Giet daarna af en spoel af onder koud water.
Kook ondertussen de noedels in de pan met deksel 3 – 4 minuten. Giet daarna af en spoel af onder koud water. Voeg de noedels toe aan de wok of hapjespan en verhit nog 1 minuut.
Voeg de noedels toe aan de wok of hapjespan en verhit nog 1 minuut.
Verdeel het gerecht over de borden. Snijd de overige bosui extra fijn en garneer het gerecht met de bosui en het sesamzaad.