Skip to main content
Portobello met brie en aardbei-balsamicosaus

Portobello met brie en aardbei-balsamicosaus

met aardappelpuree, appel, prei en pecannoten

De oorsprong van brie gaat terug tot de 8ste eeuw. Het verhaal gaat dat keizer Karel de Grote zo gek was op de romige kaas dat hij deze regelmatig liet bezorgen op zijn kasteel in Aken!

Labels:
Veggie
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)
Noten
Pecannoten

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd15 minuten
NiveauMakkelijk
Hoeveelheden

50 gram

Franse brie

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

250 gram

Aardappelen

½ stuk(s)

Prei

10 gram

Pecanstukjes

(Bevat: Noten, Pecannoten)

½ zakje(s)

Gedroogde tijm

1 stuk(s)

Portobello

½ stuk(s)

Appel

½ stuk(s)

Rode ui

15 gram

Aardbeienconfituur

(Kan bevatten: Hazelnoten, Pinda's)

Zelf toevoegen

2 el

Honing [of plantaardig alternatief]

1.5 el

[Plantaardige] boter

50 ml

Water voor saus

½ el

Zwarte balsamicoazijn

½ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

2 tl

Mosterd

1

[Plantaardige] melk

naar smaak

Peper en zout

Energie (kJ)3506 kJ
Energie (kcal)838 kcal
Vetten37.5 g
waarvan verzadigd19.7 g
Koolhydraten106 g
waarvan suikers53.4 g
Vezels13.1 g
Eiwitten17.3 g
Zout1.6 g
Trans Fat0.1 g
Potassium1440.8 mg
Calcium74 mg
Iron1.6 mg
Pan
Koekenpan
Koekenpan met deksel
Aardappelstamper

Instructies

Aardappelen koken
1
  • Schil de aardappelen of was grondig en snijd in grove stukken.
  • Zet de aardappelen onder water in een pot en verkruimel de helft van het bouillonblokje erboven.
  • Kook 12 - 15 minuten. Bewaar wat van het kookvocht, giet daarna af en laat uitstomen.
  • Snijd de prei in dunne halve ringen.
Prei bakken
2
  • Verhit een klontje boter in een pan op middelhoog vuur. Bak de prei 10 - 12 minuten, of tot de prei zacht is.
  • Snipper ondertussen de ui.
  • Verhit een klein klontje boter in een andere pan op middelhoog vuur. Leg de portobello met de platte kant naar beneden in de pan, voeg de ui toe en bak 3 - 4 minuten.
  • Draai de portobello om en bak, afgedekt, 3 - 4 minuten verder.
Brie snijden
3
  • Snijd de brie in sneetjes.
  • Leg de brie op de portobello en laat de brie smelten. Haal vervolgens uit de pan en bewaar apart.
  • Verhit opnieuw een klontje boter in dezelfde pan en blus af met de zwarte balsamicoazijn.
Saus maken
4
  • Voeg de aardbeienconfituur, de tijm en de aangegeven hoeveelheid water voor saus toe.
  • Verkruimel het overige bouillonblokje erboven en meng goed door.
  • Laat de saus 1 - 2 minuten zachtjes indikken.
Puree maken
5
  • Snijd ondertussen de appel in blokjes.
  • Stamp de aardappelen met een aardappelstamper tot een puree. Voeg een klein klontje boter en een scheutje melk of kookvocht toe en stamp goed door.
  • Roer de appel en de mosterd erdoorheen. Breng op smaak met peper en zout.
Serveren
6
  • Leg de prei en de portobello op de puree.
  • Besprenkel de portobello met de honing en garneer met de pecannoten.
  • Serveer met de aardbei-balsamicosaus.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders