Skip to main content
Plantaardige schnitzel met knoflook-gemberrijst
Plantaardige schnitzel met knoflook-gemberrijst

Plantaardige schnitzel met knoflook-gemberrijst

met zoetzure rauwkost, zoete Aziatische saus en gomasio

Voor wat extra smaak kun je de rijstkorrels met de specerijen mee roosteren, voor je water toevoegt. Dit geeft een subtiele nootachtige smaak én zorgt ervoor dat de rijst het water gelijkmatiger opneemt, voor de perfect luchtige rijst!

Labels:
Plantaardig
Familie
Allergenen:
Sesamzaad
Soja
Gluten
Tarwe
Gerst

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd20 minuten
Oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Wortel

100 gram

Gesneden spitskool

75 gram

Basmatirijst

½ bosje(s)

Lente-ui

¼ zakje(s)

Gomasio

(Bevat: Sesamzaad)

35 gram

Zoete Aziatische saus

(Bevat: Soja, Gluten, Tarwe)

1 stuk(s)

Plantaardige schnitzel met cornflakes

(Bevat: Soja, Gluten, Tarwe, Gerst Kan bevatten: Mosterd)

1 stuk(s)

Knoflookteen

5 gram

Gemberpuree

Zelf toevoegen

180 ml

Zoutarme groentebouillon

½ el

Suiker

½ el

Zonnebloemolie

1 el

Wittewijnazijn

½ el

Olijfolie

1.5 el

[Plantaardige] mayonaise

½ el

Water voor saus

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)3962 kJ
Energie (kcal)947 kcal
Vetten43.4 g
waarvan verzadigd5.6 g
Koolhydraten116.4 g
waarvan suikers25.2 g
Vezels14 g
Eiwitten22.2 g
Zout3.8 g
Potassium407.2 mg
Calcium62.8 mg
Iron2.6 mg

Benodigdheden

Pan met deksel
Kom
Rasp
Kleine kom
Koekenpan

Instructies

Voorbereiden
1
  • Bereid de bouillon.
  • Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Snijd de lente-ui in fijne ringen en bewaar het witte en het groene gedeelte apart van elkaar.
Rijst koken
2
  • Verhit een scheutje olijfolie in een andere pot op middelhoog vuur. Bak de knoflook, het witte gedeelte van de lente-ui en de gemberpuree 1 - 2 minuten.
  • Voeg de rijst en de bouillon toe en breng aan de kook. Verlaag het vuur en kook de rijst, afgedekt, 10 minuten.
  • Haal de pot van het vuur en laat afgedekt staan tot serveren.
Saus maken
3
  • Rasp de wortel. Snijd de gesneden spitskool eventueel nog fijner. Meng in een kom de suiker en de wittewijnazijn met wat peper en zout.
  • Voeg de wortel en gesneden spitskool toe en schep goed om. Bewaar in de koelkast tot serveren.
  • Meng in een kleine kom de mayonaise met de zoete Aziatische saus en de aangegeven hoeveelheid water voor de saus.
Serveren
4
  • Verhit een scheutje zonnebloemolie in een pan op middelhoog vuur. Bak, zodra de pan goed is, de schnitzel 3 minuten per kant, of tot hij goudbruin kleurt.
  • Serveer de knoflook-gemberrijst op de borden. Leg de schnitzel erop en besprenkel met de saus.
  • Garneer met de gomasio en het groene gedeelte van de lente-ui. Serveer de zoetzure rauwkost ernaast.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders