In dit gerecht zit de courgette niet alleen op je pizza, maar ook in de bodem. Je profiteert dus dubbel van deze groene held!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
1 stuk(s)
Witte courgette
1 stuk(s)
Rode ui
150 gram
Gemengde gesneden paddenstoelen
50 gram
Groene pesto
(BevatMelk (inclusief lactose), Noten)50 gram
Biologische crème fraîche
(BevatMelk (inclusief lactose))50 gram
Geraspte belegen kaas
(BevatMelk (inclusief lactose))2 stuk(s)
Courgette pizzabodem
(BevatGlutenbevattende granen)2 el
Olijfolie
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de courgette in dunne plakken en de rode ui in dunne halve ringen.
Verhit de helft van de olijfolie in een koekenpan op hoog vuur en bak de gesneden paddenstoelenmix 3 - 5 minuten. Breng op smaak met peper en zout, haal de paddenstoelen uit de pan en bewaar apart. Verhit de overige olijfolie in dezelfde koekenpan op hoog vuur en bak de courgette 4 - 5 minuten. Breng op smaak met peper en zout.
Meng ondertussen in een kom de helft van de groene pesto met de crème fraîche en 3/4 van de geraspte kaas. Breng op smaak met peper en zout. Leg de courgette-pizzabodems op een bakplaat met bakpapier en besmeer ze met de witte saus.
Verdeel de courgette, rode ui, paddenstoelen en overige geraspte kaas over de courgette-pizzabodems. Bak de pizza's 8 - 10 minuten in de oven.
Haal de courgette-pizza's uit de oven na de aangegeven baktijd. Besprenkel met de overige pesto.
Snijd de courgette-pizza's in stukken en verdeel over de borden.