topBanner
Pizza bianco met courgettebodem

Pizza bianco met courgettebodem

met courgette, champignons en pesto

Lees meer

In dit gerecht zit de courgette niet alleen op je pizza, maar ook in de bodem. Je profiteert dus dubbel van deze groene held!

Labels:Veggie
Allergenen:Melk (inclusief lactose)NotenGlutenbevattende granen

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd35 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingrediënten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuk(s)

Courgette

1 stuk(s)

Rode ui

125 gram

Champignons

50 gram

Groene pesto

(BevatMelk (inclusief lactose), Noten)

50 gram

Biologische crème fraîche

(BevatMelk (inclusief lactose))

50 gram

Geraspte pecorino

(BevatMelk (inclusief lactose))

2 stuk(s)

Courgette pizzabodem

(BevatGlutenbevattende granen)

Zelf toevoegen

2 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3722 kJ
Energie (kcal)889 kcal
Vetten41.0 g
waarvan verzadigd14.0 g
Koolhydraten99 g
waarvan suikers13.0 g
Vezels9 g
Eiwitten27 g
Zout3.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Koekenpan
Kom
Bakplaat met bakpapier
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de courgette in dunne plakken en de rode ui in dunne halve ringen. Halveer de champignons en snijd eventuele grote champignons in kwarten.

2

Verhit de helft van de olijfolie in een koekenpan op hoog vuur en bak de champignons 3 - 5 minuten. Breng op smaak met peper en zout, haal de champignons uit de pan en bewaar apart. Verhit de overige olijfolie in dezelfde koekenpan op hoog vuur en bak de courgette 4 - 5 minuten. Breng op smaak met peper en zout.

3

Meng ondertussen in een kom de helft van de groene pesto met de crème fraîche en 3/4 van de geraspte pecorino. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel de courgette-pizzabodems over een bakplaat met bakpapier en smeer ze in met de witte saus.

4

Verdeel de courgette, rode ui, champignons en overige geraspte pecorino over de courgette-pizzabodems. Bak de pizza's 8 - 10 minuten in de oven.

5

Haal de courgette-pizza's uit de oven na de aangegeven baktijd. Besprenkel met de overige pesto.

6

Snijd de courgette-pizza's in stukken en verdeel over de borden.