De pizzabodem die je vandaag belegt, bestaat voor 45% uit bloemkool. Zo kun je genieten van je pizza zonder zorgen over de hoeveelheid groente die je binnenkrijgt!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
1 stuk(s)
Courgette
1 stuk(s)
Rode ui
125 gram
Champignons
50 gram
Groene pesto
(BevatMelk (inclusief lactose), Noten)50 gram
Biologische crème fraîche
(BevatMelk (inclusief lactose))50 gram
Geraspte belegen kaas
(BevatMelk (inclusief lactose))2 stuk(s)
Courgette pizzabodem
(BevatGlutenbevattende granen)2 el
Olijfolie
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de courgette in dunne plakken en de rode ui in dunne halve ringen. Halveer de champignons en snijd eventuele grote champignons in kwarten.
Verhit de helft van de olijfolie in een koekenpan op hoog vuur en bak de champignons 3 - 5 minuten. Breng op smaak met peper en zout, haal de champignons uit de pan en bewaar apart. Verhit de overige olijfolie in dezelfde koekenpan op hoog vuur en bak de courgette 4 - 5 minuten. Breng op smaak met peper en zout.
Meng ondertussen in een kom de helft van de groene pesto met de crème fraîche en 3/4 van de geraspte kaas. Breng op smaak met peper en zout. Leg de bloemkool-pizzabodems op een bakplaat met bakpapier en smeer ze in met de witte saus.
Verdeel de courgette, rode ui, champignons en overige geraspte kaas over de bloemkool-pizzabodems. Bak de pizza's 8 - 10 minuten in de oven.
Haal de pizza's uit de oven na de aangegeven baktijd. Besprenkel met de overige pesto.
Snijd de pizza's in stukken en verdeel over de borden.