HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconPizza Bianco Met Bloemkoolbodem
topBanner
Pizza bianco met bloemkoolbodem

Pizza bianco met bloemkoolbodem

met courgette, champignons en pesto

Lees meer

De pizzabodem die je vandaag belegt, bestaat voor 45% uit bloemkool. Zo kun je genieten van je pizza zonder zorgen over de hoeveelheid groente die je binnenkrijgt!

Labels:Veggie
Allergenen:Melk (inclusief lactose)NotenGlutenbevattende granen

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd35 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingrediënten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuk(s)

Courgette

1 stuk(s)

Rode ui

125 gram

Champignons

50 gram

Groene pesto

(BevatMelk (inclusief lactose), Noten)

50 gram

Biologische crème fraîche

(BevatMelk (inclusief lactose))

50 gram

Geraspte belegen kaas

(BevatMelk (inclusief lactose))

2 stuk(s)

Courgette pizzabodem

(BevatGlutenbevattende granen)

Zelf toevoegen

2 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3532 kJ
Energie (kcal)844 kcal
Vetten41.0 g
waarvan verzadigd14.0 g
Koolhydraten89 g
waarvan suikers11.0 g
Vezels3 g
Eiwitten26 g
Zout2.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Koekenpan
Kom
Bakplaat met bakpapier
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de courgette in dunne plakken en de rode ui in dunne halve ringen. Halveer de champignons en snijd eventuele grote champignons in kwarten.

2

Verhit de helft van de olijfolie in een koekenpan op hoog vuur en bak de champignons 3 - 5 minuten. Breng op smaak met peper en zout, haal de champignons uit de pan en bewaar apart. Verhit de overige olijfolie in dezelfde koekenpan op hoog vuur en bak de courgette 4 - 5 minuten. Breng op smaak met peper en zout.

3

Meng ondertussen in een kom de helft van de groene pesto met de crème fraîche en 3/4 van de geraspte kaas. Breng op smaak met peper en zout. Leg de bloemkool-pizzabodems op een bakplaat met bakpapier en smeer ze in met de witte saus.

4

Verdeel de courgette, rode ui, champignons en overige geraspte kaas over de bloemkool-pizzabodems. Bak de pizza's 8 - 10 minuten in de oven.

5

Haal de pizza's uit de oven na de aangegeven baktijd. Besprenkel met de overige pesto.

6

Snijd de pizza's in stukken en verdeel over de borden.