HelloFresh
topBanner
Pittige Thaise kipgehaktsalade

Pittige Thaise kipgehaktsalade

In schuitjes van little gem met zoetzure komkommer

Lees meer

In Laos en het noorden van Thailand is deze salade met gekruid gehakt heel populair. Het vlees in dit gerecht is vaak erg pittig en wordt daarom gecombineerd met frisse tegenhangers als sla en komkommer. Zoals het traditioneel ook geserveerd wordt, eet je er vandaag rijst bij en maak je het af met geroosterde pinda's, die zorgen voor een lekkere bite.

Labels:Eten binnen 3 dagen
Allergenen:Pinda'sVis

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd35 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingrediënten
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

170 g

Pandanrijst

⅔ stuks

Komkommer

1 stuks

Limoen

3 stuks

Knoflookteen

1 stuks

Rode peper

30 g

Gezouten pinda's

(BevatPinda's)

10 g

Verse koriander

(Kan sporen van allergenen bevatten)

2 stuks

Mesclun

20 ml

Vissaus

(BevatVis)

220 g

Aziatisch gekruid kipgehakt

Zelf toevoegen

2 tl

Suiker

4 el

Wittewijnazijn

5 tl

Bruine suiker

2 el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3393 kJ
Energie (kcal)811 kcal
Vetten32.0 g
waarvan verzadigd5.5 g
Koolhydraten93 g
waarvan suikers21.7 g
Vezels5 g
Eiwitten34 g
Zout3.3 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Saladekom
Rasp
Kleine kom
Wok
Bord
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Kook 250 ml water per persoon in een pan met deksel en kook de rijst, afgedekt, 12 – 15 minuten. Giet daarna als het nodig is af en laat zonder deksel uitstomen.

2

Meng ondertussen in een saladekom de wittewijnazijn met de suiker. Snijd de komkommer in dunne plakken en voeg toe aan het zoetzuur. Breng op smaak met zout. Schep af en toe om zodat de smaken goed in de komkommer trekken.

3

Rasp de schil van de limoen en pers de limoen uit. Pers de knoflook of snijd fijn en snijd de rode peper fijn. Hak de pinda's en de verse koriander grof. Haal de blaadjes van de little gem los en leg er steeds 2 tot 3 op elkaar, zodat je per persoon 3 slaschuitjes krijgt.

4

Meng in een kleine kom de bruine suiker met per persoon 1 el limoensap, 1/2 tl limoenrasp en 2 tl vissaus.

5

Verhit de zonnebloemolie in een wok of hapjespan en fruit de knoflook en de rode peper 1 minuut op hoog vuur. Voeg het gekruide kipgehakt toe en bak het gehakt in 2 – 3 minuten los op middelhoog vuur. Meng de limoendressing door het gehakt en bak nog 2 minuten, of tot de kip gaar is. Voeg de pinda's toe en schep goed om. Breng op smaak met peper en zout.

6

Verdeel de rijst over de borden. Leg de little-gemschuitjes erop en vul ze met het kipgehakt. Schenk de achtergebleven saus over de rijst. Serveer met de zoetzure komkommer en bestrooi met de koriander.