La piccata est une fine tranche de viande (souvent aplatie) servie avec du beurre, des câpres et du citron. La version traditionnelle est la piccata di vitello, au veau.
Référez-vous toujours à l'étiquette du produit pour les informations complètes sur les ingrédients et les allergènes
1 pièce(s)
Échalote
2.5 g
Persil plat frais
125 g
Tomates cerises rouges
½ pièce(s)
Citron
1 pièce(s)
Gousse d'ail
125 g
Pappardelle fraîches
1 pièce(s)
Filet de poulet
100 g
Brocoli en fleurettes
g
Brocoli Bimi
15 g
Câpres
½ cs
Huile d'olive
à votre convenance
Poivre et sel
1 cc
Cassonade
1.5 cs
Beurre [végétal]
½ cs
Vinaigre balsamique noir
50 ml
Bouillon de légumes à faible teneur en sel
Verwarm de oven voor op 200 graden. Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel. Bereid de bouillon. Snipper de sjalot, snijd de bladpeterselie fijn en halveer de rode cherrytomaten. Pers de citroen uit. Pers de knoflook of snijd fijn.
Conseil: Le poulet est aplati pour s’assurer d’avoir la même épaisseur partout. La cuisson est ainsi plus uniforme et la viande plus tendre.
Meng de cherrytomaten met de zwarte balsamicoazijn, bruine suiker, knoflook en olijfolie in een ovenschaal. Breng op smaak met peper en zout en bak de cherrytomaten 20 – 25 minuten in de oven. Kook ondertussen de pappardelle, afgedekt, 4 – 6 minuten in de pan met deksel. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.
Conseil: Détachez délicatement les pappardelle les unes de autres avant de les mettre dans l'eau bouillante. Elles cuiront mieux ainsi.
Leg ondertussen een stuk bakpapier of plasticfolie over de kipfilet. Sla de kipfilet met een koekenpan plat zodat hij overal even dik is. Haal het papier of de folie weg en bestrooi de kipfilet met peper en zout. Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur en bak de kipfilet 3 – 4 minuten per kant. Haal uit de pan en bewaar onder aluminiumfolie.
Conseil: Conseil : Faites en sorte que le poulet ait la même épaisseur partout : la cuisson sera plus uniforme et la viande restera juteuse.
Verhit de 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur. Fruit de helft van de sjalot 1 – 2 minuten. Leg dan de broccolini in de pan en voeg 2 el water per persoon toe. Dek de pan af en stoof in 10 – 12 minuten gaar. Verhit ondertussen de hapjespan van de kip, zonder extra bakvet, op middelhoog vuur. Bak de rest van de sjalot 1 - 2 minuten. Voeg 1/2 el citroensap per persoon, de bouillon en de kappertjes toe en laat 3 - 4 minuten zachtjes inkoken.
Haal de hapjespan van het vuur en roer er 1/2 el roomboter per persoon door. Voeg de cherrytomaten en de helft van de bladpeterselie toe. Schep de pappardelle er voorzichtig doorheen en breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de pappardelle over de borden en leg de broccolini ernaast. Leg de kipfilet op de pappardelle en garneer met de overige bladpeterselie.
Conseil: Servez les pappardelle et disposez les broccolinis à côté. Disposez le poulet sur les pâtes et garnissez avec le reste du persil.