Voor de pesto gebruik je verse oregano, ook wel wilde marjolein genoemd. Dit kruid heeft een pittige smaak en is een belangrijke smaakmaker in de Italiaanse keuken. Ben je een liefhebber van oregano? Bak dan de blaadjes van een ½ takje per persoon mee met de groenten.
Référez-vous toujours à l'étiquette du produit pour les informations complètes sur les ingrédients et les allergènes
5 g
Pignons de pin
(Peut contenir: Arachides, Fruits à coque, Graines de sésame)
½
Échalote
½
Gousse d'ail
½
Poivron rouge
125 g
Champignons
85 g
Orzo
(Contient: Gluten Peut contenir: Lupin, Soja, Œuf, Moutarde)
1.5 brin(s)
Origan séché
25 g
Grana Padano râpé
(Contient: Œuf, Lait (contient du lactose))
175 ml
Bouillon de légumes
1 cs
Huile d'olive
1 cs
Huile d'olive vierge extra
à votre goût
Poivre et sel
Bereid de bouillon. Verhit een wok of hapjespan op hoog vuur en rooster de pijnboompitten, zonder olie, goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart.
Snipper ondertussen de sjalot en snijd of pers de knoflook fijn. Snijd de paprika in dunne repen en de champignons in plakken.
Verhit de helft van de olijfolie in een pan met deksel en fruit de sjalot 2 minuten op middelmatig vuur. Voeg de orzo toe en bak al roerende 1 minuut. Voeg de bouillon toe en kook de orzo, afgedekt, 8 - 10 minuten. Roer goed over de bodem van de pan om aanbranden te voorkomen.
Verhit de overige olijfolie in de wok of hapjespan en bak de rode paprika en de helft van de knoflook 3 minuten. Voeg de champignons toe, breng op smaak met peper en zout en bak 5 - 6 minuten.
Ris ondertussen de oreganoblaadjes van de takjes en hak fijn. Pureer de oregano met de grana padano, extra vierge olijfolie, peper, de overige knoflook en 1½ el water persoon met een staafmixer of blender tot een dikke pesto.
Voeg de orzo bij de groenten en verhit nog 1 minuut.
Verdeel de orzo over de borden. Voeg de oreganopesto toe en garneer met de pijnboompitten.
Tip! Wil je sneller klaar zijn? Laat dan het pureren van de dressing achterwege. Schep de oregano en overige knoflook door de orzo en garneer het gerecht met de grana padano en extra vierge olijfolie.