Skip to main content
Philly cheesesteak met zelfgemaakte kaassaus

Philly cheesesteak met zelfgemaakte kaassaus

met paprika, ui, frisse koolsla en aardappelpartjes

3.6
(210)

Elk land kent z'n eigen streetfood: een snelle hap die je op elke hoek van de straat kunt krijgen. Makkelijk te maken en boordevol authentieke smaken - geniet van de lokale gerechten van jouw favoriete bestemmingen met onze Streetfood-recepten.

Labels:
Familie
Allergenen:
Selderij
Tarwe
Gerst
Rogge
Melk (inclusief lactose)

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd30 minuten
Oventijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

200 gram

Aardappelen

1 stuk(s)

Gemarineerde steak

(Bevat: Selderij Kan bevatten: Ei, Gluten, Melk (inclusief lactose), Mosterd, Sesamzaad, Soja)

½ zakje(s)

BBQ-rub

1 stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Paprika

50 gram

Witte kool en wortel

1 stuk(s)

Witte demi-baguette

(Bevat: Tarwe, Gerst, Rogge Kan bevatten: Gluten, Melk (inclusief lactose), Sesamzaad, Soja, Lupine, Noten)

40 gram

Geraspte belegen kaas

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

5 gram

Verse bladpeterselie

(Kan bevatten: Selderij)

½ tl

Gerookt paprikapoeder

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

1.5 el

[Plantaardige] boter

½ el

Bloem

1 el

[Plantaardige] mayonaise

½ tl

Suiker

1 el

Wittewijnazijn

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)4964 kJ
Energie (kcal)1186 kcal
Vetten57.2 g
waarvan verzadigd23.5 g
Koolhydraten111.8 g
waarvan suikers8.7 g
Vezels16.6 g
Eiwitten49.8 g
Zout3.1 g

Benodigdheden

Hapjespan met deksel
Kom
Wok of hapjespan met deksel
Kleine steelpan
Garde

Instructies

Aardappelen bakken
1

Haal de gemarineerde steak uit de koelkast. Verwarm de oven voor op 180 graden. Was de aardappelen en snijd in partjes. Voeg de aardappelen en 25 ml water per persoon toe aan een sauteerpan met deksel en stoom, afgedekt, 12 - 15 minuten op middelhoog vuur. Giet eventueel af als het water nog niet verdampt is. Haal het deksel van de pan, voeg 1/2 el olijfolie per persoon toe aan de pan en bak de aardappelen in 5 - 7 minuten krokant. Breng op smaak met peper en zout.

Snijden
2

Snijd de ui in halve ringen en de paprika in smalle repen. Meng in een kom per persoon: 1/2 el wittewijnazijn en 1/2 tl suiker. Voeg de helft van de ui toe en breng op smaak met zout. Meng goed en zet apart tot gebruik. Schep af en toe om zodat de smaken goed intrekken. Snijd de verse bladpeterselie fijn.

Bakken
3

Bak de broodjes 8 - 10 minuten in de oven. Verhit ondertussen een wok of sauteerpan met deksel met 1/2 el boter per persoon op hoog vuur (zie Tip). Bak de paprika en overige ui 1 - 2 minuten. Maak ruimte in het midden van de pan en voeg nog 1/2 el boter per persoon toe. Leg de steak in het midden van de pan en bak 2 - 4 minuten per kant.

Tip: Kook je voor 3 personen of meer? Bak dan het vlees in een aparte pan met de helft van de boter.

Koolsla maken
4

Voeg de BBQ-rub (let op: pikant! Gebruik naar smaak) de laatste minuut toe aan de pan met groenten en bak mee. Houd afgedekt warm en snijd vlak voor het serveren de steak in dunne reepjes. Meng ondertussen in een kom de witte kool en wortel met per persoon: 1 el mayonaise, 1 tl wittewijnazijn, de peterselie, peper en zout.

Kaassaus maken
5

Zet 75 ml water per persoon klaar. Verhit 1/2 el boter per persoon in een kleine steelpan. Voeg 1/2 el bloem per persoon toe en bak 2 - 3 minuten, of tot het begint te geuren. Voeg beetje bij beetje het water toe en roer goed door met een garde tot er een glad geheel ontstaat. Voeg de geraspte kaas toe en meng goed door tot alles is gesmolten. Voeg 1/2 tl gerookt paprikapoeder per persoon toe, meng goed door en draai het vuur uit. Breng eventueel op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Snijd de broodjes open. Leg de broodjes open op een bord en verdeel het vlees en de gebakken groenten over de broodjes. Schep de kaassaus erover. Verdeel de zoetzure ui over de broodjes. Serveer met de gebakken aardappelpartjes en de koolsla.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders