Skip to main content
Pastinaak-veldslastamppot met feta en pecannoten

Pastinaak-veldslastamppot met feta en pecannoten

Met pecannoten van onze notenleverancier Jan Gotjé

3.5
(1,4K)

In dit Hollandse gerecht maak je een puree van bintje aardappelen en pastinaak. De bintje aardappel bestaat al 108 jaar en komt, net als de pastinaak, uit Nederland. De pastinaak geeft de stamppot een zoetere smaak. Weet je niet zo goed hoe je een pastinaak schoonmaakt? Op ons blog staat een handig stappenplan!

Allergenen:
Noten
Melk (inclusief lactose)

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd35 minuten
Oventijd
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

200 gram

Kruimige aardappelen

200 gram

Pastinaak

½

Rode ui

10 gram

Pecannoten

(Bevat: Noten)

50 gram

Feta

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

75 gram

Veldsla

Zelf toevoegen

1 el

Roomboter

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

scheutje

Melk

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

1 tl

Mosterd

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

/ per gerecht
Energie (kJ)2531 kJ
Energie (kcal)605 kcal
Vetten26 g
waarvan verzadigd7 g
Koolhydraten66 g
Vezels15 g
Eiwitten18 g

Instructies

Snijd de pastinaak in blokjes.
1

Breng in een pan met deksel 400 ml water per persoon aan de kook voor de aardappelen en pastinaak. Schil de aardappelen (bintje) en pastinaak, snijd de aardappelen in parten en de pastinaak in blokjes (zie tip). Kook de aardappelen en pastinaak, afgedekt, in 15 – 20 minuten gaar. Giet daarna af en laat, zonder deksel, uitstomen.

2

Snijd ondertussen de rode ui in fijne, halve ringen. Hak de pecannoten grof. Verkruimel de feta.

3

Verhit vervolgens een koekenpan op hoog vuur en rooster de pecannoten, zonder olie, goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart.

Bak de ui 10 minuten.
4

Verhit de helft van de roomboter in de koekenpan en bak de ui 10 minuten op laag vuur.

Voeg de mosterd en de helft van de feta toe.
5

Stamp de aardappelen en pastinaak tot een grove puree. Voeg de overige roomboter en een scheutje melk toe om het smeuïg te maken. Voeg vervolgens de mosterd en de helft van de feta toe en roer door. Voeg tenslotte de veldsla toe en roer door.

Garneer met de overige feta en pecannoten.
6

Verdeel de pastinaak-veldslastamppot over de borden. Verdeel de uien over de stamppot en garneer met de overige feta en pecannoten.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders