Pasta met gehaktballetjes op z'n Zweeds in roomsaus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Pasta met gehaktballetjes op z'n Zweeds in roomsaus

Pasta met gehaktballetjes op z'n Zweeds in roomsaus

met broccoli, kaas en gomasio

Tip voor in de voorraadkast. Met bouillonblokjes in huis verfraai je heel makkelijk en snel de smaak van elke maaltijd. Goed nieuws, want Knorr heeft het assortiment flink uitgebreid. Wist je dat ze ook een vetarme Finesse-lijn, Low Salt- en zelfs Zero Salt-bouillonblokjes hebben? Voeg zelf eens een Knorr-vleesbouillonblokje aan jouw maaltijd toe!

Allergenen:
Tarwe
•Soja
•Melk (inclusief lactose)
•Sesamzaad
•Selderij

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd25 minuten
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

90 gram

Rigatoni

(Bevat Tarwe Kan bevatten Mosterd, Soja, Lupine, Eieren)

4 stuk(s)

Gehaktballetjes van varken en rund

(Kan bevatten Selderij, Eieren, Gluten, Mosterd, Soja)

½ stuk(s)

Ui

160 gram

Broccoli

10 ml

Sojasaus

(Bevat Soja, Tarwe)

75 gram

Culinaire room

(Bevat Melk (inclusief lactose))

15 gram

Geraspte Goudse kaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

½ zakje(s)

Gomasio-tuinkruidenmix

(Bevat Sesamzaad, Selderij)

Zelf toevoegen

1 tl

Bloem

75 ml

Zoutarme runderbouillon

1 tl

Mosterd

¼ el

[Plantaardige] boter

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3580 kJ
Energie (kcal)856 kcal
Vetten39.8 g
waarvan verzadigd19.6 g
Koolhydraten77.5 g
waarvan suikers10 g
Vezels12.1 g
Eiwitten42.4 g
Zout2.7 g

Benodigdheden

•Pan met deksel
•Garde
•Koekenpan met deksel

Instructies

Voorbereiden
1
  • Bereid de bouillon.
  • Breng water aan de kook in een pot met deksel voor de pasta en de broccoli (zie Tip).
  • Snipper de ui.
  • Snijd de bloem van de broccoli in roosjes en de steel in blokjes.

Tip: Kook je voor meer dan 4 personen? Gebruik dan twee potten om de pasta en de broccoli afzonderlijk te koken.

Koken
2
  • Kook de pasta, afgedekt, in 13 - 15 minuten gaar. 
  • Kook de broccoli de laatste 4 - 6 minuten mee met de pasta.
  • Giet daarna af en laat afgedekt staan.
Gehaktballetjes bakken
3
  • Verhit 1/4 el boter per persoon in een pan met deksel op middelhoog vuur en bak de gehaktballetjes 2 - 3 minuten. Haal uit de pan en bewaar apart. De gehaktballetjes hoeven nog niet helemaal gaar te zijn.
  • Voeg de ui toe aan de pan en fruit 1 - 2 minuten.
  • Voeg de culinaire room, de bouillon en per persoon: 1 tl sojasaus, 1 tl mosterd en 1 tl bloem toe aan de pan. Meng het geheel met een garde en laat de saus 5 - 6 minuten indikken. Proef en voeg eventueel meer sojasaus naar smaak toe.
  • Voeg de gehaktballetjes toe en laat, afgedekt, 6 - 8 minuten verder garen.
Serveren
4
  • Voeg de pasta en broccoli toe aan de pan met saus en verhit 1 minuut al roerend. Breng op smaak met peper en zout.
  • Verdeel de pasta over de borden.
  • Garneer met de geraspte kaas en gomasio-tuinkruiden.

Weetje: Broccoli is rijk aan onder andere calcium, kalium, ijzer en vitamine B, C en E.