HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconParelcouscoussalade Met Avocadodip En Witte Kaas
topBanner
Parelcouscoussalade met avocadodip en witte kaas

Parelcouscoussalade met avocadodip en witte kaas

met tomaat, limoen en koriander

Lees meer

Wist je dat parelcouscous is ontstaan in de jaren 50 ter vervanging van rijst, een destijds schaars product?

Labels:VeggiePopulairFamilieLekker snel
Allergenen:Glutenbevattende granenMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd20 minuten
MoeilijkheidsgraadMakkelijk
Ingrediënten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuk(s)

Rode ui

2 stuk(s)

Tomaat

150 gram

Parelcouscous

(BevatGlutenbevattende granenKan bevattenLupine, Soja, Ei, Mosterd)

1 stuk(s)

Biologische limoen

5 gram

Verse koriander

20 gram

Pompoenpitten

(Kan bevattenNoten, Sesam, Pinda's)

50 gram

Veldsla

75 gram

Witte kaas

(BevatMelk (inclusief lactose))

15 ml

Basilicumcrème met oregano

80 gram

Avocadodip

Zelf toevoegen

1 stuk(s)

Groentebouillonblokje

2 el

Extra vierge olijfolie

1 tl

Witte balsamicoazijn

½ tl

Honing

½ el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3100 kJ
Energie (kcal)741 kcal
Vetten42.0 g
waarvan verzadigd10.0 g
Koolhydraten64 g
waarvan suikers11.0 g
Vezels7 g
Eiwitten23 g
Zout4.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Koekenpan
Rasp
Saladekom
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Breng 300 ml water per persoon aan de kook in een pan met deksel voor de parelcouscous. Verkruimel er 1/2 bouillonblokje per persoon boven. Voeg de parelcouscous toe aan de pan met deksel. Kook, afgedekt, in 12 minuten gaar. Roer af en toe door, zodat de parelcouscous niet aan de pan blijft plakken. Giet af.

2

Snipper ondertussen de rode ui zo fijn mogelijk. Snijd de tomaat in blokjes. Rasp de schil van de limoen en pers de limoen uit. Snijd de verse koriander fijn. Verhit een koekenpan zonder olie op hoog vuur en rooster de pompoenpitten tot ze beginnen te poffen.

3

Verhit 1/4 el olijfolie in dezelfde koekenpan en bak de rode ui 3 - 4 minuten. Maak in een saladekom een vinaigrette met de extra vierge olijfolie, de witte balsamicoazijn, de honing en per persoon: 1 tl limoensap en 1/2 tl limoenrasp. Meng de parelcouscous en de rode ui door de vinaigrette en breng op smaak met peper en zout.

4

Verdeel de parelcouscous over de borden. Verkruimel de witte kaas erboven. Garneer met de pompoenpitten en de basilicumcrème met oregano. Serveer de avocadodip ernaast.