Parelcouscoussalade met avocado en feta
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Parelcouscoussalade met avocado en feta

Parelcouscoussalade met avocado en feta

met tomaat, limoen en koriander

Parelcouscous komt oorspronkelijk uit Noord-Afrika, maar in dit gerecht combineer je het met Zuid-Amerikaanse smaken. Het sap van de limoen is niet alleen lekker fris, door het zuur verkleurt de verse avocado ook minder snel. Houd je nog wat over? Deze salade is ook lekker als lunch.

Labels:
Veggie
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd20 minuten
Oventijd20 minuten
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Sjalot

1 stuk(s)

Tomaat

½ stuk(s)

Avocado

85 gram

Parelcouscous

½ stuk(s)

Limoen

2.5 gram

Verse koriander

10 gram

Pompoenpitten

40 gram

Veldsla

50 gram

Feta

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

½ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

½ tl

Witte balsamicoazijn

¼ tl

Honing

1 el

Extra vierge olijfolie

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)657 kcal
Energie (kJ)2747 kJ
Vetten29 g
waarvan verzadigd7 g
Koolhydraten71 g
waarvan suikers10 g
Vezels7.4 g
Eiwitten23 g
Zout1 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Koekenpan
Rasp
Saladekom

Instructies

Préparer
1

Portez 300 ml d'eau à ébullition par personne dans une casserole avec couvercle. Émiettez-y 1/2 de bouillon cube par personne. Émincez l'échalote aussi finement que possible. Coupez la tomate et l'avocat en dés.

Tip: Avocado is rijk aan plantaardige onverzadigde vetten die je hart en bloedvaten gezond houden. Hierdoor heeft het eten van deze vrucht een positief effect op je cholesterolgehalte!

Griller les graines de courges
2

Faites chauffer la poêle à sec à feu vif et faites-y griller les graines de courge jusqu'à ce qu'elles commencent à sauter

Tip: Wist je dat pompoenpitten van alle noten en pitten het rijkst zijn aan magnesium en fosfor? Magnesium is nodig voor sterke botten en gezonde spieren en fosfor voor sterke botten en tanden.

Cuire
3

Ajoutez le couscous perlé à la casserole et faites-le cuire 12 minutes. Égouttez-le. Prélevez le zeste du citron vert à l'aide d'une râpe et pressez le jus du fruit. Ciselez la coriandre.

Préparer la vinaigrette
4

Dans le saladier, préparez une vinaigrette en battant l’huile d’olive vierge extra, le vinaigre balsamique blanc, le miel ainsi que 1 cc de jus et 1/2 cc de zeste de citron vert par personne.

Mélanger la salade
5

Mélangez le couscous perlé et l’échalote avec la vinaigrette. Ajoutez ensuite la tomate, l’avocat, la coriandre et la mâche. Salez et poivrez.

Servir
6

Servez le couscous perlé sur les assiettes, émiettez la feta dessus et parsemez de graines de courge.