topBanner
Parelcouscoussalade met avocado dip en witte kaas

Parelcouscoussalade met avocado dip en witte kaas

met tomaat, limoen en koriander

Lees meer

Wat maakt de pompoenpit de kampioen onder de zaden en de noten? Het juiste antwoord vind je op de receptkaart!

Labels:FamilieLekker snelVeggie
Allergenen:Glutenbevattende granen

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd20 minuten
MoeilijkheidsgraadMakkelijk
Ingrediënten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuk(s)

Kleine rode ui

2 stuk(s)

Tomaat

170 gram

Parelcouscous

(BevatGlutenbevattende granen)

1 stuk(s)

Biologische limoen

5 gram

Verse koriander

20 gram

Pompoenpitten

50 gram

Veldsla

75 gram

Witte kaas

80 gram

Avocadodip

Zelf toevoegen

1 stuk(s)

Groentebouillonblokje

2 el

Extra vierge olijfolie

1 tl

Witte balsamicoazijn

½ tl

Honing

½ el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3040 kJ
Energie (kcal)727 kcal
Vetten38.0 g
waarvan verzadigd10.0 g
Koolhydraten70 g
waarvan suikers11.0 g
Vezels7 g
Eiwitten24 g
Zout4.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Koekenpan
Rasp
Saladekom
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Breng 300 ml water per persoon aan de kook in een pan met deksel voor de parelcouscous. Verkruimel er 1/2 bouillonblokje per persoon boven. Voeg de parelcouscous toe aan de pan met deksel. Kook in 12 minuten gaar en giet af.

2

Snipper ondertussen de kleine rode ui zo fijn mogelijk. Snijd de tomaat in blokjes. Rasp de schil van de limoen en pers de limoen uit. Snijd de verse koriander fijn. Verhit een koekenpan, zonder olie, op hoog vuur en rooster de pompoenpitten tot ze beginnen te poffen.

3

Maak een vinaigrette in een saladekom met de extra vierge olijfolie, de witte balsamicoazijn, de honing en per persoon 1 tl limoensap en 1/2 tl limoenrasp. Verhit 1/4 el olijfolie in dezelfde koekenpan en bak de rode ui 3 - 4 minuten. Meng de parelcouscous en de rode ui door de vinaigrette.

4

Meng de tomaat, de koriander en de veldsla door de parelcouscous. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel de parelcouscous over de borden. Verkruimel de witte kaas erboven. Garneer met de pompoenpitten, en serveer de avocadodip ernaast.