HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconParelcouscous Pilav Met Rundermerguez
topBanner
Parelcouscous pilav met rundermerguez

Parelcouscous pilav met rundermerguez

met yoghurtdressing en aubergine

Lees meer

Merguez heeft zijn kleur, geur en smaak te danken aan de specifieke kruiden van de worst - paprika, chili, koriander, komijn, gember en nog veel meer!

Labels:FamilieLekker snel
Allergenen:Glutenbevattende granenSojaMosterdSelderijMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingrediënten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

170 gram

Parelcouscous

(BevatGlutenbevattende granenKan bevattenLupine, Soja, Ei, Mosterd)

2 stuk(s)

Rundermerguezworstje

(BevatSoja, Mosterd, SelderijKan bevattenEi, Gluten)

100 gram

Biologische volle yoghurt

(BevatMelk (inclusief lactose))

10 gram

Verse bladpeterselie

(Kan bevattenSelderij)

1 stuk(s)

Aubergine

200 gram

Passata

2 stuk(s)

Pruimtomaat

1 zakje(s)

Midden-Oosterse kruidenmix

Zelf toevoegen

300 ml

Groentebouillon

1.5 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3128 kJ
Energie (kcal)748 kcal
Vetten33.0 g
waarvan verzadigd11.0 g
Koolhydraten77 g
waarvan suikers15.0 g
Vezels5 g
Eiwitten33 g
Zout3.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Bereid de bouillon in een pan met deksel. Voeg de passata en de helft van de Midden-Oosterse kruiden toe en breng aan de kook. Voeg de parelcouscous toe en verlaag het vuur. Kook de parelcouscous, afgedekt, in 11 - 13 minuten droog. Roer af en toe door om te voorkomen dat de parelcouscous aanbakt. Voeg indien nodig extra water toe.

2

Snijd de aubergine in blokjes van 2 cm. Snijd de tomaat in blokjes. Hak de verse bladpeterselie fijn. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de aubergine en de overige Midden-Oosterse kruiden 8 - 10 minuten.

3

Snijd met een scherp mes het worstje in op 3 plekken. Verhit 1/4 el olijfolie per persoon in een andere koekenpan. Bak het worstje op middelhoog vuur in 8 minuten rondom bruin. Meng in een kom de tomaat met de helft van de bladpeterselie. Breng op smaak met peper en zout. Meng in een andere kom de yoghurt met de overige bladpeterselie. Breng op smaak met peper en zout.

4

Verdeel de parelcouscous pilav over diepe borden. Schep de aubergine erover. Verdeel de tomatensalsa over de borden. Besprenkel met de yoghurtdressing. Leg op elk bord een worstje.