In dit recept bak je de kikkererwten knapperig in de oven. Dep ze van tevoren goed droog en vergeet niet om een snuifje zout toe te voegen voor extra crunch.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
½ stuk(s)
Paprika
1 stuk(s)
Pruimtomaat
½ pak(ken)
Kikkererwten
½ zakje(s)
Midden-Oosterse kruidenmix
1 stuk(s)
Knoflookteen
¼ stuk(s)
Citroen
75 gram
Parelcouscous
35 gram
Witte kaas
5 gram
Verse krulpeterselie & tijm
Gele courgette
½ el
[Plantaardige] boter
1.5 el
Olijfolie
200 ml
Zoutarme groentebouillon
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 220 graden en bereid de bouillon. Snijd de courgette in halve maantjes, de paprika in blokjes en de tomaat in partjes. Meng in een kom de courgette, paprika, tomaat en de helft van de tijmtakjes met 3/4 el olijfolie per persoon (zie Tip). Breng op smaak met peper en zout. Verdeel over één helft van een bakplaat met bakpapier.
Tip: Voeg de tijmtakjes in zijn geheel toe om tijd te besparen of ris de blaadjes van de takjes af.
Spoel de kikkererwten af in een vergiet en dep de kikkererwten droog met keukenpapier. Meng de kikkererwten in dezelfde kom met peper, zout en per persoon: 1 tl Midden-Oosterse kruiden en 3/4 el olijfolie. Verdeel de kikkererwten over de andere helft van de bakplaat met bakpapier. Bak de groenten en de kikkererwten 20 minuten in de oven, of tot de kikkererwten goudbruin zijn. Schep halverwege om.
Verhit 1/2 el boter per persoon in een wok of sauteerpan op middelhoog vuur. Fruit de knoflook 1 minuut. Voeg de parelcouscous en de overige tijmtakjes toe en bak 2 - 3 minuten al roerend, of tot de parelcouscous licht geroosterd is. Voeg de bouillon toe en laat de parelcouscous 12 - 14 minuten zachtjes koken. Voeg wat extra water toe als de parelcouscous te snel droog wordt.
Verkruimel de witte kaas. Voeg de geroosterde courgette, paprika, tomaat, 2 tl citroensap per persoon en de helft van de witte kaas toe aan de wok of sauteerpan met parelcouscous. Breng op smaak met peper en zout.