HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconVispakketje Van Schelvis Met Zeekraal, Tomaat, Aardappelpuree En Dille
topBanner
Vispakketje van schelvis met zeekraal, tomaat, aardappelpuree en dille

Vispakketje van schelvis met zeekraal, tomaat, aardappelpuree en dille

Avec de la tomate, une purée de pommes de terre et de l’aneth

Lees meer

Bij de schelvisfilet serveer je zeekraal met citroen en verse dille. In de zomer is zeekraal verkrijgbaar in Nederland. Zeekraal heeft van zichzelf een zilte smaak en bevat veel zout. Let dus goed op met het toevoegen van extra zout aan dit gerecht.

Labels:CaloriebewustInspiratieEet mij eerst
Allergenen:VisMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingrediënten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

500 gram

Kruimige aardappelen

4 stuk(s)

Tomaat

2 stuk(s)

Schelvisfilet

(BevatVis)

130 gram

Zeekraal

1 stuk(s)

Sjalot

2 stuk(s)

Knoflookteen

3 takje(s)

Verse dille

(Kan bevattenSelderij)

½ stuk(s)

Citroen

Zelf toevoegen

2 el

Olijfolie

1 el

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

scheutje

Melk

(BevatMelk (inclusief lactose))

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)2230 kJ
Energie (kcal)533 kcal
Vetten20.0 g
waarvan verzadigd6.2 g
Koolhydraten58 g
waarvan suikers8.8 g
Vezels8 g
Eiwitten26 g
Zout0.4 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Oven
Pan met deksel
Aluminiumfolie
Aardappelstamper
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Verwarm de oven op 220 graden. Schil of was de aardappelen (challenger) grondig en snijd in grove stukken. Zorg dat de aardappelen net onder water staan in een pan met deksel, breng afgedekt aan de kook en kook de aardappelen in 12 – 15 minuten gaar. Giet af, bewaar een beetje van het kookvocht en laat zonder deksel uitstomen.

2

Snijd ondertussen de tomaat in plakken. Dep de schelvis droog met keukenpapier en verdeel de schelvis over 1 vel aluminiumfolie per persoon. Leg er dakpansgewijs de tomaat op. Besprenkel met de helft van de olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Vouw de vispakketjes goed dicht en bak 11 – 13 minuten in de oven.

3

Was ondertussen de zeekraal. Snipper de sjalot en snijd of pers de knoflook fijn. Snijd de dille fijn en bewaar apart. Snijd de citroen in partjes.

4

Verhit de overige olijfolie in een wok of hapjespan en bak de sjalot en knoflook 2 – 3 minuten op middelhoog vuur. Voeg de zeekraal toe en roerbak nog 2 minuten. Breng op smaak met peper.

5

Stamp de aardappelen tot een fijne puree met een aardappelstamper. Voeg de roomboter en een scheutje melk en/of kookvocht toe om het smeuïg te maken. Meng vervolgens de helft van de dille door de puree en breng op smaak met peper en zout.

6

Verdeel de zeekraal en de aardappelpuree over de borden. Garneer de puree met de overige dille en serveer met het vispakketje en de citroenpartjes.