Skip to main content
Orzo met kabeljauw, gemengde kool en champignons

Orzo met kabeljauw, gemengde kool en champignons

Versier met knapperige pijnboompitten

3.4
(570)

Houden je kinderen niet zo van knoflook? Laat deze dan weg uit het recept.

Tags:
Riche en protéines
Riche en fibres
Pour le plaisir des enfants
Allergènes:
Gluten
Poisson
Lait (contient du lactose)

Produit dans un atelier qui traite des œufs, du lait, du poisson, des arachides, du sésame, des crustacés, du soja, des fruits à coque et du blé.

Préparation30 minutes
Cuisson
DifficultéIntermédiaire

Ingrédients

quantité

10 g

Pignons de pin

(Peut contenir : Arachides, Fruits à coque, Graines de sésame)

½

Échalote

½

Gousse d'ail

85 g

Orzo

(Contient: Gluten Peut contenir : Lupin, Soja, Œuf, Moutarde)

75 g

Champignons

150 g

Poireaux et chou blanc

100 g

Cabillaud

(Contient: Poisson)

Ingrédients à avoir chez soi

175 ml

Bouillon de légumes

1 cs

Beurre

(Contient: Lait (contient du lactose))

1 cs

Huile d'olive

à votre convenance

Poivre et sel

Valeurs nutritionnelles

/ par portion
Calories724 kcal
Énergie (kJ)3029.2 kJ
Graisses30 g
Graisses saturées11 g
Glucides71 g
Fibres alimentaires11 g
Protéines37 g

Ustensiles

Couvercle
Poêle à bords hauts
Poêle
Essuie-tout
Assiette

Instructions

Rooster de pijnboompitten bruin
1

Bereid de bouillon. Verhit een wok of hapjespan met deksel op hoog vuur en rooster de pijnboompitten, zonder olie, goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart.

2

Snipper ondertussen de sjalot en snijd of pers de knoflook fijn.

Voeg de bouillon toe
3

Verhit de helft van de roomboter in een pan met deksel en fruit de helft van de sjalot 2 minuten op laag vuur. Voeg de orzo toe en bak al roerende 1 minuut. Voeg de bouillon toe en kook de orzo, afgedekt, 10 – 12 minuten. Roer tussendoor goed over de bodem.

4

Verhit de overige roomboter in de wok of hapjespan met deksel en fruit de overige sjalot en knoflook 2 minuten op middelmatig vuur. Voeg de kool en 1 el water per persoon toe, bestrooi met peper en zout en laat, afgedekt, 5 minuten smoren. Voeg daarna de champignons toe en bak, zonder deksel, 4 minuten op middelhoog vuur.

Bak de kabeljauw
5

Dep ondertussen met keukenpapier de kabeljauw droog. Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de kabeljauwstukken 3 minuten aan elke kant en breng op smaak met peper en zout.

Serveer de maaltijd, eet smakelijk!
6

Verdeel de orzo en de groenten over de borden. Garneer met de pijnboompitten en serveer met de kabeljauw.

D’autres plats uniques et délicieux avec ces ingrédients

Idée repas du soir : testez nos meilleures recettes

Menu de la semaine : découvrez nos recettes