
Houden je kinderen niet zo van knoflook? Laat deze dan weg uit het recept.
Produit dans un atelier qui traite des œufs, du lait, du poisson, des arachides, du sésame, des crustacés, du soja, des fruits à coque et du blé.
10 g
Pignons de pin
(Peut contenir : Arachides, Fruits à coque, Graines de sésame)
½
Échalote
½
Gousse d'ail
85 g
Orzo
(Contient: Gluten Peut contenir : Lupin, Soja, Œuf, Moutarde)
75 g
Champignons
150 g
Poireaux et chou blanc
100 g
Cabillaud
(Contient: Poisson)
175 ml
Bouillon de légumes
1 cs
Beurre
(Contient: Lait (contient du lactose))
1 cs
Huile d'olive
à votre convenance
Poivre et sel

Bereid de bouillon. Verhit een wok of hapjespan met deksel op hoog vuur en rooster de pijnboompitten, zonder olie, goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart.
Snipper ondertussen de sjalot en snijd of pers de knoflook fijn.

Verhit de helft van de roomboter in een pan met deksel en fruit de helft van de sjalot 2 minuten op laag vuur. Voeg de orzo toe en bak al roerende 1 minuut. Voeg de bouillon toe en kook de orzo, afgedekt, 10 – 12 minuten. Roer tussendoor goed over de bodem.
Verhit de overige roomboter in de wok of hapjespan met deksel en fruit de overige sjalot en knoflook 2 minuten op middelmatig vuur. Voeg de kool en 1 el water per persoon toe, bestrooi met peper en zout en laat, afgedekt, 5 minuten smoren. Voeg daarna de champignons toe en bak, zonder deksel, 4 minuten op middelhoog vuur.

Dep ondertussen met keukenpapier de kabeljauw droog. Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de kabeljauwstukken 3 minuten aan elke kant en breng op smaak met peper en zout.

Verdeel de orzo en de groenten over de borden. Garneer met de pijnboompitten en serveer met de kabeljauw.