Orzo met broccoli

Orzo met broccoli

Met pecorino en pijnboompitten

Beoordeeld met 3.3 / 4
Lees meer

Tover een Italiaanse klassieker op tafel. Orzo, Italiaans voor gerst, is een gedroogde pastasoort die je deze week eet met broccoli. De groente bevat vezels en bèta-caroteen, wat bijdraagt aan een goede spijsvertering. Broccoli is erg lekker in combinatie met de geroosterde pijnboompitten en pecorino.

Labels:KindvriendelijkQuick & easyVeggie
Allergenen:Glutenbevattende granenMelk (inclusief lactose)
Voorbereidingstijd
30 minuten
Moeilijkheidsgraad
Niveau 2
Ingrediënten 
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingrediënten
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuks

Ui

2 stuks

Knoflookteen

400 g

Broccoli

9 takje

Verse tijm

(Kan sporen van allergenen bevatten)

15 g

Pijnboompitten

(Kan sporen van allergenen bevatten)

170 g

Orzo

(BevatGlutenbevattende granen,Kan sporen van allergenen bevatten)

75 g

Geraspte pecorino

(BevatMelk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

300 ml

Groentebouillon

1 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden/ per gerecht
Voedingswaarden/ per gerecht
Energie (kJ)2606.632 kJ
Energie (kcal)623 kcal
Vetten24.0 g
waarvan verzadigd9.0 g
Koolhydraten68 g
Vezels11 g
Eiwitten29 g
Benodigdheden
Benodigdheden
Pan met deksel
Hapjespan
Wok
InstructiesPDF
Instructies
1

Bereid de bouillon. Kook 300 ml water per persoon met een snufje zout in een pan met deksel. Snipper de ui en snijd of pers de knoflook fijn. Snijd de bloem van de broccoli in roosjes en de steel in blokjes. Ris de tijmblaadjes van de takjes en snijd of hak fijn.

2

Verhit een wok of hapjespan op hoog vuur en rooster de pijnboompitten, zonder olie, goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart.

3

Verhit de olijfolie in de wok of hapjespan en fruit de ui en knoflook 2 minuten op laag vuur. Voeg de orzo en tijm toe en roerbak 1 minuut op middelmatig vuur. Voeg de bouillon toe aan de orzo en kook, afgedekt, in 10 – 12 minuten op laag vuur droog. Schep regelmatig om. Voeg eventueel extra water toe als de orzo te droog wordt.

4

Kook ondertussen de broccoli 6 - 8 minuten in de pan met deksel en giet daarna af.

5

Voeg de broccoli en de helft van de pecorino toe aan de orzo en laat de kaas al roerende smelten. Breng op smaak met peper en zout.

6

Verdeel de orzo over de borden en bestrooi met de pijnboompitten en overige pecorino.

Probeer deze recepten ook eens

Conchiglie met rode pesto en feta
20 minuten

Conchiglie met rode pesto en feta

Met rode paprika, veldsla en basilicum

855 kcal20 minuten

Orzo met romatomaten en gruyère

Orzo met romatomaten en gruyère

Met courgette, pijnboompitten en rozemarijn

588 kcal35 minuten

Krieltjes met gekruid rundergehakt
25 minuten

Krieltjes met gekruid rundergehakt

Met groenten en rode pesto

822 kcal25 minuten

Italiaanse minestronesoep

Italiaanse minestronesoep

Met beestenboelpasta en knapperig kaas-ciabatta

699 kcal30 minuten

Casarecce met kipgehakt in roomsaus
20 minuten

Casarecce met kipgehakt in roomsaus

Met spinazie en cherrytomaatjes

742 kcal20 minuten

Bietenrisotto met feta en munt

Bietenrisotto met feta en munt

Met veldsla en walnoten

658 kcal40 minuten

Orzo met garnalen en venkel
25 minuten

Orzo met garnalen en venkel

Met provolone

609 kcal25 minuten

Platbroodpizza met groene pesto
20 minuten

Platbroodpizza met groene pesto

Met buffelmozzarella, champignons en rucola

793 kcal20 minuten

Risotto van orzo met paddenstoelen
25 minuten

Risotto van orzo met paddenstoelen

Met kruidenkaas en verse basilicum

612 kcal25 minuten