HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconOrzo Met Broccoli
topBanner
Orzo met broccoli

Orzo met broccoli

Met pecorino en pijnboompitten

Lees meer

Tover een Italiaanse klassieker op tafel. Orzo, Italiaans voor gerst, is een gedroogde pastasoort die je deze week eet met broccoli. De groente bevat vezels en bèta-caroteen, wat bijdraagt aan een goede spijsvertering. Broccoli is erg lekker in combinatie met de geroosterde pijnboompitten en pecorino.

Labels:KindvriendelijkLekker snelVeggie
Allergenen:Glutenbevattende granenMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd30 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingrediënten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuk(s)

Ui

2 stuk(s)

Knoflookteen

400 gram

Champignons

9 takje(s)

Verse tijm

(Kan bevattenSelderij)

15 gram

Pijnboompitten

(Kan bevattenPinda's, Noten, Sesam)

170 gram

Orzo

(BevatGlutenbevattende granenKan bevattenLupine, Soja, Ei, Mosterd)

75 gram

Geraspte pecorino

(BevatMelk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

300 ml

Groentebouillon

1 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden/ per gerecht
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
/ per gerecht
Energie (kJ)2606.632 kJ
Energie (kcal)623 kcal
Vetten24.0 g
waarvan verzadigd9.0 g
Koolhydraten68 g
waarvan suikers0.0 g
Vezels11 g
Eiwitten29 g
Zout0.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Hapjespan
Wok
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Bereid de bouillon. Kook 300 ml water per persoon met een snufje zout in een pan met deksel. Snipper de ui en snijd of pers de knoflook fijn. Snijd de bloem van de broccoli in roosjes en de steel in blokjes. Ris de tijmblaadjes van de takjes en snijd of hak fijn.

2

Verhit een wok of hapjespan op hoog vuur en rooster de pijnboompitten, zonder olie, goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart.

3

Verhit de olijfolie in de wok of hapjespan en fruit de ui en knoflook 2 minuten op laag vuur. Voeg de orzo en tijm toe en roerbak 1 minuut op middelmatig vuur. Voeg de bouillon toe aan de orzo en kook, afgedekt, in 10 – 12 minuten op laag vuur droog. Schep regelmatig om. Voeg eventueel extra water toe als de orzo te droog wordt.

4

Kook ondertussen de broccoli 6 - 8 minuten in de pan met deksel en giet daarna af.

5

Voeg de broccoli en de helft van de pecorino toe aan de orzo en laat de kaas al roerende smelten. Breng op smaak met peper en zout.

6

Verdeel de orzo over de borden en bestrooi met de pijnboompitten en overige pecorino.