Door de gember en limoen geef je dit gerecht een Oosters tintje. De zilvervliesrijst zorgt samen met de heekfilet en groenten voor een gezonde maaltijd. Bij de productie van zilvervliesrijst wordt alleen het buitenste laagje van de rijstkorrel verwijderd. Hierdoor bevat zilvervliesrijst meer vitamines en mineralen dan witte rijst, waarbij ook de vezellaag en de kiem wordt verwijderd.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
¼ cm
Verse gember
¼
Rode peper
½
Prei
75 gram
Rode cherrytomaten
¼
Limoen
100 ml
Kokosmelk
85 gram
Zilvervliesrijst
1
Heekfilet met huid
(Bevat Vis)
½ el
Zonnebloemolie
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 220 graden.
Schil de gember en snijd fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd fijn. Snijd de prei in ringen en de cherrytomaten doormidden. Snijd de limoen in parten. Roer de kokosmelk goed door.
Verhit de zonnebloemolie in een wok of hapjespan met deksel. Voeg de prei, de helft van de rode peper, de helft van de gember en 1 el water per persoon toe. Breng op smaak met zout en eventueel peper en bak, afgedekt, 3 minuten.
Kook ondertussen 150 ml water per persoon voor de rijst in een pan met deksel.
Leg de heekfilet op aluminiumfolie en zorg ervoor dat het aluminiumfolie groot genoeg is om dicht te vouwen. Bestrooi de heekfilet met peper en zout en verdeel de prei erover. Verdeel de cherrytomaten over de prei, besprenkel met 1 el kokosmelk en vouw het aluminiumfolie dicht tot een pakketje. Bak het vispakketje 15 - 20 minuten in de oven.
Voeg de rijst, de overige rode peper, de overige gember, de overige kokosmelk en zout naar smaak toe aan de pan met deksel. Breng afgedekt aan de kook en kook de rijst in 15 minuten op laag vuur droog. Laat daarna afgedekt nagaren.
Verdeel de vispakketjes over de borden. Serveer met de rijst en limoen. Besprenkel de maaltijd naar smaak met limoensap.