HelloFresh
topBanner
Noord-Afrikaanse tomatensoep met gehaktballen

Noord-Afrikaanse tomatensoep met gehaktballen

Rijkgevuld met wortel, bleekselderij en parelcouscous

QUICK & EASY
Lees meer

Deze rijke tomatensoep breng je op smaak met ras el hanout – een kruidenmengel uit de Arabische keuken. Vrij vertaald betekent ras el hanout 'het beste van de winkel' en is het een mix van de beste specerijen die de kruidenier te bieden heeft. De samenstelling van ras el hanout verschilt dan ook per winkel, maar bevat vaak wel kardemom, kaneel en nootmuskaat. Vandaag geeft het een warme, intense smaak aan je soep.

Labels:FamilyLekker snel
Allergenen:SelderijGlutenbevattende granenMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingrediënten
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

200 g

Wortel

150 g

Bleekselderij

(BevatSelderij)

3 g

Ras el hanout

60 g

Parelcouscous

(BevatGlutenbevattende granen)

1 pak

Tomatenblokjes

2 stuks

Varkensworst met sinaasappel, safraan en ras el hanout

1 stuks

Naanbrood

(BevatGlutenbevattende granen, Melk (inclusief lactose))

5 g

Verse bladpeterselie

(Kan sporen van allergenen bevatten)

Zelf toevoegen

500 ml

Runderbouillonblokje

3 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3632 kJ
Energie (kcal)868 kcal
Vetten52.0 g
waarvan verzadigd14.4 g
Koolhydraten69 g
waarvan suikers15.5 g
Vezels10 g
Eiwitten27 g
Zout5.8 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Fruitmesje
Pan met deksel
Koekenpan
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Bereid de bouillon. Snijd de peen en de bleekselderij in kleine blokjes.

2

Verhit 1 el olijfolie per persoon in een soeppan of grote pan met deksel op middelhoog vuur. Bak de ras el hanoutkruiden een halve minuut, tot die beginnen te geuren. Voeg de peen en bleekselderij toe en bak, afgedekt, 4 – 5 minuten.

3

Voeg de parelcouscous toe aan de soeppan met deksel en bak al roerend 1 minuut mee. Voeg de tomatenblokjes en bouillon toe en breng aan de kook. Zet het vuur laag en kook de parelcouscous, afgedekt, in 10 minuten gaar. Roer regelmatig door.

4

Knip of snijd ondertussen de worst open en haal de vulling eruit. Draai van de vulling 7 gehaktballetjes per persoon. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan en bak de gehaktballetjes in 4 – 5 minuten op middelhoog vuur bruin. Bak ondertussen het naanbrood 4 – 5 minuten in de oven.

5

Voeg de gehaktballetjes met het bakvet toe aan de soep en laat het geheel nog 1 minuut, afgedekt, zachtjes koken. Snijd ondertussen de bladpeterselie grof.

6

Verdeel de soep over de kommen, serveer met het naanbrood en garneer met de bladpeterselie.