
Hokkien Mee is een Zuidoost-Aziatisch noedelgerecht, vooral populair in Singapore. Traditioneel gemaakt van noedels gebakken met garnalen en varkensvlees, wordt dit aromatische en smaakvolle gerecht vaak geserveerd met rode peper en limoen.
Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.
80 gram
Garnalen
(Bevat: Schaaldieren)
10 gram
Mix van verse gember, knoflook en rode peper
¼ bosje(s)
Lente-ui
50 gram
Sojascheuten
10 ml
Vissaus
(Bevat: Vis)
10 ml
Sojasaus
(Bevat: Soja, Gluten, Tarwe)
20 gram
Zoete Aziatische saus
(Bevat: Soja, Gluten, Tarwe)
15 gram
Gefrituurde uitjes
(Bevat: Pinda's, Sesamzaad, Gluten, Noten, Kan sporen van allergenen bevatten, Tarwe, Gluten)
¼ stuk(s)
Limoen
5 gram
Verse koriander
(Bevat: Selderij, Kan sporen van allergenen bevatten)
50 gram
Volkoren noedels
(Bevat: Tarwe, Gluten)
120 gram
Sticky buikspek
(Bevat: Gluten, Melk (inclusief lactose), Mosterd, Soja, Tarwe, Selderij, Kan sporen van allergenen bevatten)
½ stuk(s)
Rode ui
½ stuk(s)
Paprika
1.5 el
Zonnebloemolie
25 ml
Zoutarme groentebouillon
naar smaak
Pikante rode saus [zoals sriracha]
Tip: Hoe dunner je de groenten snijdt, hoe sneller ze gaar worden tijdens het wokken.
Tip: Is het lastig om 25 ml bouillon per persoon te bereiden? Bereid dan 500 ml bouillon met 1 bouillonblokje en meet daarna de juiste hoeveelheid af. De overige bouillon kun je invriezen voor een volgende keer of bewaren voor een klein lunchsoepje de volgende dag.