HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconNoedels Met Meiraap In Curry Kokossaus
topBanner
Noedels met meiraap in curry-kokossaus

Noedels met meiraap in curry-kokossaus

met peultjes en pinda's

Lees meer

Je bereid de curry met meiraap. Deze vergeten groente is een bron van gezonde voedingsstoffen zoals vitamine C en calcium.

Labels:VeganInspiratie
Allergenen:GlutenTarwePinda's

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd35 minuten
Oventijd30 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingrediënten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuk(s)

Meiraap

1 stuk(s)

Knoflookteen

125 gram

Kastanjechampignons

2 cm

Verse gember

50 gram

Peultjes

3 stuk(s)

Lente-ui

1 zakje(s)

Gele currykruiden

200 gram

Verse udonnoedels

(BevatGluten, Tarwe)

½ stuk(s)

Limoen

150 ml

Kokosmelk

20 gram

Gezouten pinda's

(BevatPinda'sKan bevattenNoten, Sesamzaad)

½ stuk(s)

Rode peper

Zelf toevoegen

100 ml

Groentebouillon

1 el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)2069 kJ
Energie (kcal)495 kcal
Energie (kJ)2069 kJ
Energie (kcal)495 kcal
Vetten26.44 g
Vetten26.44 g
waarvan verzadigd13.6 g
waarvan verzadigd13.6 g
Koolhydraten53.64 g
Koolhydraten53.64 g
waarvan suikers6.6 g
waarvan suikers6.6 g
Vezels4.77 g
Vezels4.77 g
Eiwitten11.87 g
Eiwitten11.87 g
Zout1.8 g
Zout1.8 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Rasp
Hapjespan met deksel
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Bereid 50 ml bouillon per persoon (zie Tip). Was de meiraap grondig en snijd in blokjes van 1 cm (zie Tip). Pers de knoflook of snijd fijn. Verwijder de zaadlijst van de rode peper en snijd fijn. Rasp de gember.

Tip: Tip 1: Is het lastig om 50 ml bouillon per persoon te bereiden? Bereid dan 500 ml bouillon met 1 bouillonblokje en meet daarna de juiste hoeveelheid af. De overige bouillon kun je invriezen voor een volgende keer. Tip 2: De schil van de meiraap is vrij bitter. Houd je hier niet zo van? Schil de meiraap dan eerst.

2

Snijd de bosui in ringen. Houd een klein deel van het groene gedeelte apart voor de garnering. Snijd de kastanjechampignons in plakjes. Dop eventueel de peultjes (zie Tip).

Tip: Sommige peultjes hebben draadjes. Deze kun je makkelijk verwijderen bij het wegsnijden van de uiteinden.

3

Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Fruit de bosui, rode peper (s) en knoflook 1 minuut. Voeg de meiraap, champignons en gember toe en bak 4 minuten. Voeg de peultjes en gele currykruiden toe en bak nog 2 minuten.

Tip: Let op: de rode peper is pittig! Houd je niet van pittig of eten er kinderen mee? Gebruik dan naar smaak minder rode peper of houd apart.

4

Snijd de limoen in partjes. Roer de kokosmelk goed door zodat eventuele klontjes oplossen.

5

Voeg de kokosmelk en de bouillon toe aan de hapjespan met de groenten en breng al roerend aan de kook. Dek de pan af en laat de saus 4 minuten zachtjes koken. Voeg de udonnoedels toe aan de hapjespan en laat, afgedekt, nog 2 - 3 minuten zachtjes koken.

6

Verdeel de noedels en saus over diepe borden. Garneer met de pinda's, de limoenpartjes en de achtergehouden bosui.

Tip: Champignons zijn rijk aan het mineraal fosfor dat samen met calcium zorgt voor stevige botten en tanden. Fosfor zit voornamelijk in vlees, vis en zuivel, maar ook in plantaardige producten zoals peulvruchten, volkoren granen en paddenstoelen.