Een trifle is een feestelijk Brits toetje, traditioneel met custard, jam en slagroom. Vandaag maak je een iets lichtere versie met gebakken appel en vanille-yoghurt. We konden het alleen niet laten om er slagroom bij te doen!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
2 stuk(s)
Appel
½ bosje(s)
Gemalen kaneel
50 ml
Slagroom
(Bevat: Melk (inclusief lactose))
10 gram
Amandelschaafsel
(Bevat: Amandelnoten Kan bevatten: Pinda's, Sesamzaad, Noten)
300 ml
Halfvolle vanille-yoghurt
(Bevat: Melk (inclusief lactose))
1 stuk(s)
Vanillemuffin
(Bevat: Melk (inclusief lactose), Gluten, Ei)
1 el
Roomboter
(Bevat: Melk (inclusief lactose))
1.5 el
Bruine suiker
1 tl
Suiker
Schil de appels (goudreinet) en snijd in kw arten. Verwijder het klokhuis en snijd de appels in blokjes.
Verhit de roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de blokjes appel toe aan de koekenpan, bestrooi met de bruine suiker en de kaneel en bak in 6-9 minuten zacht en bruin. Haal, inclusief bakvocht, uit de pan en bewaar apart.
Klop ondertussen in een kom de slagroom met de witte suiker lobbig met een mixer. Verhit dezelfde koekenpan en rooster de amandelen, zonder olie, in 2-3 minuten goudbruin. Schep regelmatig om.
Verdeel de vanilleyoghurt over kommen of glazen. Verkruimel de vanillemuffin erboven en leg de blokjes appel erop. Schenk er het bakvocht van de appel over. Garneer met de slagroom en bestrooi met de amandelen.