Skip to main content
Taco's met krokante vis

Taco's met krokante vis

met zoetzure groenten en smokey mayonaise

Panko heeft een grovere korrel dan gewoon paneermeel en geeft hierdoor een extra knapperig korstje bij het bakken.

Labels:
Familie
Allergenen:
Tarwe
Mosterd
Ei
Vis

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Komkommer

1 stuk(s)

Wortel

15 gram

Panko paneermeel

½ zakje(s)

Mexicaanse kruiden

3 stuk(s)

Mini-tortilla's

25 gram

Radicchio en ijsbergsla

½ tl

Gerookt paprikapoeder

50 gram

Mayonaise

1 stuk(s)

Pangasiusfilet

½ stuk(s)

Ui

Zelf toevoegen

¾ el

Suiker

1.5 el

Wittewijnazijn

1 el

[Plantaardige] boter

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)3610 kJ
Energie (kcal)863 kcal
Vetten49.4 g
waarvan verzadigd12.4 g
Koolhydraten70 g
waarvan suikers19.5 g
Vezels7.9 g
Eiwitten31.8 g
Zout2 g
Potassium75.9 mg
Calcium16.5 mg
Iron0.2 mg

Benodigdheden

Kom
Dunschiller of kaasschaaf
Diep bord
Koekenpan
Keukenpapier
Aluminiumfolie
Kleine kom

Instructies

Zoetzuur maken
1
  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Snijd de ui in halve ringen. Schaaf met een kaasschaaf of dunschiller de komkommer en wortel in de lengte in linten.
  • Meng in een kom de wittewijnazijn, suiker en een snuif zout.
  • Voeg de ui en de linten toe aan de kom en laat het zoetzuur intrekken. Schep af en toe om.

Weetje: Wist je dat ui een bron van vitamine C is? Deze vitamine helpt onder andere het lichaam om ijzer beter uit voeding op te nemen.

Vis bereiden
2
  • Meng in een diep bord de panko met de Mexicaanse kruiden (let op: pikant! Gebruik naar smaak), peper en zout.
  • Dep de vis droog met keukenpapier en snijd ieder stuk in de lengte in 3 gelijke stukken. 
  • Smeer de vis in met 1/3 van de mayonaise en haal vervolgens door de panko.
  • Verhit de boter in een pan op middelhoog vuur en bak de vis in 3 - 5 minuten rondom goudbruin.
Saus maken
3
  • Verpak ondertussen de mini-tortilla's in aluminiumfolie en verwarm 3 - 4 minuten in de oven.
  • Meng in een kleine kom de overige mayonaise met 1/2 tl gerookt paprikapoeder per persoon. Breng op smaak met peper en zout.
Serveren
4
  • Besmeer de mini-tortilla's met de paprikamayonaise.
  • Vul de mini-tortilla's met de slamix, een deel van de zoetzure groenten en de krokante vis.
  • Serveer de overige zoetzure groenten ernaast.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Varkensworst in currysaus met gefrituurde uitjes

Varkensworst in currysaus met gefrituurde uitjes

met cheesy aardappelpuree en sperziebonen
Mujaddara met harissa, kerstomaten en komkommeryoghurt

Mujaddara met harissa, kerstomaten en komkommeryoghurt

klassieke Midden-Oosterse rijst en linzen met gebakken ui
Kruidige varkenscurry op z'n Birmaans

Kruidige varkenscurry op z'n Birmaans

met rijst, appelsiensalade, mangochutney en koriander
Garnalenbowl met avocadocrème en salsa

Garnalenbowl met avocadocrème en salsa

en voor ouders: pinda-kokosgarnering en Koreaanse kruiden
Romige farfalle met aubergine en kipfilet

Romige farfalle met aubergine en kipfilet

en voor ouders: peterselie en kalamata-olijven
Fusion falafelbowl met chipotle-tahinsaus

Fusion falafelbowl met chipotle-tahinsaus

met Koreaanse kruiden, patatjes en komkommer
 Fiocchi tricolore in romige zongedroogde-tomatensaus

Fiocchi tricolore in romige zongedroogde-tomatensaus

kies en mix toppings: met mozzarella, rode pesto, basilicum en meer!
Romige fiocchi tricolore met honinggroenten

Romige fiocchi tricolore met honinggroenten

en voor ouders: geitenkaas, walnoten en peterselie
Pastabowl met garnalen en tomatensaus

Pastabowl met garnalen en tomatensaus

kies en mix toppings: mozzarella, basilicum, geroosterde panko en meer!
Romige conchiglie met rundergehakt

Romige conchiglie met rundergehakt

kies en mix toppings: ontbijtspek, mozzarella, basilicum en meer!
Pikante massala met linzen en aubergine

Pikante massala met linzen en aubergine

met gouden rijst, kruidige yogurtsaus en cashewstukjes
Romige groentecurry met labne en cashewnoten

Romige groentecurry met labne en cashewnoten

met linzenrijst, koriander en spitskool
Sweet en sticky noedels met spiegelei en gomasio

Sweet en sticky noedels met spiegelei en gomasio

met peultjes, zoete Aziatische saus en limoen
Bowl met miso-courgette en sojabonensalade

Bowl met miso-courgette en sojabonensalade

met rijst, pikante lente-ui salsa, cashewnoten en komkommer
Romige spinaziedahl met cashewnoten

Romige spinaziedahl met cashewnoten

met gouden rijst en komkommeryoghurt
Rijstbowl met spiegelei en zoete Aziatische saus

Rijstbowl met spiegelei en zoete Aziatische saus

met cashewnoten, verse kruiden, groenten en limoen
Hoisinaubergine met gomasio-sojabonensalade

Hoisinaubergine met gomasio-sojabonensalade

met knoflookrijst, pinda's, koriander en lente-ui
Pikante gebakken rijst met kimchi

Pikante gebakken rijst met kimchi

met vissaus, spiegelei, furikake en sesamzaad
Pikante chipotle kippensoep

Pikante chipotle kippensoep

met zure room, zoete aardappel, mais en koriander
Couscousbowl met witte kaas

Couscousbowl met witte kaas

met zoete currymayonaise, rucola, amandelen en paprika

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof
Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

met aardappelpuree en geroosterde broccoli
Luxe vispannetje

Luxe vispannetje

Met gebakken krieltjes
Luxe vispotje met room en witte wijn

Luxe vispotje met room en witte wijn

Met venkel en gebakken Drieling aardappelen
Varkenshaas met orecchiette

Varkenshaas met orecchiette

Met paddenstoelen-roomsaus en rucola
Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

met krieltjes, citroen, dille en kappertjes
Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

met prei, venkel en aardappelpuree
Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

met een frisse salade van sinaasappel en peultjes
Tonijnsteak met sesamkorst

Tonijnsteak met sesamkorst

met broccolini en gebakken rijst met kimichisaus
Paasbrunch

Paasbrunch

met een hartige plaattaart en appelpakketjes
Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

NL: met mango, taugé en gezouten pinda's BE: met mango, sojascheuten en gezouten pinda's
Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Met tomaat, vers basilicum en pecorino
Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

met orzosalade, mini Turks brood en tzatziki
Pollo tonnato met zuurdesembrood

Pollo tonnato met zuurdesembrood

Gepocheerde kip met tonijnsaus
Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

met geglaceerde bospeen
Pastaschotel Griekse stijl

Pastaschotel Griekse stijl

met gehakt, feta, courgette en paprika
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Surf & turf: garnalen en biefstuk

Surf & turf: garnalen en biefstuk

met een saus van parmigiano reggiano
Gentse waterzooi

Gentse waterzooi

gegarneerd met verse krulpeterselie

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Kabeljauwfilet met zwarte-bonennoedels

Kabeljauwfilet met zwarte-bonennoedels

met zoetzure komkommer, lente-ui en paprika
Kapsalon met cheesy kippendijreepjes

Kapsalon met cheesy kippendijreepjes

met frietjes, knoflooksaus en salade
Steak met frietjes en truffelmayonaise

Steak met frietjes en truffelmayonaise

met sjalottensaus en geroosterde groenten
Kipworstjes met parelcouscous

Kipworstjes met parelcouscous

met labne, aubergine en sumak
Shakshuka met geitenkaas

Shakshuka met geitenkaas

met naanbrood en Griekse kruidenmix
Rijstbowl met kipfilethaasjes en knoflook

Rijstbowl met kipfilethaasjes en knoflook

met krokante pinda's en mangochutney-mayonaise
Risotto à la bolognese

Risotto à la bolognese

met Parmigiano Reggiano, basilicum en mascarpone
Fusion vistaco's met Midden-Oosterse kruiden

Fusion vistaco's met Midden-Oosterse kruiden

pick & mix toppings: mangochutney, knapperige koolsla & meer!
Bulgurbowl met tzatziki en krokante kikkererwten

Bulgurbowl met tzatziki en krokante kikkererwten

met amandelschaafsel en tomaat-komkommersalade
Kip-cheeseburger op z'n Italiaans

Kip-cheeseburger op z'n Italiaans

met tomatensaus, basilicum en patatjes
Tortellini met varkensworst en kastanjechampignons

Tortellini met varkensworst en kastanjechampignons

met pecorino, bospaddenstoelenpesto en bieslook
Courgette uit de oven met conchiglie

Courgette uit de oven met conchiglie

met mozzarella en zelfgemaakte tomatensaus
Tomatengalette met witte kaas

Tomatengalette met witte kaas

met balsamicocrème en kleine salade
Supergroene naanpizza met witte kaas en olijven

Supergroene naanpizza met witte kaas en olijven

met courgette, citroen, dille en zoetzure ui
Oyakodon donburi met teriyaki-kipomelet

Oyakodon donburi met teriyaki-kipomelet

Japanse rijstbowl met zoetzure groenten
Kikkererwtensalade met knapperig za'atar flatbread en rode biet

Kikkererwtensalade met knapperig za'atar flatbread en rode biet

met tahindressing, verse kruiden, komkommer en citroen
Luxe bowl met kabeljauw-tempura, mango en zeewiersalade

Luxe bowl met kabeljauw-tempura, mango en zeewiersalade

met rijst, sojabonen en limoenmayonaise
Romige geitenkaas met uiensaus

Romige geitenkaas met uiensaus

met wortel-spinaziestoemp en pecannoten
Spiegeleieren met seroendeng-garnering en regenboogsla

Spiegeleieren met seroendeng-garnering en regenboogsla

met limoenrijst, zoete-chilimayo en verse kruiden
Zalmfilet met broccolini en tahindressing

Zalmfilet met broccolini en tahindressing

met bulgur, kerstomaten en geroosterd amandelschaafsel