Skip to main content
Mini-hamburgers met spekreepjes
Mini-hamburgers met spekreepjes

Mini-hamburgers met spekreepjes

met broccoli in cheesy currysaus, bieslook en patatjes

Receptontwikkelaar Sarah: "Ik heb me voor dit gerecht laten inspireren door de bekende bloemkool met kaassaus, een klassieker die bij ons vroeger regelmatig op tafel stond. De bloemkool is ingeruild voor broccoli, zo is er wat meer kleur op het bord. Je brengt de patatjes op smaak met currykruiden om deze een extra kick te geven."

Labels:
Familie
Allergenen:
Ei
Tarwe
Melk (inclusief lactose)
Selderij
Mosterd
Gluten
Haver

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd25 minuten
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

2 stuk(s)

Kleine hamburger van gemengd gehakt

(Bevat: Ei, Tarwe Kan bevatten: Soja, Mosterd, Selderij)

200 gram

Aardappelen

2.5 gram

Verse bieslook

(Kan bevatten: Selderij)

25 gram

Geraspte Goudse kaas

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

½ zakje(s)

Currypoeder

(Bevat: Selderij, Mosterd)

180 gram

Broccoli

½ stuk(s)

Ui

25 gram

Spekreepjes

75 ml

Oatly kookhaver bio

(Bevat: Gluten, Haver)

4 ml

Olijfolie met truffelaroma

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

½ el

[Plantaardige] boter

½ el

[Plantaardige] mayonaise

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)3988 kJ
Energie (kcal)953 kcal
Vetten66 g
waarvan verzadigd21.2 g
Koolhydraten48.9 g
waarvan suikers7.3 g
Vezels14.6 g
Eiwitten38.2 g
Zout2.5 g

Benodigdheden

Hapjespan met deksel
Pan
Koekenpan
Kleine kom

Instructies

Aardappelwedges bakken
1
  • Was de aardappelen en snijd in wedges. Voeg de aardappelwedges en de aangegeven hoeveelheid water toe aan een sauteerpan. Kook, afgedekt, 12 - 14 minuten op middellaag vuur.
  • Giet af indien nodig. Voeg de olijfolie toe en bak 3 - 4 minuten op middelhoog vuur.
  • Roer de helft van het currypoeder door de aardappelen en breng op smaak met peper en zout.
Broccoli koken
2
  • Verhit de boter in een pan op middelhoog vuur. Bak de spekreepjes en de burgers 4 - 6 minuten. Keer de burgers halverwege om. Breng op smaak met peper en zout.
  • Breng ondertussen gezouten water aan de kook in een pot. Snijd de bloem van de broccoli in roosjes en de steel in blokjes.
  • Kook de broccoli 5 - 7 minuten, giet af en breng op smaak met peper en zout. Houd apart tot serveren.
  • Snipper de ui.
Saus maken
3
  • Haal de burgers en de spekreepjes uit de pan en bewaar apart. Bak in dezelfde pan de ui 2 - 3 minuten op middelhoog vuur.
  • Voeg de Oatly kookhaver en het overige currypoeder toe en breng aan de kook.
  • Zet het vuur middelhoog en roer de kaas door de kookhaver. Laat de kaas smelten en zet dan het vuur uit. 
  • Voeg geleidelijk water toe, tot de saus de gewenste dikte heeft bereikt en breng op smaak met peper en zout.
Serveren
4
  • Snijd of knip de bieslook fijn.
  • Meng in een kleine kom de mayonaise met de truffelolie.
  • Verdeel de patatjes, broccoli, spekreepjes en burgers over de borden.
  • Giet de cheesy currysaus over de broccoli.
  • Garneer met de bieslook en serveer met de truffelmayonaise.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof
Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

met aardappelpuree en geroosterde broccoli
Luxe vispannetje

Luxe vispannetje

Met gebakken krieltjes
Luxe vispotje met room en witte wijn

Luxe vispotje met room en witte wijn

Met venkel en gebakken Drieling aardappelen
Varkenshaas met orecchiette

Varkenshaas met orecchiette

Met paddenstoelen-roomsaus en rucola
Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

met krieltjes, citroen, dille en kappertjes
Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

met prei, venkel en aardappelpuree
Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

met een frisse salade van sinaasappel en peultjes
Tonijnsteak met sesamkorst

Tonijnsteak met sesamkorst

met broccolini en gebakken rijst met kimichisaus
Paasbrunch

Paasbrunch

met een hartige plaattaart en appelpakketjes
Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

NL: met mango, taugé en gezouten pinda's BE: met mango, sojascheuten en gezouten pinda's
Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Met tomaat, vers basilicum en pecorino
Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

met orzosalade, mini Turks brood en tzatziki
Pollo tonnato met zuurdesembrood

Pollo tonnato met zuurdesembrood

Gepocheerde kip met tonijnsaus
Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

met geglaceerde bospeen
Pastaschotel Griekse stijl

Pastaschotel Griekse stijl

met gehakt, feta, courgette en paprika
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Surf & turf: garnalen en biefstuk

Surf & turf: garnalen en biefstuk

met een saus van parmigiano reggiano
Gentse waterzooi

Gentse waterzooi

gegarneerd met verse krulpeterselie

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Cheesy kip-caprese loaded fries

Cheesy kip-caprese loaded fries

met basilicum-mayonaise, kerstomaten en paprika
Kippensoep met Mexicaanse kruiden en cheddar

Kippensoep met Mexicaanse kruiden en cheddar

met krokante tortillareepjes en roomkaas
Supergroene varkensrigatoni alla ragù bianco

Supergroene varkensrigatoni alla ragù bianco

verborgen courgette en spinazie! | met Parmigiano Reggiano en pistachenoten
Hertengehaktballetjes in fusion BBQ-currysaus

Hertengehaktballetjes in fusion BBQ-currysaus

met patatjes en sperziebonen
Pokébowl met warmgerookte zalm

Pokébowl met warmgerookte zalm

met avocado-mango salsa, zoete chilimayo en verse munt
Tortelloni uit de oven in romige blauwekaassaus

Tortelloni uit de oven in romige blauwekaassaus

met courgette, prei en Italiaanse kruiden
Vietnamees geïnspireerde pita's met gehaktballetjes en ponzumayo

Vietnamees geïnspireerde pita's met gehaktballetjes en ponzumayo

met regenboogsalade en Thais basilicum
Taco's met chipotle-garnalen, avocado en mango

Taco's met chipotle-garnalen, avocado en mango

met zhoug, mais en limoenmayonaise
Varkenshaas in romige mosterdsaus

Varkenshaas in romige mosterdsaus

met sperziebonen, peterselie, gele wortel en aardappelen
Zalmfilet met teriyakisaus, udonnoedels en limoen

Zalmfilet met teriyakisaus, udonnoedels en limoen

met gebakken paksoi, wortel en puntpaprika
Steak met uiensaus en Parmigiano Reggiano

Steak met uiensaus en Parmigiano Reggiano

met bloemkoolpuree en rucolasalade
Pastasalade met kip en avocado

Pastasalade met kip en avocado

met witte kaas en honing-mosterddressing
Spaghetti in romige kipcurrysaus

Spaghetti in romige kipcurrysaus

met geroosterde puntpaprika, verse kruiden en tomatensalade
Hamburger deluxe met ontbijtspek en spiegelei

Hamburger deluxe met ontbijtspek en spiegelei

op briochebroodje met truffelmayo en kerstomatensalade
Gratin met vegetarische kipstukjes en broccoli

Gratin met vegetarische kipstukjes en broccoli

met panko en zelfgemaakte kaassaus
Huevos Ahogados met avocado en kaas

Huevos Ahogados met avocado en kaas

gepocheerde eieren in tomatensaus op z'n Mexicaans
Noedels met kipgehakt en zoete Aziatische saus

Noedels met kipgehakt en zoete Aziatische saus

met courgette, paprika en cashewnoten
Tomatenrisotto met garnalen

Tomatenrisotto met garnalen

met rucolasalade, basilicum en citroen
Romige lasagne met courgette

Romige lasagne met courgette

met verse lasagnebladen en spinazie
Romige penne met aubergine en Parmigiano Reggiano

Romige penne met aubergine en Parmigiano Reggiano

met zongedroogde tomaten, vers basilicum, rucola en veldsla