Skip to main content
Mini-groenteburgers
Mini-groenteburgers

Mini-groenteburgers

Met krieltjes en salade van gegrilde aubergine

3.0
(3 k)

Met het verse groenteburgerdeeg maak je zelf kleine burgers. Je serveert de burgers met gebakken krieltjes en een salade van romainesla en gegrilde aubergines. Romainesla wordt ook wel Romeinse sla genoemd, en is dé sla die in een klassieke caesarsalade wordt gebruikt. De Turkse yoghurt houdt het geheel lekker fris.

Tags:
Pour le plaisir des enfants
Végé
Allergènes:
Gluten
Soja
Céleri
Lait (contient du lactose)
Œuf
Anhydride sulfureux et sulfites

Référez-vous toujours à l'étiquette du produit pour les informations complètes sur les ingrédients et les allergènes

Préparation40 minutes
Cuisson
DifficultéIntermédiaire

Ingrédients

quantité

1 pièce(s)

Gousse d'ail

300 g

Grenailles

½ pièce(s)

Aubergine

150 g

Pâtes à burger aux légumes

(Contient: Gluten, Soja, Céleri)

5 pièce(s)

Radis

¼ pièce(s)

Salade romaine

2 cs

Lebné

(Contient: Lait (contient du lactose), Œuf, Anhydride sulfureux et sulfites)

Ingrédients à avoir chez soi

1 cs

Huile d'olive

2 cs

Huile de tournesol

1 cs

Huile d'olive vierge extra

½ cc

Moutarde

1 cc

Vinaigre balsamique noir

à votre goût

Poivre et sel

Valeurs nutritionnelles

/ par portion
Énergie (kcal)817 kcal
Énergie (kJ)3418.3 kJ
Graisses38 g
dont saturés7 g
Glucides91 g
Fibres15 g
Protéines19 g

Ustensiles

Four
Sauteuse avec couvercle
Wok avec couvercle
Saladier
Poêle
Mélangeur
Mixeur ou blender

Instructions

Leg de knoflookteen in zijn geheel in de oven.
1

Verwarm de oven voor op 180 graden. Leg de knoflookteen in zijn geheel in de oven en laat 20 minuten poffen.

2

Was de krieltjes grondig en snijd doormidden. Verhit de helft van de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en bak de krieltjes 25 – 30 minuten, afgedekt, op middelhoog vuur. Roer regelmatig om, haal na 20 minuten de deksel van de pan en bestrooi met zout.

Rol van het groenteburgerdeeg 5 balletjes per persoon.
3

Snijd ondertussen de aubergine in blokjes van ongeveer 1 cm. Rol van het groenteburgerdeeg 5 balletjes per persoon en druk deze voorzichtig plat tot burgertjes. Snijd of schaaf de radijs in dunne plakken. Snijd of scheur de sla klein. Bewaar de sla en radijs in een saladekom.

4

Verhit de overige olijfolie in een koekenpan en bak de aubergine op hoog vuur in ongeveer 5 - 6 minuten zacht. Haal uit de pan en voeg toe aan de saladekom.

Bak de groenteburgers.
5

Verhit de zonnebloemolie in de koekenpan en bak de groenteburgers 10 minuten op middelmatig vuur. Keer regelmatig om.

6

Maak ondertussen de dressing in een blender of hoge kom met staafmixer: haal de knoflook uit de oven en schraap met een lepeltje de binnenkant uit de schil. Hak de knoflook fijn en mix met de extra vierge olijfolie, mosterd, zwarte balsamicoazijn, 1 tl water per persoon, peper en zout. Voeg daarna de dressing toe aan de salade.

Verdeel het gerecht over de borden.
7

Verdeel de salade over de borden en leg de groenteburgers er bovenop. Serveer met de gebakken krieltjes en Turkse yoghurt.

D’autres plats uniques et délicieux avec ces ingrédients

Idée repas du soir : testez nos meilleures recettes

Menu de la semaine : découvrez nos recettes