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Milde groentecurry met gehaktballen
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Milde groentecurry met gehaktballen

Milde groentecurry met gehaktballen

met bloemkoolrijst en kokosmelk

Dit gerecht staat in recordtempo op tafel doordat wij zowel de groenten als de gember, knoflook en rode peper alvast voor je hebben gesneden!

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd15 minuten
Oventijd15 minuten
MoeilijkheidMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

10 gram

Mix van verse gember, knoflook en rode peper

¼ zakje(s)

Gemalen korianderzaad

¼ zakje(s)

Gemalen komijnzaad

¾ tl

Gemalen kurkuma

85 gram

Bruine snelkookrijst

50 gram

Bloemkoolrijst

75 gram

Spitskool en broccoli

75 gram

Gesneden sperziebonen en wortelblokjes

3 stuk(s)

Gemengd-gehaktballetjes met Thaise kruiden

130 ml

Kokosmelk

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

1 el

Zonnebloemolie

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Voedingswaarden

Energie (kcal)1003 kcal
Energie (kJ)4197 kJ
Vetten59 g
waarvan verzadigd30 g
Koolhydraten76 g
waarvan suikers6 g
Vezels3.3 g
Eiwitten37 g
Zout0.5 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Hapjespan met deksel
Koekenpan

Instructies

Préparer
1

Portez une grande quantité d'eau à ébullition dans la casserole pour le riz. Faites chauffer 1/2 cs d'huile de tournesol par personne dans la sauteuse à feu moyen-vif. Ajoutez le gingembre, l'oignons et l'ail pré-émincés, les graines de coriandre et de cumin moulues ainsi que le curcuma moulu et faites cuire 1 à 2 minutes.

Cuire les légumes
2

Faites cuire le riz brun à cuisson rapide 7 minutes dans la casserole. Ajoutez ensuite le riz de chou-fleur et faites cuire 3 minutes. Égouttez si nécessaire. Assaisonnez à votre goût avec du sel et du poivre.Pendant ce temps, ajoutez le chou pointu, les brocolis, les haricots verts et les dés de carottes à la sauteuse avec les aromates. Faites cuire 2 minutes.

Tip: Dit gerecht is calorierijk. Let jij op de calorie-inname? Gebruik dan 60 gram rijst per persoon en vervang de helft van de kokosmelk met bouillon.

Apprêter le curry
3

Pendant ce temps, faites chauffer 1/2 cs d'huile de tournesol par personne dans la poêle à feu moyen-vif. Faites cuire les boulettes de viande 8 minutes. Ajoutez le lait de coco à la sauteuse et poursuivez doucement la cuisson 6 minutes à couvert. Ajoutez ensuite les boulettes de viande et poursuivez la cuisson 2 minutes ou jusqu'à ce qu'elles soient cuites. Assaisonnez de sel et de poivre à votre goût.

Tip: Halveer de gehaktballen eventueel eerst om de kooktijd te versnellen.

Servir
4

Servez le riz sur les assiettes.Disposez les légumes par-dessus et répartissez les boulettes de viande sur les assiettes.

Tip: Bloemkool is rijk aan calcium voor sterke botten en tanden, vitamine C voor de weerstand, kalium voor een gezonde bloeddruk en vezels voor onder andere gezonde darmen.