Milde curry met kipgehaktballetjes
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Milde curry met kipgehaktballetjes

Milde curry met kipgehaktballetjes

met rijst, rode puntpaprika en cashewstukjes

De kipgehaktballetjes zijn alvast op z'n Italiaans gekruid met oregano, knoflook en cayenne.

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd40 minuten
Oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

1 cm

Verse gember

2 stuk(s)

Lente-ui

½ stuk(s)

Gele wortel

½ stuk(s)

Rode puntpaprika

75 gram

Jasmijnrijst

3 stuk(s)

Kipgehaktballetjes met Italiaanse kruiden

½ zakje(s)

Groene currykruiden

½ zakje(s)

Gedroogde laos

90 ml

Kokosmelk

10 gram

Cashewstukjes

Zelf toevoegen

½ el

Zonnebloemolie

¼ stuk(s)

Zoutarm kippenbouillonblokje

naar smaak

Peper en zout

½ el

Bloem

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)832 kcal
Energie (kJ)3482 kJ
Vetten38 g
waarvan verzadigd18 g
Koolhydraten88 g
waarvan suikers10 g
Vezels7.6 g
Eiwitten32 g
Zout3 g

Benodigdheden

Dunschiller
Pan met deksel
Koekenpan met deksel

Instructies

Voorbereiden
1

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de rijst. Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn. Schil de gember met een dunschiller. Snijd het witte gedeelte van de bosui in stukken van 2 - 3 cm en het groene gedeelte in dunne ringen. Snijd de wortel in halve plakken. Halveer de rode puntpaprika in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd in de breedte in reepjes.

Rijst koken
2

Kook de rijst, afgedekt, 12 - 15 minuten. Giet daarna af en laat afgedekt staan tot serveren.

Smaakmakers bakken
3

Verwarm in een grote koekenpan met deksel 1/2 el zonnebloemolie per persoon op middelhoog vuur. Bak de ui, knoflook, wortel en het witte deel van de bosui 2 - 3 minuten. Voeg de kipgehaktballen toe aan de pan en halveer ze met een pollepel of spatel. Voeg vervolgens de groene currykruiden, de gedroogde laos en 1/2 el bloem per persoon toe. Verkruimel het kippenbouillonblokje boven de pan en roerbak het geheel 2 minuten op middelhoog vuur. Blus af met 50 ml water per persoon.

Curry koken
4

Voeg de paprika, het hele stuk gember en de kokosmelk toe aan de koekenpan met kipgehaktballetjes. Breng het geheel aan de kook, verlaag dan het vuur en laat de curry, afgedekt, 12 - 17 minuten zachtjes pruttelen. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
5

Haal het stuk gember uit de curry. Verdeel de jasmijnrijst over diepe borden. Schep de curry over de rijst. Garneer met het groene deel van de bosui en de cashewstukjes.

Tip: Wist je dat cashewnoten rijk zijn aan ijzer en zink? Dit zijn twee belangrijke mineralen voor het lichaam - zink ondersteunt onder andere je afweersysteem en ijzer is belangrijk voor je energieniveau.

Servir
6

Haal het stuk gember uit de curry. Verdeel de jasmijnrijst over diepe borden. Schep de curry over de rijst. Garneer met het groene gedeelte van de bosui en de cashewstukjes.