Skip to main content
Zelfgemaakt sorbetijs | Twee zomerse smaken
Zelfgemaakt sorbetijs | Twee zomerse smaken

Zelfgemaakt sorbetijs | Twee zomerse smaken

4 porties | Framboos-aardbei-banaan & mango-banaan-limoen

*

Labels:
Veggie
Vegan
Recept

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd20 minuten
Oventijd20 minuten
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

/ Voor 2 personen

125 gram

Frambozen

250 gram

Aardbeien

8 stuk(s)

Banaan

1 stuk(s)

Limoen

1 stuk(s)

Mango

Zelf toevoegen

naar smaak

Honing [of plantaardig alternatief]

Voedingswaarden

Energie (kcal)615 kcal
Energie (kJ)2574 kJ
Vetten2 g
waarvan verzadigd0.5 g
Koolhydraten130.6 g
waarvan suikers104.4 g
Vezels15.5 g
Eiwitten8.4 g

Benodigdheden

Plastic zakje
Staafmixer of blender

Instructies

Snijden en invriezen
1
  • Pel de bananen, snijd in schijfjes en verdeel over 2 diepvriesbestendige doosjes of zakjes.
  • Verwijder de kroontjes van de aarbeien en halveer ze. Schil de mango en snijd het vruchtvlees in blokjes. 
  • Doe ook de aardbeien, frambozen en mangoblokjes apart in diepvriesdoosjes of -zakjes.
  • Leg al het fruit in de vriezer en ga pas verder met het recept als alles helemaal bevroren is (zie Tip).

Tip: Vries het fruit de dag van tevoren in zodat je direct verder kan met het maken van de sorbets.

Aardbei-frambozenijs maken
2
  • Voeg de bevroren aardbei, framboos en de helft van de bevroren banaan toe aan de blender.
  • Houd je van zoet? Voeg dan 1 el honing of suiker toe per persoon.
  • Mix tot alles egaal en glad is (zie Tip). Proef de sorbet en voeg eventueel meer honing of suiker toe.
  • Spatel de sorbet in een afsluitbare diepvriesbestendige doos en bewaar in de vriezer.

Tip: Gaat het mixen moeilijk? Wacht dan even zodat het fruit iets ontdooit en zachter is. Voeg eventueel een scheut warm water toe om dit te versnellen.

Mango-limoenijs maken
3
  • Pers de limoen uit.
  • Voeg de overige bevroren bananenschijfjes, de bevroren mango en het limoensap toe aan de blender.
  • Houd je van zoet? Voeg dan 1 el honing of suiker toe per persoon.
  • Mix tot alles egaal en glad is (zie Tip stap 2). Proef de sorbet en voeg eventueel meer honing of suiker toe.
  • Spatel de sorbet in een afsluitbare diepvriesbestendige doos en bewaar in de vriezer.
Serveren
4
  • Verdeel het ijs over schaaltjes en serveer.
  • Bewaar het resterende sorbetijs in de vriezer (zie Tip). 

Tip: Heb je ijsvormpjes in huis? Maak dan ijslollies van de overige sorbet - makkelijk voor tussendoor! 

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof
Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

met aardappelpuree en geroosterde broccoli
Luxe vispannetje

Luxe vispannetje

Met gebakken krieltjes
Luxe vispotje met room en witte wijn

Luxe vispotje met room en witte wijn

Met venkel en gebakken Drieling aardappelen
Varkenshaas met orecchiette

Varkenshaas met orecchiette

Met paddenstoelen-roomsaus en rucola
Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

met krieltjes, citroen, dille en kappertjes
Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

met prei, venkel en aardappelpuree
Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

met een frisse salade van sinaasappel en peultjes
Tonijnsteak met sesamkorst

Tonijnsteak met sesamkorst

met broccolini en gebakken rijst met kimichisaus
Paasbrunch

Paasbrunch

met een hartige plaattaart en appelpakketjes
Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

NL: met mango, taugé en gezouten pinda's BE: met mango, sojascheuten en gezouten pinda's
Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Met tomaat, vers basilicum en pecorino
Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

met orzosalade, mini Turks brood en tzatziki
Pollo tonnato met zuurdesembrood

Pollo tonnato met zuurdesembrood

Gepocheerde kip met tonijnsaus
Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

met geglaceerde bospeen
Pastaschotel Griekse stijl

Pastaschotel Griekse stijl

met gehakt, feta, courgette en paprika
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Surf & turf: garnalen en biefstuk

Surf & turf: garnalen en biefstuk

met een saus van parmigiano reggiano
Gentse waterzooi

Gentse waterzooi

gegarneerd met verse krulpeterselie

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Tex Mex-bowl met heekfilet en guacamole

Tex Mex-bowl met heekfilet en guacamole

met rijst, frisse maissalsa en BBQ-rub
Traybake met kipdrumsticks

Traybake met kipdrumsticks

met Surinaamse kruiden en ingelegde ui
Varkensgehaktballetjes in zoete sojasaus

Varkensgehaktballetjes in zoete sojasaus

met noedelsalade en sesamzaadjes
Orzo met knoflookgarnalen en verse kruiden

Orzo met knoflookgarnalen en verse kruiden

met citroen, amandelschaafsel en courgette
Zelfgemaakte worstenbroodjes met patatjes

Zelfgemaakte worstenbroodjes met patatjes

met knapperige appel-komkommersalade
Cheesy taco's met chili sin carne en guacamole

Cheesy taco's met chili sin carne en guacamole

met taco's, zure room en salsa
Tortelloni in tomatensaus met Parmigiano Reggiano

Tortelloni in tomatensaus met Parmigiano Reggiano

met vers basilicum en kleine rucolasalade
Gelecurrynoedels met champignons en peultjes

Gelecurrynoedels met champignons en peultjes

met kokosmelk, limoen en paprika
Orzobowl met kip, limoen-yoghurtsaus en verse munt

Orzobowl met kip, limoen-yoghurtsaus en verse munt

met kerstomaten en komkommersalade
Sweet & smokey cottage pie met rundvlees en cheddar

Sweet & smokey cottage pie met rundvlees en cheddar

met verborgen groenten voor kinderen: tomaat en zoete aardappel
Flatbreadpizza's met smokey garnalen

Flatbreadpizza's met smokey garnalen

met witte kaas, rucolasalade en groene puntpaprika
Andijviestoemp met Grana Padano en rode pesto

Andijviestoemp met Grana Padano en rode pesto

met kerstomatensaus en balsamicocrème
Entrecote met kruidenhollandaise en frietjes

Entrecote met kruidenhollandaise en frietjes

met frisse salade van botersla en radijs
Hartige tarte tatin met chioggiabiet

Hartige tarte tatin met chioggiabiet

met witte kaas, verse kruiden en frisse rucolasalade
Kip met zoete-aardappelpuree en mais-salsa

Kip met zoete-aardappelpuree en mais-salsa

één simpel recept, met extra smaken voor ouders!
Kip-cheeseburger met sesammayo en frisse pindakoolsla

Kip-cheeseburger met sesammayo en frisse pindakoolsla

op een streetfoodbroodje met aardappelwedges en verse kruiden
Keto-vriendelijke varkenshaas met courgettefrietjes in parmezaankorst

Keto-vriendelijke varkenshaas met courgettefrietjes in parmezaankorst

met cheesy romige spinazie en citroenmayonaise
Steak met aardappelsalade met dilledressing

Steak met aardappelsalade met dilledressing

met gebakken ui, radijs en sperziebonen
Fiocchi tricolore met burrata en basilicumcrème

Fiocchi tricolore met burrata en basilicumcrème

in champignon-tomatensaus met Siciliaanse kruiden
Bulgurbowl met chioggiabiet, avocado en witte kaas

Bulgurbowl met chioggiabiet, avocado en witte kaas

met pistachenoten, appelsiendressing en koriander