Skip to main content
Hollandse borrelplank met gevulde eieren en zelfgemaakte dips
Hollandse borrelplank met gevulde eieren en zelfgemaakte dips

Hollandse borrelplank met gevulde eieren en zelfgemaakte dips

4 - 6 personen | met brie, salami, baguette en snackgroenten

Supersimpele, lekkere recepten voor elk moment van de dag, inclusief receptkaart en geportioneerde ingrediënten.

Met deze borrelplank vol klassiekers zet je voor ieder wat wils op tafel: zalmsalade, roomkaas met kruiden, gevulde eieren, brie, ham, stokbrood en snackgroenten!

Labels:
Recept
Allergenen:
Pesce
Egg
Milk
Rye
Hvede
Celery
Senf

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd25 minuten
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

/ Voor 2 personen

20 gram

Verse bieslook

150 gram

Warmgerookte zalmsnippers

4 stuk(s)

Ei

175 gram

Franse brie

1 stuk(s)

Komkommer

500 gram

Snoeptomaatjes

50 gram

Roomkaas

2 stuk(s)

Witte demi-baguette

12 plak(ken)

Salami

1 stuk(s)

Ui

½ zakje(s)

Currypoeder

Zelf toevoegen

1 tl

Mosterd

4 el

[Plantaardige] mayonaise

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)6548 kJ
Energie (kcal)1565 kcal
Vetten102.7 g
waarvan verzadigd35.9 g
Koolhydraten81.3 g
waarvan suikers13.6 g
Vezels10.2 g
Eiwitten72.2 g
Zout6.8 g

Benodigdheden

Steelpan
Kom
Rasp

Instructies

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Breng water aan de kook in een ruime pot. Kook de eieren in 10 - 12 minuten hard. 
  • Spoel de eieren af ​​onder koud water, pel ze en snijd ze doormidden.
  • Snijd ondertussen de bieslook en ui fijn.
Eieren vullen
2
  • Verwijder het eigeel en voeg toe aan een kom.
  • Voeg 2 el mayonaise, de mosterd, de currykruiden en de helft van de bieslook toe aan de kom.
  • Plet het eigeelmengsel met een vork. Breng op smaak met peper en zout.
  • Verdeel het eimengsel met een lepel over de eiwitten.
Zalmsalade maken
3
  • Meng in een kom de gerookte zalm, 2 el mayonaise, de overige bieslook en de ui. Breng op smaak met peper en zout.
  • Plet het mengsel met een vork.
Roomkaasdip maken
4
  • Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Rasp de helft van de komkommer boven een kom.
  • Pers de helft van de citroen uit boven de kom.
  • Meng de geraspte komkommer met de roomkaas en knoflook. Breng op smaak met peper en zout.
Snijden
5
  • Bak het stokbrood 10 - 12 minuten in de oven.
  • Snijd ondertussen de overige komkommer in reepjes.
  • Halveer de tomaten.
Serveren
6
  • Serveer de dips, gevulde eieren en brie op een serveerplank.
  • Serveer de gerookte zalmsalade in een kleine kom.
  • Snijd het brood in sneetjes en leg ernaast op de serveerplank.
  • Vul de serveerplank met de komkommer, tomaten en salami.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof
Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

met aardappelpuree en geroosterde broccoli
Luxe vispannetje

Luxe vispannetje

Met gebakken krieltjes
Luxe vispotje met room en witte wijn

Luxe vispotje met room en witte wijn

Met venkel en gebakken Drieling aardappelen
Varkenshaas met orecchiette

Varkenshaas met orecchiette

Met paddenstoelen-roomsaus en rucola
Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

met krieltjes, citroen, dille en kappertjes
Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

met prei, venkel en aardappelpuree
Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

met een frisse salade van sinaasappel en peultjes
Tonijnsteak met sesamkorst

Tonijnsteak met sesamkorst

met broccolini en gebakken rijst met kimichisaus
Paasbrunch

Paasbrunch

met een hartige plaattaart en appelpakketjes
Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

NL: met mango, taugé en gezouten pinda's BE: met mango, sojascheuten en gezouten pinda's
Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Met tomaat, vers basilicum en pecorino
Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

met orzosalade, mini Turks brood en tzatziki
Pollo tonnato met zuurdesembrood

Pollo tonnato met zuurdesembrood

Gepocheerde kip met tonijnsaus
Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

met geglaceerde bospeen
Pastaschotel Griekse stijl

Pastaschotel Griekse stijl

met gehakt, feta, courgette en paprika
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Surf & turf: garnalen en biefstuk

Surf & turf: garnalen en biefstuk

met een saus van parmigiano reggiano
Gentse waterzooi

Gentse waterzooi

gegarneerd met verse krulpeterselie

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Geroosterde kippendij met rijst à la paella

Geroosterde kippendij met rijst à la paella

met peterselie, oregano en salami
Kabeljauwfilet in knoflookbotersaus

Kabeljauwfilet in knoflookbotersaus

met gesmoorde prei en sperziebonen
Kipcurry op z'n Surinaams

Kipcurry op z'n Surinaams

met ei, patatjes en sperziebonen
Couscousbowl met varkensreepjes, aubergine en tahinsaus

Couscousbowl met varkensreepjes, aubergine en tahinsaus

met gefrituurde uitjes, kerstomatensalade en verse munt
Wraps met oesterzwammen en knoflook-yoghurtsaus

Wraps met oesterzwammen en knoflook-yoghurtsaus

met patatjes, zoetzure ui en komkommer
Romige spaghetti met citroen en walnoot-basilicumgarnering

Romige spaghetti met citroen en walnoot-basilicumgarnering

met mini-romatomaten, courgette en spinazie
Veggie cheeseburger met ciabatta

Veggie cheeseburger met ciabatta

met patatjes, komkommersalade en gekaramelliseerde ui
Ratatouillesoep met ciabatta met camembert

Ratatouillesoep met ciabatta met camembert

met aubergine en verse rozemarijn
Cheesy pizza

Cheesy pizza

pick & mix toppings: barbecuesaus, witte kaas en meer!
Kipworstjesbowl met citroenmayonaise

Kipworstjesbowl met citroenmayonaise

met couscous, verse kruiden en courgette
Parelcouscous met geitenkaasbolletjes en pesto

Parelcouscous met geitenkaasbolletjes en pesto

met courgette, venkel en geroosterde pompoenpitten
Hoisin-kipburger met komkommersalade

Hoisin-kipburger met komkommersalade

op een wortelbroodje met patatjes en sojascheuten
Steak met salade op z'n Thais en pinda's

Steak met salade op z'n Thais en pinda's

met sesam-limoendressing, paarse wortel en bruine rijst
Varkenshaas met Parmigiano-witloofgratin

Varkenshaas met Parmigiano-witloofgratin

met romige mosterdsaus en tomaat-rucolasalade
Zalmfilet met mangochutney

Zalmfilet met mangochutney

met furikake-rijst, verse dille en ingelegde ui
Gemarineerde steak met salade van courgettelinten

Gemarineerde steak met salade van courgettelinten

met rucola, patatjes, tomaat en dille
Romige spinaziedahl met tofu

Romige spinaziedahl met tofu

met gouden rijst en komkommeryoghurt
Kipfilet met kruidige groentestoof

Kipfilet met kruidige groentestoof

met gedroogde abrikozen, amandelschaafsel en Midden-Oosterse kruidenmix
Kabeljauwfilet op romige venkelrisotto

Kabeljauwfilet op romige venkelrisotto

met sperziebonen, Parmigiano Reggiano en spinazie
Kipfilet in hollandaisesaus

Kipfilet in hollandaisesaus

met sperziebonen en gebakken rozemarijnkrieltjes