Skip to main content
Perenplaattaart met crème fraîche, cranberry's en geschaafde amandelen

Perenplaattaart met crème fraîche, cranberry's en geschaafde amandelen

+/- 10 porties | Bak het zelf met verse ingrediënten

4.3
(206)

Niets gezelliger dan samen bakken! Een cake, taart of koekjes - je bakt het heel eenvoudig met onze bakbox. Met elke week een ander makkelijk te volgen recept, een bakmix en verse ingrediënten bak je in een handomdraai iets lekkers om samen van te genieten.

Labels:
Recept
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)
Amandelnoten

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd
Oventijd
NiveauGemiddeld
/ Voor 2 personen

⅗ stuk(s)

Peer

0.21 tl

Gemalen kaneel

40 gram

Zure room

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

4 gram

Amandelschaafsel

(Bevat: Amandelnoten Kan bevatten: Pinda's, Noten, Sesamzaad)

10 gram

Gedroogde cranberry's

(Kan bevatten: Pinda's, Noten, Sesamzaad)

Zelf toevoegen

⅖ el

Suiker

⅖ el

Bruine basterdsuiker

1 ml

[Plantaardige] melk

Energie (kcal)109 kcal
Energie (kJ)455 kJ
Vetten7.2 g
waarvan verzadigd3.9 g
Koolhydraten9.6 g
waarvan suikers8.3 g
Vezels0.5 g
Eiwitten1.1 g
Hoge kom
Grote kom
Mixer
Mixer
Bakplaat met bakpapier

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de peer in de lengte in kwarten en verwijder het klokhuis. Snijd vervolgens elk stuk in drie lange dunne plakjes.

Vulling maken
2

Meng in een grote kom 1/3 zakje kaneel met de bruine suiker. Voeg de plakjes peer toe aan de kom en meng met de bruine suiker. Meng in een hoge kom de crème fraîche met de witte suiker. Klop de crème fraîche 30 seconden op met een garde of (hand)mixer.

Taart maken
3

Rol het bladerdeeg uit en leg het op een bakplaat met bakpapier. Vouw de randen 1 cm naar binnen en druk aan met een natte vork. Bestrijk het bladerdeeg met 1/3 van de crème fraîche - zorg dat je de randen vrij houdt. Leg de perenplakjes erop en strooi het amandelschaafsel erover. Bestrijk de randen met een klein beetje melk. Bak de taart 25 - 30 minuten in de oven. Strooi na 20 minuten de cranberry's over de peren en bak mee.

Serveren
4

Haal de plaattaart uit de oven als hij mooi goudbruin is. Laat 5 minuten afkoelen en snijd in circa 10 stukken. Garneer elk stuk met een schepje opgeklopte crème fraîche.

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders