
Chocolade moelleux taart
met verse frambozen en crème fraiche | 4 porties
Met warme, gesmolten chocolade in de hoofdrol is chocolade moelleux taart de ultieme guilty pleasure! Deze versie heb je bovendien in een half uurtje op tafel.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
Ingrediënten
2 stuk(s)
Ei
50 gram
Zure room
1 stuk(s)
75% puur chocolade
100 gram
Melkchocoladedruppels
(Bevat Melk (inclusief lactose), Soja Kan bevatten Gluten, Noten, Pinda's, Sesamzaad)
125 gram
Frambozen
Zelf toevoegen
100 gram
[Plantaardige] boter
50 gram
Suiker
40 gram
Bloem
Benodigdheden
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Smelt in een steelpan de chocoladedruppels, de pure chocolade en de roomboter op laag vuur. Let op: roer regelmatig zodat de chocolade niet aanbrandt. Laat het geheel afkoelen als de chocolade en boter helemaal gesmolten zijn.
- Scheid de eierdooier van het eiwit. Voeg het eiwit toe aan een grote kom. Voeg de eierdooiers toe aan een andere grote kom.
- Mix het eiwit met een mixer tot deze stijf is (zie Tip).
Tip: Zorg dat je kom helemaal schoon en vetvrij is, anders wordt het eiwit niet stijf. Kan je de kom ondersteboven houden zonder dat het eiwit eruit valt? Dan is het stijf genoeg!
- Weeg de suiker af en meng door de eidooiers.
- Meng vervolgens de gesmolten chocolade en boter erdoorheen.
- Voeg de bloem toe en meng tot een samenhangend mengsel.
- Schep daarna met een spatel voorzichtig het eiwit door het beslag. Let op dat het geheel luchtig blijft.
- Bekleed een kleine ovenschaal met bakpapier (zie Tip).
- Bak de taart 10 - 12 min in de oven, of tot de randen gebakken zijn en het midden van de taart nog zacht en gesmolten is.
- Verdeel de chocolade moelleux over kommen.
- Garneer met de crème fraiche en de frambozen.
Tip: Heb je warmtebestendige bakjes? Je kan het beslag ook hierover verdelen zodat iedereen een eigen taartje heeft. Vet de kommetjes dan eerst in met een beetje boter.