Skip to main content
Chocolate chip cookies

Chocolate chip cookies

met melkchocoladechips (+/- 20 stuks)

Niets gezelliger dan samen bakken! Een cake, taart of koekjes - je bakt het heel eenvoudig met onze bakbox. Met elke week een ander makkelijk te volgen recept, een bakmix en verse ingrediënten bak je in een handomdraai iets lekkers om samen van te genieten.

Bak zelf deze Amerikaanse klassieker met melkchocoladechips!

Allergenen:
Hvede
Milk
Soja

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd1 uur 30 minuten
Oventijd15 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

/ Voor 2 personen

⅕ stuk(s)

Ei

30 gram

Tarwebloem

(Bevat: Hvede Kan bevatten: Glutenhaltiges Getreide)

10 gram

Melkchocoladedruppels

(Bevat: Milk, Soja Kan bevatten: Glutenhaltiges Getreide, Schalenfrüchte, Erdnüsse, Sesamsamen)

0.18 zakje(s)

Bakpoeder

(Bevat: Hvede Kan bevatten: Uova, Glutenhaltiges Getreide, Lupine, Latte, Soja)

15 gram

Rietsuiker

(Kan bevatten: Glutenhaltiges Getreide)

20 gram

Boter

(Bevat: Milk)

Zelf toevoegen

0.1 tl

Zout

Voedingswaarden

Energie (kcal)177 kcal
Energie (kJ)741 kJ
Vetten10 g
waarvan verzadigd6 g
Koolhydraten20 g
waarvan suikers10 g
Vezels0.7 g
Eiwitten3 g
Zout1 g

Benodigdheden

Grote kom
Kleine kom
Kom
Film plastique
Mixer
Mixer
Bakplaat met bakpapier

Instructies

Voorbereiden
1
  • Snijd de roomboter in blokjes en laat op kamertemperatuur komen.
  • Meng in een grote kom de bloem, het bakpoeder en een snufje zout met de chocoladedruppels.
Deeg maken
2
  • Doe de roomboter en de rietsuiker in een kom en klop met een (elektrische) mixer in ongeveer 5 minuten tot een romig geheel.
  • Voeg het roombotermengsel en de geklutste eieren toe aan de kom met bloem en roer goed door met een lepel. Kneed daarna met je handen tot er een gelijkmatige massa ontstaat (zie Tip).
  • Vorm een bal van het deeg en wikkel het deeg in plasticfolie. Bewaar minimaal een half uur in de koelkast.

Tip: Gebruik eventueel een keukenmachine met deeghaak.

Koekjes vormen
3
  • Verwarm de oven voor op 190 graden (hetelucht) of 210 graden (elektrisch).
  • Rol met je handen het deeg in ongeveer 20 bolletjes van 3 cm. Druk de bolletjes plat met je handen.
  • Leg de deegplakjes in rijen op een bakplaat met bakpapier. Leg de rijen om en om op de bakplaat zodat er voldoende ruimte tussen de koekjes overblijft (zie Tip).

Tip: Passen niet alle koekjes op één bakplaat? Bak ze dan in meerdere rondes.

Bakken
4
  • Bak de koekjes 12 - 14 minuten in de oven. Ze horen nog zacht te zijn wanneer ze uit de oven komen. Laat de koekjes minimaal 10 minuten afkoelen op de bakplaat.
  • Bewaar in een luchtdicht koekblik (zie Tip).

Tip: Zijn de koekjes de volgende dag zacht geworden? Bak ze 5 minuten in een voorverwarmde oven op 190 graden om ze weer knapperig te maken.

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof
Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

met aardappelpuree en geroosterde broccoli
Luxe vispannetje

Luxe vispannetje

Met gebakken krieltjes
Luxe vispotje met room en witte wijn

Luxe vispotje met room en witte wijn

Met venkel en gebakken Drieling aardappelen
Varkenshaas met orecchiette

Varkenshaas met orecchiette

Met paddenstoelen-roomsaus en rucola
Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

met krieltjes, citroen, dille en kappertjes
Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

met prei, venkel en aardappelpuree
Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

met een frisse salade van sinaasappel en peultjes
Tonijnsteak met sesamkorst

Tonijnsteak met sesamkorst

met broccolini en gebakken rijst met kimichisaus
Paasbrunch

Paasbrunch

met een hartige plaattaart en appelpakketjes
Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

NL: met mango, taugé en gezouten pinda's BE: met mango, sojascheuten en gezouten pinda's
Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Met tomaat, vers basilicum en pecorino
Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

met orzosalade, mini Turks brood en tzatziki
Pollo tonnato met zuurdesembrood

Pollo tonnato met zuurdesembrood

Gepocheerde kip met tonijnsaus
Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

met geglaceerde bospeen
Pastaschotel Griekse stijl

Pastaschotel Griekse stijl

met gehakt, feta, courgette en paprika
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Surf & turf: garnalen en biefstuk

Surf & turf: garnalen en biefstuk

met een saus van parmigiano reggiano
Gentse waterzooi

Gentse waterzooi

gegarneerd met verse krulpeterselie

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Tortellonisoep met spinazie op z'n Italiaans

Tortellonisoep met spinazie op z'n Italiaans

met Italiaanse kaas en basilicumcrème
Noedels op z'n Singaporees met garnalen en buikspek

Noedels op z'n Singaporees met garnalen en buikspek

geïnspireerd op Hokkien Mee, met gefrituurde uitjes en limoen
Biefstukreepjes à la lomo saltado met frietjes

Biefstukreepjes à la lomo saltado met frietjes

Peruaanse klassieker, met tomaat, peterselie en paprika
Romige kipgehaktballetjes met orzo en broccoli

Romige kipgehaktballetjes met orzo en broccoli

één simpel recept, met extra smaken voor ouders!
Sticky kalkoensaté met gesmoorde kokosboontjes

Sticky kalkoensaté met gesmoorde kokosboontjes

met rijst, rode peper en gele currykruiden
Romige groenelinzenstoof met pecorino

Romige groenelinzenstoof met pecorino

met boerenkool en knoflook-maanzaadbroodje
Pesto mac & cheese met kaasblokjes en mozzarella

Pesto mac & cheese met kaasblokjes en mozzarella

met verborgen groenten voor kinderen: broccoli
Kikkererwtencurry met zoete aardappel

Kikkererwtencurry met zoete aardappel

met rijst, abrikozenchutney en verse kruiden
Goedgevulde couscousbowl met witte kaas

Goedgevulde couscousbowl met witte kaas

met zoete aardappel, citroen, amandelen en komkommer
Entrecote met appelsiengeglaceerde wortels en amandelschaafsel

Entrecote met appelsiengeglaceerde wortels en amandelschaafsel

met zoete-aardappelpuree, uiensaus en komkommersalade
Keto-vriendelijke varkenshaassalade met witte kaas en komkommeryoghurt

Keto-vriendelijke varkenshaassalade met witte kaas en komkommeryoghurt

met geroosterde aubergine, botersla en cashewstukjes
Kaasschnitzel met knoflookpatatjes

Kaasschnitzel met knoflookpatatjes

met romige komkommer-appelsalade en verse kruiden
Vistaco's met avocado-kiwisalsa en zure room

Vistaco's met avocado-kiwisalsa en zure room

met jalapeño, rode kool en verse kruiden
Frisse krieltjessalade met tonijn en witte kaas

Frisse krieltjessalade met tonijn en witte kaas

met kappertjes, sperziebonen en verse dille
Kipfilethaasje in zoete sojasaus met pikante honingpinda's

Kipfilethaasje in zoete sojasaus met pikante honingpinda's

met knoflookrijst, paksoi en wortel
Worstenbroodjes op z'n Vlaams

Worstenbroodjes op z'n Vlaams

met zelfgemaakte appelmoes en rauwkost
Romige zoete-aardappeldahl met naan

Romige zoete-aardappeldahl met naan

met pompoenpittensalsa, limoen en spinazie
Stir-fry met tempeh en pikante ketjapsaus

Stir-fry met tempeh en pikante ketjapsaus

met patatjes en groenten
Kippendijreepjes in gele currysaus

Kippendijreepjes in gele currysaus

met bloemkoolrijst en paprika
Plantaardige schnitzel met knoflook-gemberrijst

Plantaardige schnitzel met knoflook-gemberrijst

met zoetzure rauwkost, zoete Aziatische saus en gomasio