Skip to main content
Beenham met honing-mosterdmarinade
Beenham met honing-mosterdmarinade

Beenham met honing-mosterdmarinade

met geroosterde groenten en zelfgemaakte rösti

Allergenen:
Mosterd
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd55 minuten
Oventijd
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

200 gram

Beenham met honing-mosterdmarinade

(Bevat: Mosterd Kan bevatten: Melk (inclusief lactose), Selderij, Soja, Gluten)

150 gram

Spruiten

20 gram

Geroosterde hazelnoten

½ bosje(s)

Bospeen

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Ui

200 gram

Aardappelen

5 gram

Verse krulpeterselie

(Kan bevatten: Selderij)

4 stuk(s)

Ei

1.5 tl

Paprikapoeder

50 gram

Spekreepjes

⅗ stuk(s)

Parmigiano Reggiano DOP

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

1.5 el

[Plantaardige] boter

½ el

Mosterd

1 el

Bloem

naar smaak

Peper en zout

3 tl

Honing [of plantaardig alternatief]

½ el

Olijfolie

Voedingswaarden

Energie (kcal)828 kcal
Energie (kJ)3463 kJ
Vetten38.3 g
waarvan verzadigd18.1 g
Koolhydraten54.5 g
waarvan suikers32 g
Vezels18.1 g
Eiwitten56 g
Zout3.4 g

Benodigdheden

Ovenschaal
Koekenpan
Kleine kom
Bakpapier
Kom
Bakplaat
Rasp
Hapjespan met deksel

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Maak in een kleine kom een marinade van per persoon 1/2 el mosterd en 2 tl honing. Breng op smaak met peper en zout. Leg de beenham in een ovenschaal, verdeel de honing-mosterdmarinade erover en bak 30 - 40 minuten in de oven. Halveer de spruitjes en hak de hazelnoten grof. Verhit een koekenpan zonder olie op hoog vuur en rooster de hazelnoten tot ze beginnen te geuren. Haal uit de pan en bewaar tot serveren.

Bospeen in de oven
2

Verwijder het loof van de bospeen, maar laat een klein stukje groen zitten. Snijd grote bospenen in de lengte in kwarten en kleine doormidden. Meng in een kom per persoon 1/2 el olijfolie en 1 tl honing. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel de bospeen over een met bakplaat met bakpapier en bak 18 - 22 minuten mee in de oven, naast of boven de beenham.

Rösti voorbereiden
3

Pers ondertussen de knoflook of snijd fijn. Was de aardappelen grondig. Rasp de aardappelen en ui met een grove rasp. Snijd de krulpeterselie fijn. Meng de geraspte aardappel en ui in een kom met de eieren, de helft van de knoflook, de helft van de krulpeterselie, het paprikapoeder en 1 el bloem per persoon. Breng het mengsel op smaak met flink wat peper en zout.

Rosti's bakken
4

Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een grote koekenpan. Schep, als de boter goed heet is, het aardappelmengsel in hoopjes in de pan. Bak de rösti's 4 - 6 minuten per kant en druk plat, zodat ze niet te dik zijn. Zorg dat ze goed stevig zijn voordat je ze omdraait. Je zult ongeveer 3 rösti's per persoon kunnen maken, afhankelijk van hoe groot je ze maakt (zie TIP).

Tip: Je kunt de rösti's in delen bakken of meerdere pannen gebruiken en ze tegelijk bakken.

Spruiten bakken
5

Verhit 1/2 el boter per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Bak de spekjes en de overige knoflook 3 - 4 minuten. Voeg de spruitjes en 1 el water persoon toe en bak, afgedekt, 8 - 12 minuten (zie TIP). Schep af en toe om. Haal de beenham uit de oven en leg op een serveerschaal. Meng per persoon 1/2 el boter door het overgebleven vocht in de ovenschaal, zodat er een saus ontstaat. Breng indien nodig op smaak met peper en zout.

Tip: Heb je graag heel zachte spruites? Kook ze dan eerst een paar minuten voordat je ze bakt.

Serveren
6

Verdeel de rösti's over de borden. Serveer de beenham op een schaal, snijd deze vast in plakken en serveer de saus er in een klein kommetje bij. Verdeel de bospeen en spruiten over schalen of borden. Garneer de bospeen met de hazelnoten en de overige krulpeterselie. Rasp de parmigiano reggiano boven de spruiten. Serveer met de mayonaise.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Een gezellig avondje mezze

Een gezellig avondje mezze

met gekonfijte kip, harissa-krieltjes, tomaten-sumaksalade, tahin-broccolini en yoghurtdip
Aubergine met za'atar en tomatencouscous

Aubergine met za'atar en tomatencouscous

met yoghurt-tahinsaus en witte kaas
Vegetarische Thaise balletjes

Vegetarische Thaise balletjes

met pindasaus, geroerbakte groenten en gomasio
Thais gekruide gehaktballetjes met noedels en appelsien

Thais gekruide gehaktballetjes met noedels en appelsien

met paksoi en gezouten pinda's
Biefstukreepjes in zoete Aziatische saus

Biefstukreepjes in zoete Aziatische saus

met spitskool, champignons en rijst
Boerenworst met pastinaak-wortelstoemp

Boerenworst met pastinaak-wortelstoemp

met uienchutney, tomaat en oude kaas
Veggie + protein - Orzo met courgette en cherrytomaten

Veggie + protein - Orzo met courgette en cherrytomaten

met rundergehakt als extra
Bulgur-linzensalade met feta

Bulgur-linzensalade met feta

met avocado en amandelschaafsel
Tempehbowl met gember-honingglazuur

Tempehbowl met gember-honingglazuur

met sushirijst, furikakemayonaise en groenten
Asian-style bolognese

Asian-style bolognese

met boerengehakt en udonnoedels
Double protein - Varkenshaasmedaillon met veldslastamppot

Double protein - Varkenshaasmedaillon met veldslastamppot

met gestoofde cherrytomaten
Steak frites met bearnaisesaus

Steak frites met bearnaisesaus

met gepofte cherrytomaten en groene salade
Veggie + protein - Linguine met kipfiletreepjes als extra

Veggie + protein - Linguine met kipfiletreepjes als extra

met zelfgemaakte spinaziepesto en geroosterde cherrytomaten
Double Protein - Dubbele portie varkenshaas

Double Protein - Dubbele portie varkenshaas

met veldslastamppot en gestoofde cherrytomaten
Knoflookgarnalen met gebakken cherrytomaten

Knoflookgarnalen met gebakken cherrytomaten

met snijbonen en krieltjes
Frittata met cherrytomaten en feta

Frittata met cherrytomaten en feta

met courgette en aardappelschijfjes
Romige pasta met spek en ei

Romige pasta met spek en ei

en verborgen groente
Curry-noedelsoep met kokosmelk

Curry-noedelsoep met kokosmelk

met verse udonnoedels, koriander en pinda's
Parelgerst met spruitjes en kerrie

Parelgerst met spruitjes en kerrie

met rucola, hazelnoten en witte kaas
Veggie + protein - Curry-noedelsoep met kabeljauwfilet als extra

Veggie + protein - Curry-noedelsoep met kabeljauwfilet als extra

met kokosmelk, verse koriander en pinda's

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof
Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

met aardappelpuree en geroosterde broccoli
Luxe vispannetje

Luxe vispannetje

Met gebakken krieltjes
Luxe vispotje met room en witte wijn

Luxe vispotje met room en witte wijn

Met venkel en gebakken Drieling aardappelen
Varkenshaas met orecchiette

Varkenshaas met orecchiette

Met paddenstoelen-roomsaus en rucola
Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

met krieltjes, citroen, dille en kappertjes
Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

met prei, venkel en aardappelpuree
Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

met een frisse salade van sinaasappel en peultjes
Tonijnsteak met sesamkorst

Tonijnsteak met sesamkorst

met broccolini en gebakken rijst met kimichisaus
Paasbrunch

Paasbrunch

met een hartige plaattaart en appelpakketjes
Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

NL: met mango, taugé en gezouten pinda's BE: met mango, sojascheuten en gezouten pinda's
Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Met tomaat, vers basilicum en pecorino
Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

met orzosalade, mini Turks brood en tzatziki
Pollo tonnato met zuurdesembrood

Pollo tonnato met zuurdesembrood

Gepocheerde kip met tonijnsaus
Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

met geglaceerde bospeen
Pastaschotel Griekse stijl

Pastaschotel Griekse stijl

met gehakt, feta, courgette en paprika
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Surf & turf: garnalen en biefstuk

Surf & turf: garnalen en biefstuk

met een saus van parmigiano reggiano
Gentse waterzooi

Gentse waterzooi

gegarneerd met verse krulpeterselie

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Steak met bearnaiseboter

Steak met bearnaiseboter

met gemengde paddenstoelen, spinazie en krieltjes
Geroosterde zoete-aardappelbowl met biefstukreepjes op z'n Mexicaans

Geroosterde zoete-aardappelbowl met biefstukreepjes op z'n Mexicaans

met avocado en tomatensalsa
Pizza met serranoham, burrata en vijgen-bosbessensaus

Pizza met serranoham, burrata en vijgen-bosbessensaus

met kerstomaten, basilicum en rucola
Parelcouscoussalade met perzik en romige witte kaas

Parelcouscoussalade met perzik en romige witte kaas

met courgette, rucola, linzen en amandelschaafsel
Spaghetti met gehaktballetjes in romige tomatensaus

Spaghetti met gehaktballetjes in romige tomatensaus

met prei, champignons en Mexicaanse kruiden
Boerenworst met dillemayonaise

Boerenworst met dillemayonaise

met gebakken patatjes en sperziebonen
Sticky teriyaki kippenvleugels

Sticky teriyaki kippenvleugels

met bulgogirijst, groenten en sesamzaadjes
Romige penne met warmgerookte zalm

Romige penne met warmgerookte zalm

in prei-spinaziesaus met citroen en dille
Fiocchi tricolore alla ragù bianco met kip en Parmigiano Reggiano

Fiocchi tricolore alla ragù bianco met kip en Parmigiano Reggiano

verborgen courgette en broccoli! | met basilicumcrème en Italiaanse kruiden
Hartige strudel met kip-kalkoengehakt en groenten

Hartige strudel met kip-kalkoengehakt en groenten

met kleine salade en witte kaas
Misozalm met salade met sesamdressing

Misozalm met salade met sesamdressing

met gezouten pinda's, ingelegde ui en gele wortel
Flatbreadpizza's met champignons en paprika

Flatbreadpizza's met champignons en paprika

met mozzarella en Midden-Oosterse kruiden
Bulgurbowl met avocado en witte kaas

Bulgurbowl met avocado en witte kaas

met verse kruiden, amandelschaafsel en gedroogde cranberry's
Geroosterde aubergine met tahinsaus

Geroosterde aubergine met tahinsaus

met witte kaas en tomatencouscous
Kruidige visstoof met kokosmelk

Kruidige visstoof met kokosmelk

geïnspireerd op Braziliaanse moqueca, met rijst en koriander
BBQ veggie gehaktballetjes met patatjes

BBQ veggie gehaktballetjes met patatjes

met appelsienmayo, geroosterde groenten en Surinaamse kruidenmix
Pikante 'butter tofu' curry met romige kokossaus

Pikante 'butter tofu' curry met romige kokossaus

met rijst, koriander en paprika
Romige rigatoni met blauwe kaas

Romige rigatoni met blauwe kaas

met paddenstoelen, witloof en peterselie
Gepaneerde pangasiusfilet met sticky soja-groenten

Gepaneerde pangasiusfilet met sticky soja-groenten

met knoflook-gemberrijst en furikake
Pompoen-pindasoep

Pompoen-pindasoep

met flatbread en gekookt ei