Skip to main content
Luxe Thaise groene curry met filet mignon
Luxe Thaise groene curry met filet mignon

Luxe Thaise groene curry met filet mignon

met aubergine en rode puntpaprika

Met deze filet mignon haal je het restaurant bij jou in huis. Vergeet het vlees niet eerst te laten rusten voor je het aansnijdt - daar wordt het malser van.

Allergenen:
Vis

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd45 minuten
Oventijd40 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

75 gram

Witte langgraanrijst

½ bosje(s)

Lente-ui

90 ml

Kokosmelk

1 stuk(s)

Knoflookteen

1.25 tl

Verse gember

¼ stuk(s)

Limoen

5 ml

Vissaus

(Bevat: Vis)

¼ stuk(s)

Rode peper

½ stuk(s)

Aubergine

½ stuk(s)

Rode puntpaprika

½ zakje(s)

Groene currykruiden

1 stuk(s)

Tournedos

Zelf toevoegen

0.15 stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

½ el

Olijfolie

½ el

Zonnebloemolie

½ el

[Plantaardige] boter

1 tl

Bloem

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kcal)814 kcal
Energie (kJ)3408 kJ
Vetten38.6 g
waarvan verzadigd21.1 g
Koolhydraten76.9 g
waarvan suikers10.2 g
Vezels6.1 g
Eiwitten38.4 g
Zout2.4 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Hapjespan met deksel
Koekenpan
Aluminiumfolie
Keukenpapier
Kleine kom

Instructies

Voorbereiden
1

Haal de filet mignon uit de koelkast zodat deze op kamertemperatuur kan komen. Breng water aan de kook in een ruime pot met deksel voor de rijst. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de lente-ui in fijne ringen en bewaar het groene gedeelte apart om mee te garneren. Rasp de gember fijn. Snijd de rode puntpaprika in dunne ringen. Snijd de aubergine in halve maantjes van 1/2 cm.

Rijst koken
2

Kook de rijst, afgedekt, 10 - 12 minuten. Giet daarna af en laat afgedekt uitstomen.

Specerijen fruiten
3

Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een sauteerpan met deksel op middelhoog vuur. Fruit de knoflook, gember en het witte gedeelte van de lente-ui 1 - 2 minuten. Voeg de currykruiden, de paprika, aubergine, kokosmelk en per persoon: 50 ml water, 1 tl bloem en 1/8 bouillonblokje toe aan de sauteerpan. Laat, afgedekt, 6 - 8 minuten koken op laag vuur. 

Currysaus afmaken
4

Snijd het steeltje van de rode peper (let op: pikant! Gebruik naar smaak). Rol de rode peper tussen je handen zodat de zaadjes eruit vallen. Snijd de rode peper in schuine ringetjes. Snijd de limoen in partjes. Voeg per persoon: het sap van 1 limoenpartje en 1 tl vissaus toe aan de curry. Laat het geheel 1 minuut verder koken. Proef de curry en voeg naar smaak (extra) rode peper, limoensap, peper en/of zout toe.

Filet mignon bakken
5

Dep de filet mignon droog met keukenpapier en wrijf in met peper en zout. Verhit per persoon: 1/2 el boter en 1/2 el olijfolie in een pan op middelhoog vuur. Leg, wanneer de boter lichtbruin begint te kleuren, het vlees in de pan en bak de filet mignon 1 - 3 minuten per kant. Haal uit de pan, dek af met aluminiumfolie en laat minimaal 3 minuten rusten. Snijd daarna het vlees, tegen de draad in, in dunne sneetjes.

Serveren
6

Verdeel de rijst over kommetjes en druk lichtjes aan met de achterkant van een lepel. Leg een bord ondersteboven op het kommetje en draai beide vervolgens voorzichtig om. Verdeel de currysaus ernaast. Leg de vleesneetjes in het midden, bovenop de saus. Garneer de rijst met de eventuele overige rode peper. Garneer het vlees naar smaak met het groene gedeelte van de lente-ui. Werk af met 1 limoenpartje per persoon. 

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof
Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

met aardappelpuree en geroosterde broccoli
Luxe vispannetje

Luxe vispannetje

Met gebakken krieltjes
Luxe vispotje met room en witte wijn

Luxe vispotje met room en witte wijn

Met venkel en gebakken Drieling aardappelen
Varkenshaas met orecchiette

Varkenshaas met orecchiette

Met paddenstoelen-roomsaus en rucola
Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

met krieltjes, citroen, dille en kappertjes
Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

met prei, venkel en aardappelpuree
Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

met een frisse salade van sinaasappel en peultjes
Tonijnsteak met sesamkorst

Tonijnsteak met sesamkorst

met broccolini en gebakken rijst met kimichisaus
Paasbrunch

Paasbrunch

met een hartige plaattaart en appelpakketjes
Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

NL: met mango, taugé en gezouten pinda's BE: met mango, sojascheuten en gezouten pinda's
Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Met tomaat, vers basilicum en pecorino
Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

met orzosalade, mini Turks brood en tzatziki
Pollo tonnato met zuurdesembrood

Pollo tonnato met zuurdesembrood

Gepocheerde kip met tonijnsaus
Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

met geglaceerde bospeen
Pastaschotel Griekse stijl

Pastaschotel Griekse stijl

met gehakt, feta, courgette en paprika
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Surf & turf: garnalen en biefstuk

Surf & turf: garnalen en biefstuk

met een saus van parmigiano reggiano
Gentse waterzooi

Gentse waterzooi

gegarneerd met verse krulpeterselie

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Cheesy kip-caprese loaded fries

Cheesy kip-caprese loaded fries

met basilicum-mayonaise, kerstomaten en paprika
Kippensoep met Mexicaanse kruiden en cheddar

Kippensoep met Mexicaanse kruiden en cheddar

met krokante tortillareepjes en roomkaas
Supergroene varkensrigatoni alla ragù bianco

Supergroene varkensrigatoni alla ragù bianco

verborgen courgette en spinazie! | met Parmigiano Reggiano en pistachenoten
Hertengehaktballetjes in fusion BBQ-currysaus

Hertengehaktballetjes in fusion BBQ-currysaus

met patatjes en sperziebonen
Pokébowl met warmgerookte zalm

Pokébowl met warmgerookte zalm

met avocado-mango salsa, zoete chilimayo en verse munt
Tortelloni uit de oven in romige blauwekaassaus

Tortelloni uit de oven in romige blauwekaassaus

met courgette, prei en Italiaanse kruiden
Vietnamees geïnspireerde pita's met gehaktballetjes en ponzumayo

Vietnamees geïnspireerde pita's met gehaktballetjes en ponzumayo

met regenboogsalade en Thais basilicum
Taco's met chipotle-garnalen, avocado en mango

Taco's met chipotle-garnalen, avocado en mango

met zhoug, mais en limoenmayonaise
Varkenshaas in romige mosterdsaus

Varkenshaas in romige mosterdsaus

met sperziebonen, peterselie, gele wortel en aardappelen
Zalmfilet met teriyakisaus, udonnoedels en limoen

Zalmfilet met teriyakisaus, udonnoedels en limoen

met gebakken paksoi, wortel en puntpaprika
Steak met uiensaus en Parmigiano Reggiano

Steak met uiensaus en Parmigiano Reggiano

met bloemkoolpuree en rucolasalade
Pastasalade met kip en avocado

Pastasalade met kip en avocado

met witte kaas en honing-mosterddressing
Spaghetti in romige kipcurrysaus

Spaghetti in romige kipcurrysaus

met geroosterde puntpaprika, verse kruiden en tomatensalade
Hamburger deluxe met ontbijtspek en spiegelei

Hamburger deluxe met ontbijtspek en spiegelei

op briochebroodje met truffelmayo en kerstomatensalade
Gratin met vegetarische kipstukjes en broccoli

Gratin met vegetarische kipstukjes en broccoli

met panko en zelfgemaakte kaassaus
Huevos Ahogados met avocado en kaas

Huevos Ahogados met avocado en kaas

gepocheerde eieren in tomatensaus op z'n Mexicaans
Noedels met kipgehakt en zoete Aziatische saus

Noedels met kipgehakt en zoete Aziatische saus

met courgette, paprika en cashewnoten
Tomatenrisotto met garnalen

Tomatenrisotto met garnalen

met rucolasalade, basilicum en citroen
Romige lasagne met courgette

Romige lasagne met courgette

met verse lasagnebladen en spinazie
Romige penne met aubergine en Parmigiano Reggiano

Romige penne met aubergine en Parmigiano Reggiano

met zongedroogde tomaten, vers basilicum, rucola en veldsla