Luxe bowl met kabeljauw-tempura en mango
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Luxe bowl met kabeljauw-tempura en mango

Luxe bowl met kabeljauw-tempura en mango

met rijst, sojabonen, zeewiersalade en limoenmayonaise

Tempura is een gerecht uit de Japanse keuken. Het wordt gemaakt van garnalen, tofu en groenten. In dit recept maak je tempura van kabeljauw met een fris dipsausje.

Allergenen:
Soja
•Sesamzaad
•Vis
•Gluten
•Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd35 minuten
Oventijd35 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

¼ stuk(s)

Mango

¼ stuk(s)

Limoen

½ stuk(s)

[Mini-]komkommer

25 gram

Sojabonen

(Bevat Soja)

¼ zakje(s)

Gomasio

(Bevat Sesamzaad)

1 stuk(s)

Kabeljauwfilet

(Bevat Vis)

50 gram

Rode kool, witte kool en wortel

15 gram

Zeewiersalade

(Bevat Gluten, Tarwe, Sesamzaad, Soja)

75 gram

Sushirijst

Zelf toevoegen

1.5 el

Wittewijnazijn

70 gram

Bloem

75 ml

Water

2 tl

Suiker

1.5 el

[Plantaardige] mayonaise

2 el

Zonnebloemolie

¼ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)4345 kJ
Energie (kcal)1038 kcal
Vetten38.4 g
waarvan verzadigd4.9 g
Koolhydraten133.2 g
waarvan suikers25.1 g
Vezels7.9 g
Eiwitten36.7 g
Zout1.4 g

Benodigdheden

•Pan
•Kleine kom
•Kom
•Diep bord
•Grote kom
•Koekenpan
•Keukenpapier
•Bord

Instructies

Voorbereiden
1

Vul een kleine kom met de benodigde hoeveelheid water en leg in de diepvriezer. Breng water aan de kook in een pot voor de rijst en verkruimel er 1/4 bouillonblokje per persoon boven. Voeg de sushirijst toe aan de pot en kook in 12 - 15 minuten gaar. Giet daarna af in een vergiet, spoel met lauw water en laat uitlekken.

Zoetzuur maken
2

Meng in een kom per persoon: 1 1/2 el wittewijnazijn, 1 tl suiker en een snuif zout. Meng de rode kool, witte kool en wortel erdoor en zet apart. Schep regelmatig om zodat de smaken goed intrekken.

Weetje: Wist je dat rode kool in vergelijking met veel andere groenten hoog scoort op gebied van calcium, vezels en vitamine C?

Groenten snijden
3

Schil de mango en snijd het vruchtvlees in plakjes. Pers de limoen uit. Snijd de komkommer in blokjes. Meng in een kleine kom de mayonaise met per persoon: 1/2 tl limoensap en 1 tl suiker. Voeg eventueel meer limoensap toe naar smaak. Breng op smaak met peper en zout.

Tempura voorbereiden
4

Dep de vis droog met keukenpapier en snijd in blokjes van 2 cm. Breng op smaak met peper en zout. Meng in een diep bord 20 g bloem per persoon met een flinke snuif zout. Haal de kleine kom met koud water uit de diepvriezer. Maak in een grote kom een beslag van het ijswater en 50 g bloem per persoon (zie Tip). Verhit 2 el zonnebloemolie per persoon in een pan op middelhoog vuur. 

Tip: Is het beslag te dik? Voeg dan nog 1 el (ijs)water toe. Is het beslag te dun? Voeg dan wat extra bloem toe.

Tempura bakken
5

Controleer of de pan met olie goed heet is. Leg een bord met keukenpapier klaar om de tempura na het bakken op te laten uitlekken. Haal de visblokjes eerst door de bloem en zorg dat de blokjes rondom bedekt zijn. Haal de visblokjes vervolgens door het beslag en leg ze voorzichtig in de olie (pas op voor spetters!). Bak de vis 3 - 4 minuten per kant, of tot hij een goudbruin korstje heeft.

Serveren
6

Leg de zoetzure koolsalade op de rijst en besprenkel de rijst met de achtergebleven zoetzure dressing. Verdeel de kabeljauw-tempura, mango, sojabonen, zeewiersalade en komkommer in mooie hoopjes over de rijst. Garneer met de limoenmayonaise en de gomasio (zie Tip).

Tip: Heb je sojasaus in huis? Voeg dit naar smaak toe.