Speciaal ingrediënt in je box! Deze knapperige zeewiersalade bevat ook sesamzaadjes, chili en sojasaus. In Japan wordt het "chuka wakame" genoemd. Heerlijk voor bij jouw bowl.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
¼ stuk(s)
Mango
¼ stuk(s)
Limoen
¼ stuk(s)
Komkommer
25 gram
Sojabonen
(Bevat: Soja)
¼ zakje(s)
Gomasio
(Bevat: Sesamzaad)
1 stuk(s)
Kabeljauwfilet
(Bevat: Vis)
50 gram
Rode kool, witte kool en wortel
15 gram
Zeewiersalade
(Bevat: Soja, Sesamzaad, Gluten, Tarwe)
75 gram
Sushirijst
1.5 el
Wittewijnazijn
70 gram
Bloem
75 ml
Water
2 tl
Suiker
1.5 el
[Plantaardige] mayonaise
2 el
Zonnebloemolie
¼ stuk(s)
Zoutarm groentebouillonblokje
naar smaak
Peper en zout
Vul een kleine kom met de aangegeven hoeveelheid water en leg in de diepvriezer. Breng water aan de kook in een pot voor de rijst en verkruimel het de aangegeven hoeveelheid van het bouillonblokje erboven. Voeg de sushirijst toe aan de pot en kook in 12 - 15 minuten gaar. Giet daarna af, spoel af onder lauw water en houd apart.
Meng in een kom de wittewijnazijn, de helft van de suiker en een snuif zout. Meng de rode kool, witte kool en wortel erdoor en zet apart. Schep regelmatig om zodat de smaken goed intrekken.
Weetje: Wist je dat rode kool in vergelijking met veel andere groenten hoog scoort op gebied van calcium, vezels en vitamine C?
Schil de mango en snijd het vruchtvlees in plakken. Pers de limoen uit. Snijd de komkommer in blokjes. Meng in een kleine kom de mayonaise met limoensap naar smaak en de overige suiker. Voeg eventueel meer limoensap toe naar smaak. Breng op smaak met peper en zout.
Dep de vis droog met keukenpapier en snijd in blokjes van 2 cm. Breng op smaak met peper en zout. Meng in een diep bord 20 g bloem per persoon met een flinke snuif zout. Haal de kleine kom met koud water uit de diepvriezer. Maak in een grote kom een beslag van het ijswater en de overige bloem (zie Tip). Verhit de zonnebloemolie in een pan op middelhoog vuur.
Tip: Is het beslag te dik? Voeg dan nog 1 el (ijs)water toe. Is het beslag te dun? Voeg dan wat extra bloem toe.
Controleer of de pan met olie goed heet is. Leg een bord met keukenpapier klaar om de tempura na het bakken op te laten uitlekken. Haal de visblokjes eerst door de bloem en zorg dat de blokjes rondom bedekt zijn. Haal de visblokjes vervolgens door het beslag en leg ze voorzichtig in de olie (pas op voor spetters!). Bak de vis 3 - 4 minuten per kant, of tot ze een goudbruin korstje hebben. Laat de vis daarna uitlekken op het bord met keukenpapier.
Serveer de rijst over diepe borden en verdeel de zoetzure koolsla eroverheen. Verdeel de kabeljauw-tempura, mango, sojabonen, zeewiersalade en komkommer over de rijst. Garneer met de limoenmayonaise en de gomasio (zie Tip).
Tip: Heb je sojasaus in huis? Voeg dit naar smaak toe.