Luxe bowl met kabeljauw-tempura en mango
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Luxe bowl met kabeljauw-tempura en mango

Luxe bowl met kabeljauw-tempura en mango

met rijst, sojabonen, zeewiersalade en limoenmayonaise

Tempura is een gerecht uit de Japanse keuken. Het wordt gemaakt van garnalen, tofu en groenten. In dit recept maak je tempura van kabeljauw met een fris dipsausje.

Labels:
Eet mij eerst
Allergenen:
Mosterd
Eieren
Sesamzaad

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd30 minuten
Oventijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

75 gram

Jasmijnrijst

50 gram

Rode kool, witte kool en wortel

¼ stuk(s)

Mango

¼ stuk(s)

Limoen

¼ stuk(s)

Komkommer

25 gram

Mayonaise

(Bevat Mosterd, Eieren)

1 stuk(s)

Kabeljauwfilet

0.52 stuk(s)

Ei

25 gram

Sojabonen

25 gram

Zeewiersalade

¼ zakje(s)

Gomasio

(Bevat Sesamzaad)

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

1.5 el

Wittewijnazijn

70 gram

Bloem

60 ml

Water

1 el

Zonnebloemolie

2 tl

Suiker

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)1081 kcal
Energie (kJ)4522 kJ
Vetten39 g
waarvan verzadigd4 g
Koolhydraten134 g
waarvan suikers24 g
Vezels8.7 g
Eiwitten44 g
Zout1 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Kleine kom
Kom
Diep bord
Grote kom
Koekenpan
Keukenpapier
Bord

Instructies

Voorbereiden
1

Vul een kleine kom met 60 ml water per persoon en leg in de vriezer. Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de rijst. Kook de rijst, afgedekt, in 12 - 15 minuten gaar. Giet daarna af indien nodig en laat zonder deksel uitstomen.

Zoetzuur maken
2

Meng in een kom per persoon: 1 1/2 el wittewijnazijn, 1 tl suiker en een snuf zout. Meng de rodekool, wittekool en wortel erdoor en zet apart. Schep regelmatig om, zodat de smaken goed intrekken.

Tip: Wist je dat rodekool in vergelijking met veel andere groenten hoog scoort op gebied van calcium, vezels en vitamine C?

Groenten snijden
3

Schil de mango en snijd het vruchtvlees in blokjes. Pers de limoen uit. Snijd de komkommer in blokjes. Meng in een kleine kom de mayonaise met per persoon: 1/2 tl limoensap en 1 tl suiker. Voeg eventueel meer limoensap toe naar smaak. Breng op smaak met peper en zout.

Tempura voorbereiden
4

Dep de kabeljauw droog met keukenpapier en snijd in stukken van 2 cm. Breng op smaak met peper en zout. Meng in een diep bord 20 g bloem per persoon met een flinke snuf zout. Haal de kleine kom met koud water uit de vriezer. Maak in een grote kom een beslag van per persoon: 1/2 ei, 60 ml ijswater en 50 g bloem (zie Tip). Verhit de zonnebloemolie in een koekenpan op middelhoog vuur.

Tip: Is het beslag te dik? Voeg dan nog 1 el (ijs)water toe.

Tempura bakken
5

Controleer of de koekenpan met olie goed heet is. Leg een bord met keukenpapier klaar, om de tempura na het bakken op te laten uitlekken. Haal de blokjes kabeljauw eerst door de bloem en zorg dat de blokjes rondom bedekt zijn. Haal de kabeljauw vervolgens door het beslag en leg ze voorzichtig in de olie (pas op voor spetters!). Bak de kabeljauw 3 - 4 minuten per kant, of tot hij een goudbruin korstje heeft.

Serveren
6

Verdeel de jasmijnrijst over diepe borden of kommen. Leg de zoetzure salade op de rijst en besprenkel de rijst met de achtergebleven zoetzure dressing. Verdeel de kabeljauw-tempura, mango, sojabonen, zeewiersalade en komkommer in mooie hoopjes over de rijst. Garneer met de limoenmayonaise en sesamzaadjes. Voeg eventueel sojasaus toe naar smaak.