HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconLuxe Bowl Met Kabeljauw Tempura En Mango
topBanner
Luxe bowl met kabeljauw-tempura en mango

Luxe bowl met kabeljauw-tempura en mango

met rijst, sojabonen, zeewiersalade en limoenmayonaise

Wereldkeuken
Lees meer

Tempura is een gerecht uit de Japanse keuken. Het wordt gemaakt van garnalen, tofu en groenten. In dit recept maak je tempura van kabeljauw met een fris dipsausje.

Allergenen:MosterdEierenVisSojaGlutenTarweSesamzaad

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd30 minuten
Oventijd30 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingrediënten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

150 gram

Jasmijnrijst

100 gram

Rodekool, wittekool en wortel

½ stuk(s)

Mango

½ stuk(s)

Limoen

½ stuk(s)

Komkommer

50 gram

Mayonaise

(BevatMosterd, Eieren)

2 stuk(s)

Kabeljauwfilet

(BevatVis)

1 stuk(s)

Eieren

(BevatEieren)

50 gram

Sojabonen

(BevatSojaKan bevattenSelderij)

50 gram

Zeewiersalade

(BevatSoja, Gluten, Tarwe, Sesamzaad)

½ zakje(s)

Gomasio

(BevatSesamzaad)

20 ml

Sojasaus

(BevatSoja, Gluten, Tarwe)

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

140 gram

Bloem

2 el

Zonnebloemolie

120 ml

Water

4 tl

Suiker

3 el

Wittewijnazijn

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)4549 kJ
Energie (kcal)1087 kcal
Energie (kJ)4549 kJ
Energie (kcal)1087 kcal
Vetten39.0 g
Vetten39.0 g
waarvan verzadigd4.0 g
waarvan verzadigd4.0 g
Koolhydraten134 g
Koolhydraten134 g
waarvan suikers24.0 g
waarvan suikers24.0 g
Vezels8.66 g
Vezels8.66 g
Eiwitten45 g
Eiwitten45 g
Zout3.0 g
Zout3.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Kom
Diep bord
Grote kom
Koekenpan
Keukenpapier
Bord
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Vul een kleine kom met 60 ml water per persoon en leg in de vriezer. Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de rijst. Kook de rijst, afgedekt, in 12 - 15 minuten gaar. Giet daarna af indien nodig en laat zonder deksel uitstomen.

2

Meng in een kom per persoon: 1 1/2 el wittewijnazijn, 1 tl suiker en een snuf zout. Meng de rodekool, wittekool en wortel erdoor en zet apart. Schep regelmatig om, zodat de smaken goed intrekken.

Tip: Wist je dat rodekool in vergelijking met veel andere groenten hoog scoort op gebied van calcium, vezels en vitamine C?

3

Schil de mango en snijd het vruchtvlees in blokjes. Pers de limoen uit. Snijd de komkommer in blokjes. Meng in een kleine kom de mayonaise met per persoon: 1/2 tl limoensap en 1 tl suiker. Voeg eventueel meer limoensap toe naar smaak. Breng op smaak met peper en zout.

4

Dep de kabeljauw droog met keukenpapier en snijd in stukken van 2 cm. Breng op smaak met peper en zout. Meng in een diep bord 20 g bloem per persoon met een flinke snuf zout. Haal de kleine kom met koud water uit de vriezer. Maak in een grote kom een beslag van per persoon: 1/2 ei, 60 ml ijswater en 50 g bloem (zie Tip). Verhit de zonnebloemolie in een koekenpan op middelhoog vuur.

Tip: Is het beslag te dik? Voeg dan nog 1 el (ijs)water toe.

5

Controleer of de koekenpan met olie goed heet is. Leg een bord met keukenpapier klaar, om de tempura na het bakken op te laten uitlekken. Haal de kabeljauwblokjes eerst door de bloem en zorg dat de blokjes rondom bedekt zijn. Haal de kabeljauw vervolgens door het beslag en leg ze voorzichtig in de olie (pas op voor spetters!). Bak de kabeljauw 3 - 4 minuten per kant, of tot hij een goudbruin korstje heeft.

6

Verdeel de jasmijnrijst over diepe borden of kommen. Leg de zoetzure salade op de rijst en besprenkel de rijst met de achtergebleven zoetzure dressing. Verdeel de kabeljauw-tempura, mango, sojabonen, zeewiersalade en komkommer in mooie hoopjes over de rijst. Garneer met de limoenmayonaise en sesamzaadjes. Voeg eventueel sojasaus toe naar smaak.